sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Märkäpuvulla uudelle levellille?

Ma 6km juosten töihin (132 4.57min/km), 11km töistä kotiin (136 4.59min/km)
Ti 2km (?) avovesiuinti (114 1.29min/100m)
Ke 3km juoksua + 2h pyöräilyä (50km, keskivauhti 30km/h)
To 6km Tyhy-kävely + 40min avovesiuinti (112 1.53min/100m)
Pe 6km juosten töihin (4.48min/km), 10km+5x100m töistä kotiin (4.52min/km)
La 30min uintia (116 1.41min/100m)
Su 104km pitkälenkki pyöräillen etelätuulessa (130 30.0km/h)
____________
166km pyöräilyä +36km juoksua

HEAD Tricomp Power märkäpuku
Kuluneella viikolla ostin kylmässä vedessä uidessa käytettävän märkäpuvun. Lisäksi märkkäri tekee uinnista helpompaa kannattelevuuden vuoksi. Oma uinti alkoi olla ok kantimilla ennen koronaa ja uima-hallien sulkemista. Itse asiassa olin lopettanut uinnin jo hieman aiemmin, kun olin keskittynyt pelkästään juoksemiseen. Nivusvaivan alettua ja kesän tultua alkoi tehdä mieli jälleen uimaan. Kotimme ikkunasta näkyy Jyväsjärvi ja Halssilan uimaranta on kilometrin päässä. Monta kertaa olen mielessäni uinut järvellä ja nyt tuli ajankohtaiseksi toteuttaa tuo suunnitelma.

Hommasin märkkärin Janne Virtaselta, joka kotoaan käsin myy uintivehkeitä. Vanhalle tenniksenpelaajalle sopi Head merkkinen 5mm maksimikannatteleva puhu oikein hyvin. Puku on sieltä parhaasta päästä ja toivottavasti palvelee juoksijaa pidemmän aikaa. Tarjolla olisi ollut myös swim-runiin pukua, mutta ainakaan tällä hetkellä en lämpene asialle. Puvun pukeminen on hieman oma projektinsa ja swim-run puvun olisi saanut nopeammin pois päältä kisatilanteessakin. Näillä kuitenkin mennään ja pääasia on pystyä uimaan ja ensimmäinen triatlonkisa odottelee vain itseään.

Tiistaina uin märkäpuvulla ensimmäisen kerran. Uinti tuntui ihan hyvältä ja jaksoin puoli tuntia uida. Keksin uida laiturille, joka sijaitsee noin kilometrin päässä lähellä lämpövoimalaitosta. Kävin siellä kääntymässä myös torstaina, jolloin uin hieman lisälenkkiä loppumatkasta. Lauantaina innostuin kuvaamaan Garminilla videota. Yleistuntuma märkäpuvusta on, että se kannattelee uimaria. 16 asteinen vesi ei tunnut kylmältä kuin alussa käsissä ja naamassa. Kirkkaan värinen uimalakki pitäisi näkyä mahdollisille veneellä liikkujille. Uin edelleen rannan suuntaisesti noin 20m päässä rantaviivasta ihan varmuuden vuoksi. Edessä on tulevina viikkoina lisää uintia.

Keskiviikkona hain Focus pyöräni huollosta niin, että juoksin hakemaan sen Iikan pyörävarikolta ja jatkoin saman tien pyörälenkille. Vaihdatutin pyörään kaksi eturatasta ja ns. takapakan sekä ketjut. Vaihdon kanssa hintaa tuli reilut pari sataa euroa ja ensi kerralla uskoisin selviäväni itse vaihdosta. Olen hankkinut jo takapakan irrottajan sekä ketjun katkaisijan. Torx ja kuusiokolo avaimia löytyy myös työkalupakista ja enää pitäisi vain osata vaihteiden säätö. Senkin varmasti oppisi youtube videoita katsellessa. Kehitys kehittyy tuollakin osa-alueella ja uskoisin joskus osaavani huoltaa pyörän itse.

Loppuviikosta ohjelmassa oli työmatkalenkkeilyä, lauantain uinti ja videon teko sekä hyvin palautuneena tuulisessa säässä poljettu Teron ja Liamin kanssa reilu satakilometrinen. Meillä oli alkumatkasta hyvä myötätuuli ja vielä Kuusaan kanavan kahvion kohdalla (75km) keskivauhti näytti hurjaa 32km/h. Siitä eteenpäin paluu oli vastatuuleen puskemista ja keskivauhti tippui. Sopivasti kuitenkin niin, että kotipihalla mittari näytti tasan 30km/h. Keskisyke nousi hieman korkeaksi osittain siksi, että vedin paluumatkalla poikien saadessa peesata minua. Kahvittelun jälkeen pyörä kulki todella hyvin ja ehkä se kunto on melko hyvä tällä hetkellä. Ensi viikolle olisi suunnitelmissa tehokkaampaa harjoittelua. Työviikon päätteeksi alkaa myös parin viikon kesäloma, mikä ei tunnu yhtään hassummalta se. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...