sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Treeniä reeniä

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 137 ka 4.44min/km) +kuntopiiri +hieronta
Ti 3km +koord +4x80m +12x1000m/1min pal (3.25-20) +5x80m +aitakävely +hypyt ylös +3km vr 
Ke LEPO
To 4km +koord +4x80m +20x200m/1min pal (34-32s) +5x80m +aitakävely +hypyt ylös +3km vr 
Pe 6km juosten töihin, 14,5km töistä kotiin (avg 135 ka 4.42min/km) +kuntopiiri
La 4km vr +12x1min 5% mäkijuoksua matolla/1,5min palautus +4km vr 
Su 30km pitkälenkki (avg 129 ka 4.56min/km)
______________
yht. 120km juoksua


Kulunut viikko on sujunut harjoituksellisesti varsin hyvin. Ohjelmassa on ollut useita hyviä ja laadukkaita harjoituksia. Viikkoa aloittelin normaalisti maanantain työmatkalenkkeilyillä. Niiden päälle oli Arto Pasasen hieronta. Käsittely tuli oikeaan aikaan, sillä kahdessa viikossa ehtii rasitusta jalkoihin kertyä jonkin verran. 

Tiistaina oli miehekäs määrä tuhannen metrin vetoja. En muista koska olisin aiemmin 12 kappaletta niitä juossut ja tällä kertaa ne sujuivat riittävän maltillisen vauhdin ansiosta. Uskoisin myös kohtalaisen pehmeiden New Balancen Fuellcell RC Elite kenkien toimivan hyvin. Minuutin palautus vetojen välissä on todella lyhyt ja ei riitä palautumiseen, jos jalat menevät hapoille. Vauhti voikin olla sen puolesta anaerobisen kynnyksen tuntumassa ja lopussa yli. Vauhdin pidosta huolehti tälläkin kerralla Jaakko Nieminen ja henkisesti treeni menee helpommin kun ei yksin tarvitse ahkeroida. 

Keskiviikkona olisin voinut käydä lenkillä, mutta treeniohjelmassa luki lepo. Ehkä tänä vuonna 45-vuotta täyttävälle on kehittävää pitää yksi lepopäivä viikossa ja ainakin tällä kertaa huilipäivä auttoi seuraavan päivän harjoitukseen. Silloin ohjelmassa oli lukuisa määrä lyhyitä 200m vetoja, missä levänneet jalat ovat eduksi. Viimeisissä viidessä vedossa tuskan määrä hieman lisääntyi, kun vedin Jaakolle joka toisen vedon. Treeni oli kuitenkin nappionnistuminen ja loppuverryttelyssä oli vielä melko freesi olo. 

Perjantaina oli muutama kevyt juoksulenkki ja töistä kotiin juostessa pidensin hieman lenkkiä juoksu kun tuntui niin hyvältä. Myös lauantain treeni sujui unelmahyvin. Yön aikana oli satanut lunta ja päätin mennä kuntosalin matolle juoksemaan mäkivetoja. Viiden asteen kulmaan juostut 3.30 vauhtiset minuutin vedot 1,5min 5min hölkkäpalautuksella vedot kulkivat oikein mukavasti. Tarkoituksena oli keskittyä hyvään ja ryhdikkääseen juoksuun ilman, että aivan täysillä olisi tarvinnut juosta. Loppuvaiheessa kuvailin videota ja ihmettelin hieman olotilaa. Päätinkin juosta muutaman ylimääräisen vedon ja loppujen lopuksi vetoja oli 12kpl. 

Sunnuntaina oli jälleen ulkona juoksua ja laitoin jalkaan Asicsin Novablastit, joissa juoksutuntuma on hyvä, mutta pitoa kengänpohjissa ei juurikaan. Monin paikoin pyörätiet olivat jäisiä ja epätasaisia, mutta paikoin asvaltti paistoi pyörätiellä. Keskivauhti ei ollut kovin ihmeellistä, mutta keskisyke oli aika sopiva ja lenkin pituus se 30km.  Koko viikon lenkkikilometrit kuudessa päivässä olivat 120km eli oikealla tiellä ollaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

treeniviikko +video

Ma  6km juosten töihin, töistä kotiin 10km +5x100m + kuntopiiri  +hieronta Ti 5km vr +koord. +4x80m + Harju 10x300m /90s pal 53-52s +3x100m...