sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Koronaviikko kymmenen?

Ma 6km juosten töihin,  töistä kotiin 10km+10x100m (avg 131 5.42min/km)
Ti 25min verr. Leppälahti tempo: 13k: 21.08 (10.40/10.08) keskivauhti 36,6km/h, syke 157->162 +loppuverr.
Ke 13km+5x100m +selkiä/vatsoja +hieronta
To 6km juosten töihin (avg 131 ka 4,57min/km), 12km töistä kotiin (avg 131 ka 4.49min/km)+5x100m +selkiä/vatsoja+koord
Pe  66km vapaapäivän pyöräilyt (avg 131 ka 29km/h)
La 12km Korpilahdella (avg 135 ka 4.37min/km)+10x100m +kyykkyhypyt+päkiähypyt
Su 104km pitkälenkki pyöräillen (avg 123 ka 27.5km/h keskivoima 159)
 _______________________
61km juosten

Juoksulenkki Korpilahdella
Koronarajoitusten purkaminen jatkuu. Urheiluseurat ovat päässeet aloittelemaan harjoituksiaan ja esimerkiksi JKU on julkaissut tulevan kesän kilpailuita. Pikkasen tekisi mieli olla viivalla, mutta saa nähdä kuinka käy. Viikolla kävin magneettikuvassa arvuuttamassa löytyykö reisiluusta jotain, mikä aiheuttaisi tuntemuksia oikeassa nivusessa. Onneksi sieltä ei löytynyt murtumaan viittavaa kuten 2014. Jotain muutosta kuitenkin, mikä ei ajan kanssa ohi menisi. Olennaisimpana ehkä, että 25 vuotta juoksua alkaa näkyä kropassa. Nivusen pitäisi kuitenkin tulla kuntoon ja juoksu jatkuu.

Viikon pääharjoitukset olivat tiistain tempo triatlonpyörällä. Harmikseni kelit eivät olleet parhaat mahdolliset ja Leppälahden tempoajon menomatkalla puhalteli vastaiseen. Kääntöpaikan jälkeen tuuli oli myötäinen ja vauhti parani hieman. Sykkeet jäivät kovimmista suorituksista hieman ja ehkä siinä yksi syy, miksi ei ennätystä (20.33) tullut hyvästä ja nopeasta triatlonpyörästä huolimatta. Vielä jäi siis parantamisen varaa ja uusi yritys voi olla jo ensi viikolla. Olennaista on, että viikottain tulee tehtyä kovempia harjoituksia ja tarvittaessa se onnistuu pyörällä.

Tiistain Leppälaht pätkä
Keskiviikkona juoksu kulki nopeasti ennen hierontaa. Kunto tuntui selkeästi hyvältä, vaikka iskutus juoksun jälkeen ei aina parasta olekaan. Torstaina palauttelin työmatkajuoksujen merkeissä. Edellispäivän hieronta tuntui hieman, mutta arvelin perjantaina jälleen kulkevan. Suunnittelin valloittavani Muurame-Isolahti-Muurame osuuden noin 40 minuutissa, mikä olisi hyvä vauhtikestävyyspätkä. Katselin tuulen puhaltavan etelästä, mutta kovempaa vetoa aloitellessa puhalsikin vastaan. Pyörä ei kulkenut halutulla tavalla ja syke vain laski. Jossain vaiheessa hellitin hieman ja itse asiassa Isolahdessa tuli rakeen tyyppistäkin. Käsiin piti laittaa sormikkaat ja palasin Muurameen myötätuuleen aika hyvällä vauhdilla matalilla 140 sykkeillä. Jotain hyvää jäi reissusta mieleen ja parasta oli ehkä, että löysin pullotelineestä tippuneen työkalusarjan paluumatkalla aika läheltä kotia. Siinä se oli pyörätien reunalla eikä kukaan ollut poiminut sitä talteen.

Lauantaina juoksin mäkisillä hiekkateillä Korpilahdella hyvän lenkin. Se teki hyvää jalkalihaksille ja samalla tuli meidän hevosta, Salama Santtuakin, hoidettua. Sunnuntaille katselin pidempää pyörälenkkiä ja aika huonolta näytti sateiden suhteen. Vettä piti sadella takuuvarmasti iltapäivällä, mutta pyörälenkin jälkeen kotiovelle palatessani aurinko paisteli. Sain polkaistua mukavan 104km melko matalilla sykkeillä ilman yhtää pysähdystaukoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Polvioperaatio 2024

Ma 3km töihin,  6km töistä kotiin järven jäällä + kuntopiiri +hieronta  Ti ilta 4km vr +Hipposhalli koordinaatiot +3km ulkona vr Ke töis...