sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Huilikausi viikko 1.

Ma 3,5km töihin, töistä kotiin 6km +kuntopiiri +hieronta 
Ti 10km vr +Syys Leppälahti tempo 13km: 20,14 (9.26/10.47) (avg 161 ka 38,1km/h 255W) (Strava)
Ke LEPO
To 1km kävely Turussa 
Pe töiden jälkeen 11km kävelylenkki (avg 90 1.57min)
La LEPO
Su 74km pyörälenkki (avg 137 ka 28,8km/h 173w)
_________________
yht. 22km juoksua

Finlandia marathonin jälkeen aloitin niin sanotun lepokauden. Ratajuoksijoille se on yleinen intensiivisen kesän jälkeen. Itsekin usein pidin sen, mutta välillä jätin myös väliin syksyn maratonin odotellessa. Juoksu ns. kulki syksyllä ja lyhyen määräharjoittelun jälkeen esimerkiksi Frankfurtissa juoksin pari kertaa (2004 2.26,48 ja 2011 2.23,26). 

Tänä vuonna tosiaan kesän ratakilpailut keskeytyivät tuntemuksiin kantapäässä. Magneettikuvassa ei näkynyt luupiikkiä vaan pientä tulehdusta ja lisäksi ärsytystä myös veneluussa. Niitä on nyt hyvää aikaa huilailla pois. Jos ei näyt täyslevon kautta niin ainakin keventely. 

Tiistaina toteutin pyöräilyintoilun käymällä tutulla Leppälahden temporeitillä kokeilemassa miten hieronnan jälkeisenä päivänä pyöräily kulkisi. Tuuli oli edelleen haittaavasti pohjoisesta paluumatkalla, mutta loppuaika oli hyvä 20.14 (Strava). Kokeilin tuottaa pyörän polkimiin watteja mahdollisimman paljon ja katsoa alkaako hapottamaan. Menomatka olikin hyvä (9.28 40.8km/h), mutta paluumatka hidastui huomattavasti vastatuulesta johtuen (10.45 35.8km/h). Tuntuma kuitenkin oli aika hyvä ja pystyin puskemaan menemään. Alla oli pieni keventely ja edellispäivän hieronta ja ehkä siksi kulku oli hyvä. 

Leppälahden tempoilun jälkeen alkoi varsinainen lepokausi, kun keskiviikkona työpäivän jälkeen ajelimme työkavereiden kanssa Turkuun lastenvalvojien koulutuspäivälle. Päivään tuli paljon istumista samoin kuin seuraavasta päivästä. Mukaan en ottanut lenkkareita ja pientä liikuntaa sai kävelystä vanhan Turun alueella. 

Perjantaina töiden jälkeen oli jo pakko hieman lähteä liikuskelemaan ja päätin lähteä kameran kanssa Halssilan/ Huhtasuon pururadoille. Mietin etukäteen kuvaavani tietyissä kohteissa ja lampi keskellä reittiä oli ainakin yksi kohta. Aurinko paisteli kauniisti kun puhuin kameralle ja sain mielestäni aikaiseksi hyvän videon. Aikaa lenkkiin menin puolta pidempään kuin kävellessä. 

Lauantaina huilailin jälleen, mutta sunnuntaina piti taas lähteä liikkeelle. Aurinko paisteli heti aamusta samaan aikaan kun Berliinin maratonilla lähdettiin liikkeelle. Päätin kiertää tutun Toivakka lenkin ja katsoa pidänkö kahvitaukoa välillä. Jo etukäteen päätin mennä sillä vauhdilla, mikä tuntuu hyvältä. Lenkkiseuraa en tällä kertaa saanut, mutta kelien jatkuessa hyvänä Teron ja Matin kanssa tulee varmaan vielä pyöräiltyä. Tsekkasin, että 2008 Berliinissä tuli juostua 2.23,19.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...