sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Leppälahden (korona)tempo

Ma 11km juoksulenkki (ka 4.52min/km)
Ti 50km 20min rykäisyllä (avg 136 ka 31,9km/h) (Vihtasilta-Kaunisharju 12,2km vg 158, ka 35,4km/h)
Ke LEPO (hieronta)
To 71km pyöräilyä (verr+ 2xLeppälahti tempo: 20,56/19,20 +ABCtempo 15,19+vr)
  - Leppälahti tempo 19,20 (8,52/10.10) (avg 162 keskiwatit 266 keskivauhti 40km/h)
Pe 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin+3x100m +kuntopiiri
La LEPO (5km kävelylenkki)
Su 95km sunnuntailenkki (avg 111 27,9km/h)
_____________
yht. 28km juoksua + 234km pyöräilyä

Uudella tempoasulla matka taittuu
Toukokuun viimeinen viikko huipentui Leppälahden 12,6km mittaisen pätkän hurjasteluun. Olin syksyn virallisessa kisassa saanut ajan 20.31, jota lähdin parantamaan paremmalla kalustolla. Olin jo ehtinyt Scorpion triatlonpyörällä ajaa 21.08 tuulisessa säässä pari viikkoa aiemmin, mutta nyt palaset loksahtivat kohdilleen. Pyörään oli vaihdettu uudet ketjut ja olin saanut Helsingin Cyckle Centeristä matkahuollon kautta paketin, joka sisälsi pyöräilyasun sekä kengänsuojat. Lähdin heti testailemaan kamoja, kun edellispäivänä olin asentanut wattipolkimet ja nopeammat kiekot Scorpioniin. 

Edellispäivän lepopäivä kropassa muistaen ajattelin hieman herätellä jalkoja ajamalla temporeitin läpi kerran turhia hoppuilematta (aika 20.57 keskisyke 147). Tutkailin samalla tuulen suuntaa ja yritin opetella aerotankoihin nojailua. Pienet tuulenpuuskat ottivat pyörään, kun takapyörä oli umpinainen. Aika oli sen verran hyvä ja tuntuma myös, että tiesin hyvän ajan olevan tulossa. Otin kahdella mittarilla aikaa ja Forerunner rannekello mittasi pätkän. Menomatka tuntui hurhastelulta, kun korvanappiin kuului alle 7min 5km (43km/h) pätkä. Strava kertoo muutenkin osuusajat suorana ja alan jo muistamaan meno-paluuajat. 

Käännöksen jälkeen alkoi työnteko, sillä tuuli puhalteli vastaiseen (4m/s=15km/h) paluumatkalla. Menomatka oli mennut melko rennosti 8.58 ja palatessa tuntui välillä, että vauhti töksähtää täysin. Sykkeet nousivat loppua kohti, mutta silti aika 10.10 paluumatkalle oli tosi hidas. Pyöräilin viime syksynä viisi pykälää korkeammilla keskisykkeillä kuin nyt, mutta watit olivat nyt hieman korkeammat 166w (160w). Summa summarum aikani 19.20 yllätti kyllä positiivisesti ja meni itse asiassa tosi mallikkaasti sekä 40km/h keskivauhdilla. En tiedä menisikö vielä paremmin etelätuulella ja ainakin kokeilen pitkin kesää parantaa aikaa. 

Viikon harjoittelu oli pyöräilypainotteinen ja tarkoituksella pidin kaksi lepopäivää. Keskiviikkoinen oli seuraavan päivän pyöräilyyn valmistava ja lauantainen palauttava. Kesä on vasta alkamassa ja ei ole kovin järkevää vetää itseään tässä vaiheessa vielä väsyksiin. Torstain treeni oli nimittäin aika kuormittava, kun innostuin vielä lähteä kokeilemaan ABCtempo-pätkää. Siinä väsähdin paluumatkan vastatuuleen ja aika oli keskinkertainen 15.19. Paluumatka oli muutenkin vastatuuleen ja ukko aika lailla puhki. 

Sunnuntain pitkä lenkki Teron kanssa oli jo tavallaan uutta alkavaa treenijaksoa pienen huilin jälkeen. Ensi viikolla olisi suunnitelmissa viedä Focus huoltoon ja ohjelmassa olisi ketjun vaihdon lisäksi etu- ja takarattaiden vaihto.  Juoksua olisi hauska alkaa lisäämään pikku hiljaa ja katsotaan mitä vasen polvi tai oikea nivunen sanovat. Sain fysioterapeutilta ohjeen vahvistaa kuminauhalla pakaran aluetta nimittäin yllättäen oikea puoli oli heikompi kuin vasen. Treeni jatkuu kuntouttavienkin harjoitusten puolelta ja enää on kolme viikkoa jäljellä ennen kesälomaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Polvioperaatio 2024

Ma 3km töihin,  6km töistä kotiin järven jäällä + kuntopiiri +hieronta  Ti ilta 4km vr +Hipposhalli koordinaatiot +3km ulkona vr Ke töis...