sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Viikonloppuna Parkanossa

Ma 6km aamulenkki, 11km töistä kotiin (avg 131 ka 4.53min/km) +kuntopiiri
Ti ilta 3km vr +koord +3x80m +10x1000m/1min pal (3.25-20) +5x80m +aidat+hypyt +3km vr 
Ke ilta 12km lenkki (avg 137 ka 4.53min/km) +sauna 
To 4km vr +koord +3x80m + Hipposhalli 15x400m/ (75-73s) 1min pal +2x200m (33-32s) +aidat ym +3km vr (eri kellolla 6km vähemmän kokonaismatkaa, toisessa kellossa jalkapodi "Stryd")
Pe 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 131 ka 4.50min/km)-> Parkanoon
La 4km vr +9x1min mäkeen/ hölkkä pal +4km vr +kuntopiiri
Su 22km pitkälenkki (avg 133 ka 4.44min/km)
___________
yht. 117km juoksua

Videon kuvailua pitkästä aikaa. 
Kulunut treeniviikko on sujunut harjoituksellisesti hyvin. Juoksu on kulkenut ilman hierontaakin herkän tuntuisesti ja lihakset ovat pelittäneet. 

Tiistain tonneissa määrää oli jälleen ihan kivasti ja vauhti sopivaa tämän hetken kunnolle. Illalla klo 19 aloitetut vedot näkyvät siinä, että korkeita 165 sykkeitä ei tahdo jaksaa pitää. Ainoastaan viimeiseen vetoon hengitystä tehostamalla saa hieman enemmän puhtia. En tiedä, onko kyse laiskuudesta, iästä vai siitä ettei treeni mene liiaksi kuluttavan puolelle. Joka tapauksessa kaikki vedot tuli määrällisesti tehtyä, mikä tässä vaiheessa kautta on ehkä tärkein asia. Vauhteja ehtii vielä hakemaan myöhemmin. 

Keskiviikkopäivä on ollut tänä vuonna 45v täyttävälle veteraanille palautuspäivä ja ihan hyvää on tehnyt käydä vasta illalla palauttavalla lenkillä. Tällä kertaa kuvasin ja tein videon valmentaja Anterosta ennen lenkkiä sekä menin lenkin jälkeen suoraan saunaan palautumaan. 

Torstaina juoksimme Jaakon kanssa jälleen miehekkään määrän 400m toistoja lyhyellä palautuksella. Vanha peltolada ei tahdo helpolla päästä alle 75s kahta Hipposhallin kierrosta, mutta loppua kohti on aina pystynyt vähän kiristämään. Uskon, että vauhti on reenissä kuntotaso ja ikä huomioiden silti sopivaa. Hapot eivät nouse liikaa ja toistoja tulee tehtyä riittävästi huomioiden, että vielä ei ole kilpailukausi. Lähellä kisavauhtia tehtyjen toistojen pitäisi mahdollistaa kisassa oikea vauhti. 

Viikonlopuksi olin suunnitellut käyntiä vanhempien luona Parkanossa. Ajelin perjantai-illalla työpäivän ja parin juoksulenkin jälkeen vanhoihin kotimaisemiin, missä kuvailin seuraavana päivänä videota mäkivedoista. Lunta oli sadellut illan aikana ja keli oli varsin talvinen. Televisiosta tuli Planican naisten 30km hiihto, mutta tällä kertaa ei mitaleja tullut. Samaan aikaan yleisurheilijat kilpailivat EM-halleissa Istambulissa ja katsottavaa riitti penkkiurheilijalle. 

Sunnuntaina lähdin pitkälle lenkille oikean pohkeen tilannetta kuunnellen. Se tuntui hieman lauantain mäkivedoissa ja varmaan ärtyi jo torstain nelisatasissa. Lyhensin hieman lenkkiäni, joka kiersi tuttua Lapinnevan reittiä. Huomiselle maanantaille on onneksi Arto Pasasen hieronta tiedossa ja uskoisin pienen käsittelyn palauttavan pohkeen kuntoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...