lauantai 1. lokakuuta 2022

Huiliviikko 2.

Ma 3km kävellen töihin, 5,5km töistä kotiin +kuntopiiri
Ti vr +Leppälahti tempo 13km: 20.10 (9.55/10.15) (avg 163 38.2km/h 255w) +vr
Ke ilta 5,5km juoksulenkki +kuntopiiri
To ilta 48min sali (monipuolisesti kaikkea mm. pohkeita)
Pe 3km kävellen töhin, 10,7km töistä kotiin (avg 119 ka 6.31min/km)
La 2km kävely +30min Lewell +2km
Su 104km syys pyörälenkki (avg 139 ka 27,9km/h 169w)
______________
yht 32km juoksua

Kuluneella viikolla syksy on tehnyt vahvasti tuloaan. Vielä alkuviikosta illalla aurinko tuli esiin näyttävästi, mutta loppuviikosta oli jo aika pilvistä. Kauniita kelejä hyödynsin maanantaina kuvaamalla Insta360 ONE X2 kamerallani. Kuvasin ensin aamulla töihin kävellessäni ja uudemman kerran töistä kotiin suunnatessa. Hieman yllättäen kello neljän jälkeen aurinko näyttäytyi kesken kuvailujen ja sain mielestäni hienoa materiaalia kuvattua Tourujoen metsikössä. 

Tiistaina hetken mielijohteesta päätin lähteä viime viikon tapaan ajelemaan Leppälahden temporeitille ja kokeilla kuinka kovaa tällä kertaa pääsisi. Kuvailin kameralla tällä kertaa ja taas ilta-aurinko tuli kauniisti esiin. Kuvattu materiaali tyydytti miestä, mutta kuvan laadun parantuessa huomio alkoi kiinnittyä videon äänen laatuun. Loppuviikosta katselin Youtubesta videoita erilaisista mikrofoneista kameraan kiinnitettynä ja päädyin tilaamaan Rode Wireles GO II Single mikrofonin Rajalan kamerasta. Koska mikrofonin kiinnittäminen 360 kameraan vaatii härpäkkeitä tilasin Insta360 sivuilta kengän, mihin mikrofonin vastaanotin kiinnittyy sekä adapterin. Lyhyt johdonpätkä pitäisi tulla adapterin mukana. 

Hyvä valon määrä näkyy videoiden laadussa ja siinä mielessä tällä viikolla tehdyt kolme videota olivat siis onnistuneita. Se sijaan juoksupuolella ei vielä tapahtunut käännettä parempaan. Soittelimme valmentajan kanssa viikolla ja päätimme jatkaa huilikautta vielä parilla viikolla. Tuntemukset kantapäässä eivät juuri ole muuttuneet ja magneetti kuvissa luussa näkyneet muutokset vaativat aikaa parantuakseen. Kortisonipistos olisi helppo vaihtoehto tulehduksen poistamiseen, mutta sinänsä paraneminen ei luun osalta olisi sen nopeampaa. 

Olin jo tämän viikon lauantaille suunnitellut juoksevani Kolmen sillan lenkillä Laukaassa, mutta jätin sen väliin ja ehkä juoksen Hannunkivi juoksussa parin viikon päästä. Pyörällä tehdyt lenkit ovat hillinneet hieman kovimpia menohaluja sekä mukavat kävelylenkit maastossa. Hankin lisäksi torstaina salikortin Lewellille, missä kävin muutamia liikkeitä tekemässä. Lääkäriltä olin saanut kehotuksen vahvistaa pohkeita, mutta vasta nyt pääsin salille asti. 

Perjantaina töistä kotiin kävellessä otin muutamia juoksuaskeleita ja oli aivan outoa, kun tuntemukset kantapäässä eivät kasvaneet lenkin edetessä. Saattaa olla niin, että pohkeissa on ollut heikkoutta ja tunnettuahan on veteraanien pohjelihasten voiman heikkeneminen. Niin tai näin seuraillaan tilannetta ja käydään salilla useammin jäsenyys kun on nyt hankittu. 

Tiistaina tuli tosiaan Leppälahdessa käytyä ja edellisen viikon aikani parani neljä sekunttia samoilla wateilla kuin viimeksi ja pari pykälää korkeammilla keskisykkeillä. Keli oli aika lailla täydellinen ja tyyni (viimeksi oli kova pohjoistuuli). Tein enemmän hengityksellä ja kunnolla töitä. Menomatka oli hitaampi, mutta toisaalta paluu selkeästi nopeampi. En saanut viriteltyä kameraa kypärään kiinni, mutta muuten kuvausmateriaali oli hyvä. Pienen 20min hapottelun jälkeen on kyllä hyvä olo lenkin jälkeen kotona ja juoksutauon pitäminen helpottuu. 

Lauantaina kävin toista kertaa salilla ja kuvailin videon. Laitan sen tähän blogitekstiin ensi viikolla. Sunnuntaina pyöräilin pitkän 104km lenkin Uuraisten ja Hirvaskankaan kautta. Tero Sillanpään piti lähteä matkakaveriksi, mutta hänellä tuli rengasrikko. Olin ottanut kameran mukaan lenkille ja kuvailin jälleen uuden videon verran materiaalia. Keskisyke pyörälenkistä oli aika korkea 139, minkä veikkaan johtuvan lepäilystä. Voimat kyllä riittivät hyvin lenkin varrelle, mutta loppupäivä kyllä väsytti aika lailla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...