perjantai 19. kesäkuuta 2020

Tikkakoski duathlon + ensimmäinen triatlon treeni


Ma 6km juosten töihin, 8km töistä kotiin (avg 133 4.59min/km) +kuntopiiri
Ti 60km pyöräilyä: Tikkakoski Stamina cup: duathlon: 31.46. 2km juoksu 7.15 +10km pyöräily +2km 7.17 juoksu
Ke 40min uinti (avg 112 2.39min/km)
To 40km pyörälenkki (sis Leppälahti tempo 13km: 19.36  (avg 166, 39,7min/km, keskivoima 271w)
Pe 6km juosten töihin, 12km kesäloman viettoon (avg 131 5,06min/km)
La 2,5km Vesankajärvi uinti (avg 110 ka 2,29min/km)
Su 100km Karvia-Kihniö (avg 133 ka 31,1km/h) +iltauinti
_____________
yhteensä 32km juoksua +201km pyöräilyä

Ma 6km aamulenkki, ilta 3,3km uinti Kirkkojärvessä (avg 117, ka 2.01min/km)
Ti 6km aamulenkki, ilta Staminan yhteisharjoitus Köhniöllä: 400m uinti (2.27/100m)+ 10km pyöräily (35,9km/h)+3km juoksu (3.43min/km) +2km loppuverr.
Ke 6,5km Himoksen huiputus (Lepopäivä)
To 72km pyöräilyä (avg 118 28km/h)
Pe 30km pyöräilyä 60min reipas ->20min (takakumi puhkesi)+ 40min kävelyä
La 3km vr +4x2km/1km pal (4.15-4.00) +3km vr =yht.19km, ilta 1km uinti
Su 101km pyörälenkki Teron ja Matin kanssa (avg 113 ka 28,2km/h)
_________________
yhteensä 38km juoksua +213km pyöräilyä

Leppälahti 11.6 ja vehkeet viimeisen päälle. 
Kulunut pari viikkoinen on ollut askel lähemmäksi eri lajien yhdistämistä (juoksu, pyöräily ja uinti) yhdeksi suoritukseksi. Ensimmäinen askel tähän suuntaan oli juoksun ja pyöräilyn yhdistäminen Stamina TC:n seuran omassa leikkimielisessä virtual cupin duathlon osakilpailussa (edellisiä olivat Leppälahti tempo sekä Kuokkalan testijuoksun 5km reitti). Duathlonissa (Stravassa) oli reitti suunniteltu Tikkakoskelle niin, että pururadalla juostaan 2km, pyöräillään n.10km Luonetjärven tietä ja juostaan jälleen 2km.

Olen seuraillut Facebookin kautta Staminan kisoja ja ajatellut osallistuvani vielä niihin. En ole tähän asti ollut seuran jäsen, mutta nyt sekin asia on hoidettu kuntoon. Mielessä on ollut Tikkakoskella 29.8 kilpailtava duatlonin SM-kilpailut, mitkä viimeistään olisivat edellyttäneet lisenssin. Seuran jäsenenä sellainenkin on nyt maksettu. JKU:n mies silti olen ja pysyn yleisurheilun puolella.

Tiistainen käväisy Tikkakoskella oli melko onnistunut. Juoksin kahden kilometrin pätkät noin 3.40 kilometrivauhtia. Juoksusta pyörään siirto olisi voinut tapahtua nopeamminkin. Lenkkarit sain nopeasti jalasta, mutta pyöräilykenkiin jalkojen laittelu kesti turhan pitkään. Olin laittanut ne kiinni valmiiksi lukkopolkimiin, mutta yllättävän vaikeaa oli pienessä liikkeessä saada jalka sujautettua kenkään.. Itse pyöräily meni arviolta 37km/h keskivauhdilla ja tuntui ihan nautinnolliselta raastaa 160 sykkeellä. Pyöräily oli melko lyhyt (n.10km) ja sen jälkeen juokseminen oli elämäni ensimmäinen juoksu pyöräilyn jälkeen. Melko pehmeällä ja kimmoisalla purulla juokseminen varmaan auttoi asiaan, koska vauhti oli täsmälleen sama kuin ensimmäisessä juoksussa. Tuntuma oli varsin tuskainen olihan alla jo kaksi lajia. Syke nousi ihan kiitettävästi 170 ja yli. Maali lähestyi ajassa 31.41. Kovimmat kaverit menivät alle 31 minuutin (Strava). Niin tai näin yhdistelmätreenien/ kisojen avaus oli suoritettu.

