sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Hannunkivi juoksu 2022 Kivijärvi

Ma 3km hölkkää töihin, töistä kotiin 1h kävelyä 17min juoksua =9,5km (avg ka 8.02min/km)
Ti 3km juoksu +Lewelle puntti 30min +2km kävely vr.
Ke 25min vr +Leppälahti syystempo: 20.15 (9.45/10.20) (avg 158 ka 38.1km/h 251w) +vr (36km) Strava
To ilta 8km =30min kävelyä +25min juoksua (avg 112 ka 6.45min/km)
Pe 3km hölkkää töihin, töistä kotiin 7km+7x100m (nopempaa juoksua) (avg 122 ka 6.00min/km)
La 4km vr +Hannunkivi juoksu 8,9km: 32.59 sija 1. (avg 171 ka 3.43min/km 123 nousumetriä)+3km vr 
Su 2km kävelyä +40min Lewell puntti +2km kävelyä
____________
yht. 57km juoksua/ kävelyä

Kulunut viikko on ollut neljäs ns. lepoviikko ja ajatukset alkavat olla tulevassa treenikaudessa. Vielä kaksi viikkoa sitten maltoin jättää väliin Kolmen sillan lenkin Laukaassa, mutta nyt halusin juosta Kivijärvellä Hannunkivi juoksussa. Aiemmin olen juossut siellä 2015 (29.26), 2016 (30.24) ja 2018 (31.02). Tapahtuma on siis tuttu ja aiemmin toiminut kauden viimeisenä kisana. Matkaa Kivijärvelle on kohtalaisesti ja mukavassa juoksuporukassa reissun tekeminen on ollut ihan kivaa. 

Halusin alkuviikosta vielä pyöräillä, mutta tiistaina sateli ja perinteinen Leppälahti tempo oli sen vuoksi keskiviikkona. Ajattelin pyöräilyn kulkevan kovaa, kun edellispäivänä olin käynyt punttisalilla. Laitoin polkimiin tehoa sen minkä pystyin ja uskoin loppuajan olevan hyvä. Se oli kuitenkin 10s hitaampi kuin edellisviikolla. Keli oli aika tyyni ja sen puolesta hyvä tuloksen tekoon. Niin tai näin tempoilu saa hetkeksi riittää ja paluu juoksuun on ajankohtainen. 

Keskiviikkona ja torstaina tein jalkalenkkiä. Yritin saada tuntumaa juoksuun tekemällä pieniä hölkkäpätkiä jalkoja liikaa rasittamatta. Perjantaina juoksin jopa 6x100m reipasta ja koitin avata kroppaa kovempaan juoksuun. Totuuden nimissä en ole 4min/km vauhtia juossut kuukauteen eikä vauhtikestävyyttä juoksemalla ole tullut tehtyä ollenkaan. 

Lauantaina ajelimme Eeron ja Harrin kanssa Kivijärvelle sellaiset 1,5h ja maksoimme osallistumismaksun. Hannunkivi lomakylässä on paljon mökkejä, joista yksi toimi pukeutumistilana. Kävin viemässä repun mökkiin numero kymmenen ja lähdin tekemään alkuverryttelyä kisareitille. Kuvasin yhden kierroksen kameralla ja ajattelin näyttää, miltä pururatapohja näyttää. Reitille osuu yksi pulkkamäen nousu, joka kolmeen kertaan noustuna vie kyllä hyvin mehut miehestä. Itse kisassa sain Simeon Hyypän kaveriksi ensimmäiselle kierrokselle. En uskaltanut kovin kovaa aloittaa ja hieman Simeonkin ihmetteli. Toisen kierroksen alkaessa sain jätätettyä häntä tasaisesti. Syke oli melko korkealla ja etukäteen olin toivonut 33min alitusta. Se olisi kaksi minuuttia hitaammin kuin 2018. 

Kierros kierrokselta matka taittui ja kolmannelle kierrokselle lähtiessä olin jo melko väsynyt. Lomakylälle palatessa on vielä yksi lisälenkki, jolle lähdettäessä kello näytti tasan 30min. Uskoin ja toivoin pystyväni vielä 33min alitukseen. Tein voimakkaasti töitä ja vielä lopun loivan mäen juoksin (ja nautin) sen minkä pystyin. Luulin kuulleeni "59" ja usko muuttui näkemiseen palkintojenjaossa Sitä ennen olin tehnyt lyhyen loppuverryttelyn ja jatkanut videon kuvailua. 

Nopean suihkun jälkeen takaisin Peurantuvalle, missä palkintoja jo jaettiin. Kahvia ja makkaraa olisi ollut tarjolla, mutta ei kunnon ruokaa. Keittiö oli ilmeisesti kiinni. Viimeksi 2018 jäimme pitsalle syömään kun nyt söimme paluumatkalla Saarijärven Halpahallilla. Jalat tuntuivat kestäneen kisan rasitusta melko hyvin ja jalkalihakset sinänsä ovat vahvemmat punttisalilla käynneistä johtuen. Nilkan seutu ja akilles eivät pahemmin moittineet illalla Jyväskylässä ja valmentaja Anterokin soitti seuraavan viikon treenien aloittamisen tiimoilta. 

Sunnuntaina satoi vettä eikä pyörälenkille ollut asiaa. Päätin pitää kevyemmän päivän ja käydä vain salilla. Yritin pari hölkkäaskelta ottaa sinne mennessä, mutta jalat olivat kipeän tuntuiset. Kisa otti lihaksiin siis aika lailla ja kestää hetken aikaa kunnes kroppa tottuu taas juoksun iskutukseen. 

Miehet 9 km (tulokset)

1 Miika Takala JyväskKU 32.59

2 Simeon Hyyppä VetelHiihtos 33.52

3 Jari Hakola KyyjKy 34.12

4 Janne Uusitalo PihtipTu 35.14

5 Mykhailo Romaniuk Ukraina 43.32

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottelua odottelua..

Ma 1h pyörällä töistä kotiin + kuntopiiri Ti 4km vr +koord + Hipposhalli rullauksia +2km vr (ei vetoja) Ke 3km töihin +kuvailua + 20km t...