sunnuntai 24. toukokuuta 2020

(Korona)viikko?

Ma LEPO
Ti 6km (avg 135 4.46min/km), juosten töihin, töistä kotiin 6km (avg 129 5.02min/km)
Ke 60km pyöräilua 30min reipasta (Vuontee-Vihtasilta-Metsolahti Strava)
To 8km +3x100m aamulenkki, 4km 1h kävelyä Salama Santun kanssa, ilta  6,5km dronella kuvailua
Pe 61km pyörällä (Luonetjärventie+Autiokankaantie kovaa) (avg 127 ka 28,6km/h)
La 1km+ 2x Jyväskiepin kierros 6,3km (30.07 4.45/26,32 4.11) +1km
Su 101km pyörällä (avg 127 29,7km/h)
_____________
yht. 43km juoksua +214km pyöräilyä

Scorpion oli käytössä perjantain lenkillä
Kulunut viikko on ainakin omalta osalta ollut korona-asian taakse jättämistä. Varovainen pitää toki olla jatkossakin, mutta tartuntojen määrän ollessa laskussa ajattelisin paluun normaaliin arkeen olevan käsillä. Hallitus tällä hetkellä vielä arpoo, missä järjestyksessa asetettuja rajoituksia aletaan poistamaan. Koulut ovat kuitenkin hetkeksi avautuneet ennen kesälomien alkamista ja seitsemänkymppisetkin saavat luvan kanssa olla ulkosalla.

Aloitin viikon pitämällä maanantain lepopäivänä. Kävin vain saunassa illasta ja annoin kropan palautua. En tuntenut itseäni kovinkaan rasittuneeksi, mutta lepäilyn alettua huomasin rasistusta kuitenkin olevan. Tiistaina töihin juostessa alkoi leikatun polven päällä olevaan jänteeseen tuntua aikalailla. Se tuntui vielä töiden jälkeen kotiin juosten palatessa. Tulin melkein suorinta tietä kotiin ja aloin suunnitella uutta strategiaa. Juosta ei juuri kannata, mutta toisaalta edessä oli hyvät vapaat töistä helatorstain vuoksi.

Keskiviikkona lähdin pyöräilemään ilman sen kummempia suunnitelmia. Päädyin tekemään puolen tunnin vauhtikestävyys osion Vuonteelta Metsolahteen. Apuna oli hyvä myötätuuli ja pääsin 36km/h keskivauhtiin 24min ajalle 154 keskisykkeellä. Sain kirrattua sykettä lopun ccc ylämäkeen, jolla sijoituin kaikkien aikojen listalla sijalle kymmenen. Niin tai näin kotiin oli ihan kiva rullailla kovemman pätkän jälkeen ja mielikin oli ihan hyvä.

Torstaina oli helatorstai ja kävin aamulenkillä testaamassa polven kuntoa. Pikkasen siihen tuntui, mtta antoi juosta kuitenkin. Päivällä kävimme Hannen kanssa meidän Salama Santtu hevosta hoitamassa ja kävelyttämässä Korpilahdella. Sain siitäkin hiukan kävelylenkkiä ja illalla piti päästä vielä lyhyelle juoksulenkille. Olin suunnitellut kuvailevani dronella pienen pätkän ja sain aikaiseksi alla olevan videon. Polvi tuntui juostessa, mutta muiden asioiden ajatteleminen helpotti henkistä tuskaa.

Mahdollinen nousukunto?
Perjantaille mietin kovasti mitä tekisin. Päädyin kokeilemaan Tikkakosken varuskunnan suunnalla olevaa Luonetjärven tietä myötätuuleen ja pääsin kymmenen minuutin ajaksi hyvään 39,1km/h vauhtiin keskisykkeillä 155. Aikani 9.39 ei riittänyt alkuunkaan yli minuuttia kovempaa polkeneille. Käytössä tällä pyörälenkillä oli triatlonpyörä Scorpion ja ehkä sen ansiosta pääsin hieman kovempaa. Vielä kuitenkin edelleen vaatii totuttelua oppia ajamaan kyyryasennossa kovaa vauhtia ylä- ja alamäkiin.

Lauantaille olimme sopineet Tero Sillanpään kanssa, että kierrämme Halssilan purua. Samaa, millä Kensu järjestää Jyväskiepin juoksuosuuden kilpailun. Polvi ei ollut täydessä iskussa ja juoksin kahdesta 6,3km kierroksesta vain jälkimmäisen reippaammin. Syke nousi reippaan puolelle eli viikon aikana tuli sittenkin kolme henkitykseen ottavaa harjoitusta. Voisi ehkä sanoa, että kunto on hyvällä mallilla. Juoksussa se ei tule näkymään vielä pitkään aikaan, mutta päänupulle ainakin on hyvä että tekee edes jotain urheilumuotoa. Seuraava haaste onkin koronatauon jälkeen uudelleen uimaan oppiminen. Käväsin muuten XXL:stä märkäpukua katsomassa, josko sitä järvessä välillä uiskentelisi.

Sunnuntain pitkällä pyörälenkillä mukana oli Tero ja naapurin Liam. Tuuli oli aika voimakas idästä ja alkumatkasta saimme puskea vastaiseen. Toivakan jälkeen tilanne helpottui ja Lievestuoreella pidetyn kahvitauon jälkeen pyörä kulki hyvin. Myötätuuli jälleen innosti vauhdikkaampaan pyöräilyyn ja menin Metsolahti-Vihtasilta osuuden reippaammin. Saldona hieman yli 100km lenkki kauniissa alkavassa kesäsäässä. Säätiedotuksen mukaan kelit tulevat jatkumaan hyvina ainakin seuraavan viikon, joten sen puolesta ihan kiva mennä töihin maanantaina ja odotella juhannusviikolla alkavaa kesälomaa osa yksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 20

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 2km + 5km reipa s +3km vr +5x100m (avg 140 ka 4.10min/km) + kuntopiiri Ti ilta 7km +3x1min kisavauhti...