Torstaina lähdin vielä kokeilemaan Leppälahti tempoa Kaverilta lainatulla triatlonpyörällä. Naapurin Liamilta sain vielä lainaan aika-ajokypärän ja olin lähes varma parantavani ennätystä 19.22. Tuuli näytti tulevan edelleen pohjoisesta, mutta ajaessa mielestäni jaksoin paluumatkalla puskea aika hyvin. Jälkikäteen analysoituna watit 271w olivat korkeammat kuin aiemmin 166w. Myös keskikadenssi oli korkeampi 102 aiemman ollessa 95. Keskisykkeet olivat lähes samat 166 (165). Myös väliajat (8..52/10.20) olivat lähes samat (8.10/10.10). Yhteenlaskettu aikani oli siis kovempi, kuin Stravaan kirjautunut segmenttiaika 19.36. Tein käännöksen bussipysäkillä, joka on vähän myöhemmin kuin virallinen käännöspaikka. Lisäksi saattaa olla, että vauhti kärsi pyörittäessäni kampia normaalia tiuhempaan. Ketju ei siis ollut ns. riittävän kireällä ja vauhti optimia. Parannettavaa siis jäi ja uutta yritystä jälleen tuuttiin.

Pari viikkoa sitten ostamani märkäpuku on ollut kohtalaisen kovalla käytöllä. Uin kaksi lenkkiä viime viikolla, joista toisen kun olin matkalla Parkanoon vanhempien luokse. Pysähdyin Vesankajärven rantaan ja uin tunnin verran, mikä on minulle aika pitkä aika. Lenkin jälkeen kävin syömässä ruisleivän ja kahvin Petäjäveden Kyläsepällä ja matka jatkui. Pyöräilin Parkanossa seuraavana päivänä hyvän 100km lenkin 31km/h keskivauhdilla Kurun ja Kihniön suuntaan. Keli oli lämpöinen niin kuin koko viikolla ja nestettä kului. Oli ihan virkistävää ajella ns. syrjässä ja nauttia ajosta maisemia katsellen.

Elämäni ensimmäinen triatlon suoritettuna.
Parkanossa tuli tehtyä pieniä ulkohommia mm. trimmerillä ojien leikkuuta. Siihen nähden maanantain 3,3km uinti kulki hyvin ja jaksoin uida Kirkkojärven melkein kokonaan ympäri laitoja pitkin. Kädet olivat hieman vielä väsyneet kun seuraavana päivänä Jyväskylässä osallistuin Stamina TC:n tiistaitreeneihin. Ohjelmassa oli elämäni ensimmäinen kolmen lajin yhdistelmä =triatlon. Uinnin aikana päätin lyhentää osuutta yhteen kierrokseen ja nousta vedestä vaihtamaan pyöräilyyn tarvittavia kamoja päälle. Onnistuin siinä kolmessa minuutissa, mikä on aloittelijalle ihan ok. Pyöräily tuntui ihan hyvältä heti uinnin päälle ja pikkasen alle 160 sykkeillä menin n.36km/h. Vaihto juoksuun tapahtui nopeasti, kun ei ollut muuta kuin lenkkareiden vaihto jalkaan. Juoksu Kotalammen ympäri sujui ihan hyvin ja alun mäen kanssa ensimmäinen kilometri 4.00. Sen jälkeiset 3.38 ja 3.35. Sitten olinkin jo maalissa ja sain Garminin kellon napautettua pois päältä. Sen triatlon ominaisuus tallentaa yhteen harjoitukseen kaikki kolme lajia vaihtoineen ja on siinä mielessä näppärä laite. Hieman lisätöitä teetätti kellon pitäminen ranteessa märkäpuvun päällä uinnissa ja sen riisuminen sekä ranteeseen uudelleen kiinnittäminen ennen pyöräilyä. Uuden opettelua siis monella osa-alueella ja ainakaan vielä ei ole alkanut tympiä tavaroiden kuljettelu ja huolellinen valmistelu. Uusi kilpa-asu pitäisi tilata märkäpuvun alle pyöräilyssä ja juoksussa käytettäväksi.

Juhannusviikolla otin loppuviikosta aavistuksen verran rennommin. Keskiviikkona kävimme Hannen kanssa Himoksella kävelemässä ja pidin loppupäivän lepona. Torstaina pyöräilin Teron kanssa Tikkalaan ja takaisin. Perjantaina oli ajatuksena tempoilla tunnin verran. Menomatka Saarenmaantietä Nyrölän suuntaan kulki yli minuutin kovempaa (22.16) kuin viime vuonna (23.29), jolloin 160 keskisykkeellä 230 wateilla tykitin (nyt 150 watit 255). Tämä kieli pyöräilykunnon noususta. Ajatuksena oli asvaltin päätyttyä ilman lepotaukoa kääntyä takaisin ja jatkaa reippaan vauhdin ylläpitoa. Huomasin takakumin kuitenkin tyhjenevän ja pienen pullonsirun olevan kiinni kumissa. Otin sen pois ja kumi tyhjeni nopeasti. Pumppasin ilmaa, mutta ilma tuli nopeasti pois. Soitin Terolle, joka lupasi tulla hakemaan minut (työkalut ja paikkausvehkeet olin juuri tälle lenkille jättänyt kotiin). Käveleskelin 40min kunnes Tero haki autollaan minut ja vei kotiin. Lenkki jäi 30min mittaiseksi, mutta parempi lenkki kuin ei lenkkiä ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...