sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Kalevin kirmasu 2019

Ma 7km aamulenkki+kuntopiiri, ilta 5km vr +koord+5x80m +3x300m+ (56, 54, 52)+10x100m +aitakävelyä +2km vr
Ti LEPO +hieronta
Ke 39km (sis Leppälahti tepoajoreitti meno 34. (aika 10 11 ka 38,1km/h) ja paluu 50. (aika 11.32 ka 33, 3km/h) ->Teuvalle
To 13km+rullauksia (avg 140 ka 4,39+dronella kuvausta)
Pe 16km Lunnin lenkki (avg 137 ka 4.42)
La 62km pyörällä (1. Luonetjärventie varuskunnalle asti (aika 10.14, keskisyke 154, keskivauhti 37,8km/h) ja 2. Palokka-Taulumäki (liian keskustassa-ei kannata tykittää)
Su 3km vr+koord+ Kalevin kirmasu 10,2km: 36.14 sija.1 +2km vr
______________________
yht. 65km juoksua ja 101km pyöräilyä


Kalevi, Pertti, Pentti ja Miika
Lomaviikko alkoi poikkeuksellisesti maanantaina vedoilla. Pojat kilpailivat keskiviikkona Jämsässä vitosella ja siksi valmistava treeni oli maanantaina. Ohjelmassa oli perinteisten koordinaatioiden (5x40m pakarajuoksu, polvennostojuoksu, kuopaisujuoksu, vuorohyppely) lisäksi ns. avausvedot, jotka pystyin juoksemaan kohtuu rennosti. Varsinainen vetosarja oli 3x300m lähellä poikien kisavauhtia. Treeni sopi polvivaivaiselle oikein hyvin ja juoksu tuntui kohtalaisen hyvältä. Alkava helle teki tuloaan ja lämmintä siis oli.

Tiistaina päätin pitää lepopäivän ja kävin illasta hierottavana. Mieli olisi tehnyt jotain urheillakin, mutta lepopäivä on lepopäivä. Keskiviikkona suunnittelimme Hannen kanssa Teuvalle matkustamista. Ehdin aamupäivällä käydä pyöräilemässä ja mielessä oli käydä tempasemassa Leppälahden tempoajoreitti niin kovaa kuin pääsen. Pyöräilin Leppälahteen ja tein matkan varrella pari avaavaa vetoa. Jälkikäteen olen opiskellut, että pyöräilyssä tehdään kovempia "all out" avauksia ennen kovaa suoritusta. Tempoajoreitti on edestakainen, joista menomatka on loivaan alamäkeen. Sain iskettyä sen melko hyvää vauhtia. Jaloissa ei ollut nopeampaan puhtia edellispäivän hieronnan jälkeen ja työ tehtiin hapenotolla. Kääntöpaikan jälkeen yritin ylläpitää vauhtia, mutta vauhti tippui ja tuntui että ukko hyytyy. Jälkikäteen huomasin paluun olevan ylämäkivoittoinen.

Torstaina ja perjantaina juoksin hyväntuntuiset lenkit Teuvalla. Torstain lenkki oli itse asiassa puolireipasta ja syke nousi osittain kovasta helteestä johtuen, joka on koko viikon vallinnut Suomessa (jopa 30c loppuviikosta). Kuvailin dronella loppulenkistä ja sain ihan hyvää matskua. Perjantaina juoksin jo puolipitkän ns. Lunnin lenkin. 16km on pisin juoksemani lenkki tänä kesänä (muistaakseni). Loppuviikoksi olin ajatellut hölkkäkisaa. Kalevin kirmasu olikin sunnuntaina ja ajattelin loman auttavan siinä, että pitkän lenkin voi pyöräillä maanantainakin. Päätin kokeilla pyöräilyä edellispäivänä ja ajatuksena oli ihan hissukseen vain pyöritellä kampia. Nälkä kasvaa kuitenkin pyöräillessä ja Tikkakosken jälkeen Uuraisten tieltä Luonetjärven ja varuskunnan suuntaan kulkeva tie oli pätkä, jolla tällä kertaa iskin isoa kovaa. Sain aika hyvät keskivauhdit (37,8km/h) ja en ole varmaan koskaan aiemmin niin kovaa päässyt. Jälkikäteen huomasin, että reitti on loivaan alamäkeen ja osittain selittää hyvän kulun.

Tänään sunnuntaina oli Kalevin kirmaisu Viitasaarella. Ajelimme sinne Pertin ja Penan kanssa. Vuodesta 2003 järjestetty tapahtuma oli varsin lämmin tunnelmainen (myös kelin puolesta). Sain juosta Tuomas Lunttilan kanssa nelisen kilometriä, kunnes sain tehtyä eroa häneen. Lenkki on kuin Kiimasen Savulenkillä sisältäen pienen metsäpolkuosuuden. Keli oli todella kuuma ja aloin jo väsyä ennen puolimatkaa. Sain pidettyä vauhdin yllä kohtalaisen hyvin ja aikani oli 36.14 (3.34 keskivauhdilla ja 172 keskisykkeellä). Kilometrivauhdit 3.25, 30, 37, 34, 44, 49, 25 ja 29. Loppuverkan jälkeen kävimme järvessä pulahtamassa ja nautiskelimme auringolta suojassa muiden kyläläisten kanssa. Kuten kirjoitin mukava ja lämminhenkinen tapahtuma.

Tulokset (tulevat myöhemmin)
2 kommenttia:

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...