sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Joutsan Joutohölkkä 2019

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin +hieronta
Ti 3km vr+ koord+ Vaajakosken kentällä 1/2/3/4/3/2/1min pyramidiharjoitus samalla palautuksella +2km vr
Ke LEPO
To 4km +koord+5x80m avarit +4x400m/400m pal (74s) +hölkkäilyä nurmella +aitakävelyä
Pe 9km kävelyä Salamajärven kansallispuistossa, 6km kevyt juoksulenkki
La 5km vr + Joutsa Joutohölkkä 8,8km: 31.24 sija 3  +02km loppuverr.
Su 75km pyörälenkki Tikkalassa käynti (avg 123 ka 27,1km/h, korkeuden lisäys 945, harjoituksen kuormittavuus 140
___________________
yht. 74km juoksua +75km pyöräilyä

Vanhat sotaratsut rinta rinnan alkumatkasta
Viime viikon hyvien pyöräilyennätysten jälkeen lähdin tähän viikkoon toivomuksena päästä taas osallistumaan hölkkäkilpailuun. Ensimmäinen olisi ollut jo tarjolla tiistaille Töllin Taipaleella Petäjävedellä. Jännitin hieman pohkeen kestävyyttä ja kokeilin sitä treenaamalla Kuohun urheilijoiden kanssa Vaajakoskella. Heillä oli ohjelmassa pyramidiharjoitus ja lähdin tekemään samaa treeniä. Mittailin sykettä Garminilla ranteesta ja sykekäyrä ei seurannut vetojen rasitusta. Tunne kuitenkin oli, että pitkään aikaan ei ole juosten tullut tehtyä kovempaa harjoitusta ja hengitys oli sen vuoksi kovilla. Nautin kuitenkin radalla treenaamisesta ja en niinkään välittänyt kuinka pitkälle pääsin kolmessa minuutissa (900m) tai neljässä minuutissa (3 kierrosta). Viimeiseen minuutin vetoon sain jaoston päälliköt Markun ja Jukan innostumaan kunnolla juoksusta. Aivan ei ehditty Jukan kanssa täyttä kierrosta kiertää, mutta melko lähelle päästiin :)

Tiistain vedot tuntuivat mukavasti kropassa ja oudosti oikea pohje/sääri keräsi nestettä työpäivän aikana. Pidin keskiviikon huilipäivänä ja katselin Tampereen Motonetgp telkusta. Olisi ehkä kannattanut käydä pyöräilemässä kuten keskiviikkoisin olen tehnyt. Pohje oli nimittäin turvoksissa vielä torstainakin kun Harjulle hölkkäilin. Tutut koordinaatiot menivät vielä kivasti, mutta aukivedoissa tuttu jomottava tunne alkoi polvessa. Nelisatasissa en päässyt vauhtiin missään vaiheessa ja lopetin neljän vedon jälkeen. Mielessä oli, että pystyisin lauantaina juoksemaan Jämsässä.

Torstai oli syntymäpäiväni ja ihan normaali työpäivä. Sen sijaan perjantain otin vapaaksi töistä ja ajelimme aamupäivästä Hannen kanssa Salamajärven kansallispuistoon Kivijärvelle. Koirasalmen maastoissa kävelimme mukavan lenkin 9km lenkin. Takaisin ajelimme pieniä kyläteitä.

Joutohölkän reittikartta
Lauantaille riitti odotettavaa Joutohölkän merkeissä. Paljon olen kuullut tapahtumasta, mutta koskaan en ole siihen osallistunut. Keli näytti aluksi huolestuttavalta, mutta sade ehti mennä ohi ennen kilpailun alkua. Lähdön lähestyessä huomasin vanhan mestarin, Jussi Utriaisen, olevan myös viivalla. Ensimmäinen kilometri 3.26 ja jo seuraavalla kilometrillä oma juoksu alkoi painamaan (3.35). Takaa tuli hihtäjä Ari Luusua ja seuraili minua seuraavat kilometrit (3.35, 3.27, 3.35). Sen jälkeen mies kiitti peesista ja kiristi vauhtia. Minulla ei ollut yhtään ylimääräisiä paukkuja ja seuraavat kilometrit olivat 3.37+ 3.34. Viimeisellä kilometrillä juostaan pururadalla ja ukko alkoi olla puhki 3.49. Jäin voittaja Jussille melkein 2km. Kumpikin meistä on "lopettanut" juoksun, mutta reeniä tulee edelleen päivittäin. Ikä (kummatkin syntynyt 1978) ja kovien juoksutreenien vähyys alkaa näkyä juoksuvauhdissa, mutta Jussin 3.20km/h keskivauhti on suunnilleen sitä mihin hän pystyy puolimaratonin verran.

Huttulan Teboilin hiihto nurkkaus
Ilmoittauduin juoksussa oman ikäluokan sarjaan vasta ehkä kolmatta kertaa. Se antaa armoa hieman keskenkuntoiselle ja raajarikkoiselle juoksijalle. Jatkossa ehkä kannattaa useamminkin mennä omaan sarjaan ja pärjää kokonaiskisassa jos pärjää. Kokonaisuudessaan Joutsan reissusta jäi positiivinen mieli. Kulttuurin nälkäiselle tarjolla olisi ollut Joutopäivien ohjelman mukaista tarjontaa. Itselle riitti kulttuurikeskus Haihatuksen ohi juokseminen. Huttulan Teboililta saimme Hannen kanssa hyvät ruuat syötäväksi ja positiivista oli nähdä hiihtäjien piirroksia seinällä. Ilmeisesti Joutsan Pommi urheiluseurana ja Huttulan omistajat ovat olleet hiihtourheilussa tukena pidemmän aikaan.

Tänään sunnuntaina pyöräilin mukavan lenkin ja käväsin Kääntymässä Tikkalan kyläkaupalla. Reitin varrelle sattui Jyväskylän kovimmat ylä- ja alamäet. Kesäkelissä niitä on ihan mukava polkea.

Tulokset:

Miehet 9,2 km
1 Jussi Utriainen LahdA 29:25
2 Ari Luusua Taivalkosken M-V 30:33
3 Veli-Matti Räsänen Jämsänk. Ilves 32:04

M40
1 Miika Takala JKU 31:24
2 Harri Lamminsivu VaajakKuohu 34:17
3 Juha Terviö IitinPy 41:46

Naiset 9,2km
1 Pauliina Utriainen HKI 35:36
2 Sini Kantele HaVo 39:11
3 Marja Mikkonen Haukkalan Hurj 40:13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...