sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Treeniviikko 6.

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin +3x100m loiva mäki +kuntopiiri
Ti 3km vr +koord +4x80m +10x1000m/1min pal 3.30-25 +10x80m +aidat +hypyt ylös +3km vr 
Ke LEPO
To ilta 4km vr +koord. 4x80m + Hipposhalli 20x200m/1min pal (34-33s) +5x100m loppurullaukset +aitakävelyt +3km vr 
Pe 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 136 ka 4.55min/km) +kuntopiiri 
La 5km vr +8x1min Savelan mäkeen/hölkkäpal +10x100m rullaukset +4km vr 
Su 28km pitkälenkki (avg 135 ka 4.43min/km)
_____________
yht. 112km juoksua 

Lyhyt mäkiveto lenkin lopussa. 
Kalenterivuoden 2023 kahdeksas viikko alkaa olla taputeltu. Etelä-Suomalaisille viikko on tiennyt hiihtolomaa, mutta Keski-Suomalaisille se on vasta ensi viikolla (vk9). Omalla kohdalla sillä ei ole merkitystä, sillä en ole lomaa ottanut tälle keväälle. Ehkä otan jonkun yksittäisen lomapäivän huhtikuulle ennen SM-maantietä. Sinne on muutenkin kova treenaaminen käynnissä. 

Tiistaina oli iso määrä tonnin vetoja ohjelmassa ja jaksoin juosta kaikki suunnitellut kymmenen vetoa lyhyellä minuutin palautuksella. Aiempien viikkojen tapaan sain juosta Jaakon peesissä ja vauhti pysyi tasaisena. Teki melko tiukkaa juosta kaikki vedot, mutta loppu (3.12) tuli taas parhaiten kun veto oli viimeinen. 

Keskiviikolle oli merkitty lepopäivä ja pidin sen hyvällä omalla tunnolla. Olen oppinut asennoitumaan, että lepokin kuuluu harjoitussuunnitelmaan ja on tärkeä osa kokonaisuutta. Usein korostetaan kovia harjoituksia ja kisatuloksia. Oikeasti suurin osa harjoittelustakin on kevytvauhtista lenkkeilyä ja luovat pohjaa harjoittelulle. 

Torstaina juoksin lyhyet 200m vedot vanhoilla Adidaksen Adioksilla. Kengät olivat aiemmin luottopari ja teki nytkin hyvää juosta ohutpohjaisemmilla vetotossuilla. Vetoja oli jälleen melkoinen määrä ja treenin loputtua sai jälleen onnitella itseään. Tunne treenin jälkeen oli, että kunto kyllä kehittyy ja nousee kunhan jaksaa harjoitella. 

Lauantaina suomenhevosemme Salama Santtu muutti Killerin raviradalla olevalle tallille. Siitä on lyhyt matka raviradalle juoksemaan ja myös kotikisat ovat aivan lähellä. Tänä vuonna olisi tarkoitus aloittaa nelivuotiaan ruunan kisakautta ja katsotaan mihin asiat nytkähtävät. Juoksinkin lauantain mäkivedot siten, että ajoin Hipposhallille Killeriltä ja lähdin mäkivetoja juoksemaan Savelan mäkeen. Vedot kulkivat ihan kivasti ja treenin jälkeen tuli jälleen vietettyä aikaa tallilla. 

Myös sunnuntaina käväisin tallilla ja lähdin pitkälle lenkille sieltä. Olin sopinut lenkistä Niemisen Jaakon kanssa ja tuulisessa -10c aurinkoisessa talvikelissä juoksimme hyvän lenkin. En ole pitkään aikaan saanut lenkkikaveria sunnuntain lenkille ja yksikseen olen ne hiippaillut. Kyllä ne niinkin on tullut tehtyä, mutta juoksu on kuitenkin ainakin jossain määrin sosiaalinen laji. Lenkit sujuvat nopeammin kaverin kanssa jutellessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...