sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Koronaviikko yhdeksän

 Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 12km (avg 132 5ka 5.00min/km)5x100m +liikkuvuutta+päkiähyppyjä+selkiä/vatsoja
Ti 56km reippailupyöräily sis. 30min 160 sykkeellä (avg 141 32,6min/km) (Strava)
Ke 12km (avg 136 3.47min/km)+5x100m rullauksia +hieronta
To 50km pyörälenkki "torstai" (avg 121 27,4)
Pe 4km juosten töihin, töistä kotiiin 12km+10x100m+ liikkuvuutta+päkiähyppyjä+selkäliikkeitä
La ap 1km +2x6,3km kiihtyvä Kensun Jyväskiepin kierros (4.14 26.50 160/ 3.57 25.05 165)+5x100m+selkiä/vatsoja +4km kävelylenkki
Su 68km pyörälenkki (avg 127 ka 27,6km/h)
_________
yht. 64km juoksua

Käyttöön saatu Scorpon triatlonpyörä
Koronan vaikutus ihmisten arkielämään alkaa helpottua. Koulut alkavat jälleen ensi viikolla ja liikuntapaikatkin avautuvat. Jonkinlaisia juoksukilpailuita on siis lupa odotella jo kesäkuussa. Hyvä olisi siihen mennessä saada ukko juoksukuntoon. Nivunen on kuitenkin vvaivannut edelleen ja ehkä hiukan turhaan odottelin ensi viikolla Anteron treeneihin paluuta. Juoksu on periaatteessa onnistunut kohtalaisen hyvin, mutta aina juoksupäivän jälkeen on nivuseen hieman tuntunut.

Iloa arkeen toi tiistaina kaverilta lainaan saamani triatlon pyörä, jossa aerodynaamiset ominaisuudet mahdollistavat kovemman matkavauhdin. Käytännössä se tarkoittaa kyyrymmässä asennossa ajamista, mutta mm. hyvät vanteet nopeuttavat matkantekoa. Olin jo ajatellut pitäväni lepopäivän tiistaina, mutta pakko oli päästä lainapyörää heti testailemaan. Suunnittelin Toivakan tiellä olevan abc tempon ajamista niin kovaa kuin vain pääsen. Jälkikäteen selvisi, että reitti onkin edestakainen ja hieman turhaan odottelin 10km pätkän päättymistä Stravan ääniohjauksesta korvanappeihin. Jatkoin noin 160 sykkeellä pyörittelemistä ja olin Toivakan risteyksessä, mihin päättyy pidempi (20km) osuuspätkä. Sijoituin siinä aika hyvin 35.9km/h keskivauhdilla ja 156 keskisykkeellä sijalle 7. Olisin ehkä hieman kovempaakin päässyt, kun löysäilin lopussa. Myös tuuli tuntui hieman vastaiselta ja paluumatka sujui 33.6 keskivauhdilla helposti 141 keskisykkeillä. Tein segmentin abctempon menomatkalle nähdäkseni, miten pärjäsin siinä.

Keskiviikkona teki ihan hyvää saada taas iskutusta jaloille ja kävin pikkulenkillä ennen Timon hierontaa. Torstaille sain naapurin Liamin lähtemään lenkille ja mukavasti jutellessa sujahti vajaa parituntinen. Kropassa tuntui viikon treenit kun perjantaina harrastin työmatkalenkkeilyä ja tein rullauksia sekä koordinaatioita Halssilan hiekkakentällä. Paikka on oikein mukava tehdä myös selkiä/vatsoja ja sieltä on kiva kilometrin alamäki kotiovelle.

Lauantaipäivän treenin päätin vasta aamupalan jälkeen. Hilkulla oli, etten olisi lähtenyt pyörällä ajamaan jotain kovempaa pätkää. Päätin kuitenkin juosta uudestaan Halssilan purua eli samat kaksi kierrosta Kensun Jyväskiepin kierrosta, mitä jokunen vikko aiemmin. Tällä kertaa lunta ei ollut enää yhtään reitin varrella ja sain toisella kierroksella ahdistaa konetta ihan kunnolla. Syke nimittäin pysyi 170 lukemissa aika pitkään ja lopussa jopa 175. Mäkisestä reitistä (Strava) johtuen toisen kierroksen vauhti oli hieman alle 4min/km. Pääasia kuitenkin oli saada rassattua konetta kovilla paineilla/ sykkeillä. Kroppa palautui aika hyvin ja rullaukset sujuivat kivasti. Jalat palautuivat muutenkin aika hyvin ja vielä illemmalla tuli käveltyä kevyt lenkki kun kävimme Salama Santtua ulkoiluttamassa Korpilahdella.

Sunnuntaina oli viikon kolmas pyöräily kovassa etelätuulessa Liamin kanssa. Vajaa kaksituntinen sujahti nopeasti ja oli ehkä ihan järkevää olla, että lenkki ei ollut ylipitkä. Ajatuksissa nimittäin siintää jo tiistain treeni ja jos pyöräilen sen ja keli sattuu hyväksi käyn kokeilemassa Leppälahti tempopätkää Scorpionilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät lähestyy ja juoksumatolla

Ti ilta 3km vr +koord +4x80m + 5x2000m/1min pal (3.25-30) +5x80m terävästi +aidat +3km vr  Ke LEPO To ilta 4km +koord +4x80m + 15x400m/1min...