lauantai 17. syyskuuta 2022

Valon kymppi 2022 DNF ja kausi paketissa

Ma 4km töihin, töistä kotiin 7km +kuntopiiri
Ti 4km +koord +3x80m +2x1000m (3.14/12)+2x200m (33-32s) +1km vr +aitakävelyt+hypyt ylös +2km vr 
Ke 36km pyöräily (avg 117 ka 29,2km/h 174w)
To 4km töihin, töistä kotiin 7km +5x80m rullaukset+kuntopiiri
Pe 4km vr +Valon kymppi 10km: DNF (avg 165 ka 3.30min/km) +4km vr 
La LEPO
Su 53km pyörälenkki (avg 121 ka 28.7km/h)
____________
yht. 47km juoksua

Parin kuukauden keventely juoksusta ei ole tuonut toivottua tulosta. Tampereen MM-kisojen jälkeen heinäkuussa alkanut kantapää/ akillesvaiva ei ole ottanut helpottaakseen. Olen juossut noin 50km viikossa ja pyöräillyt päälle noin 200km viikossa. Käytännössä se on merkinnyt sitä, että olen käynyt valmentaja Anteron harjoituksissa tiistaisin ja torstaisin. Sen lisäksi olen työmatkoja juossut jonkin verran. Pienellä riskillä olen lisäksi muutamana viikonloppuna osallistunut ns. kylähölkkiin ja sitä kautta hakenut hyviä vauhtikestävyysharjoituksia. Juoksu hiekkateillä mäkisissäkin maastoissa on sujunut ihan kohtalaisen hyvin ja parastahan on ollut hyvän olon tunne kisan jälkeen. 

50km juoksuviikkoja. 
Tällä viikolla oli tarkoitus huipentaa juoksukunto Valon kympillä Jyväskylässä ja sen jälkeen katsoa olisiko lepokausi sen jälkeen paikallaan. Otin viikon kohtalaisen kevyesti ja tiistaina radalla juostut muutamat vedot kulkuvat hyvin. Keskiviikkona pyöräilin hieman ja arvelin jalkojen tottuneen pyöräilyyn niin hyvin, että se ei enää juurikaan vaikuttaisi juoksuun. Torstaina juoksin kevyesti ja fiilis alkoi nousta. 

Perjantaina olin töissä vielä normaalisti. Kuuden maissa lähdin pyöräilemään Lutakkoon, missä Finlandia maratonin lähtö sijaitsee. Aiemmin päivällä olivat koululaiset kilpailleet reitillä ja ilmeisen onnistunut tapahtuma sekin. Paviljongin tiloissa olevassa tapahtumakeskuksessa oli Intersportin myyntipiste, mistä ostin New Balanden Fuelcell RC Elite hiilikuitu kengät alennuksella. Toivon niiden tulevan ahkeraan käyttöön. 

Valon kympille oli ilmoittautunut mukavasti juoksijoita ja kärkijuoksijoissa näkyi paljon tuttuja. Tiesin kisasta tulevan vauhdikas, mutta uskoin olevani valmis siihen. Ennen lähtöä tuli hieman epävarma tunne siitä jos kantapäähän alkaisikin tuntua asvaltilla juostessa. Niin kävikin, että alun rennon kiihdytyksen jälkeen juoksu alkoi tuntua ja vanha vaiva muistutteli itsestään. Jouduin muuttamaan taktiikkaa aika pian ja päätin juosta vain yhden kierroksen. Tiedossa nimittäin on, että matkan edetessä rasitus kasvaa ja pienet vauriot pahenevat. Vauhti oli aika lailla samaa (3.30) kuin kyläkisoissa, joskin syke hieman matalampi 165. Muistella voin vain 2015 juoksuani, jolloin suunnilleen samalla reitillä juoksin 31.42 (Strava). Tänä vuonnahan reittiä piti muuttaa Alban/fysiikan laitoksen suunnalla olevan pyörätien asvaltoinnin vuoksi. 

Kaudesta 2022 jäi hieman vaisu maku. Talven onnistuneen harjoittelun jälkeen vuoden paras juoksu taisi olla maaliskuun Aktia cup Vantaalla. SM-puolimaraton jäi flunssan vuoksi väliin ja SM-maastoissa oli huono kulku. Radalla ei juurikaan paremmin liikahtanut. Hieman sain kuntoa nostettua Tampereen MM-kisoihin, minkä jälkeen paikat hajosivatkin. Magneettikuvassa ei onneksi pahempaa näkynyt, mutta kantapäävaiva paranee hitaasti. Fiilistä sain pidettyä yllä aloittamalla pyöräilyn, mistä olen oppinut pitämään. Mukavat lenkit hyvässä seurassa olivat balsamia haavoille varsinkin kun Kalevan kisatkin jäivät väliin. 

Seuraavat pari viikkoa menevät ilman Anteron treenejä ja koitan olla juoksematta kyseiset viikot. Pyöräiltyä tulee kelien mukaan ja varmaan jotain kävelylenkkiä teen edelleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...