maanantai 1. heinäkuuta 2019

Ennätysten viikko!

Ma 9km +hieronta
Ti 9km juoksulenkki
Ke 50km pyörälenkki 31km/h keskivauhdilla (keskisyke 141, harjoittelun kuormittavuus 307)
To 25min/1000m vapaauintia pulleroilla +15min rintauintia
Pe 6km juosten töihin, 9km töistä kotiin
La 14km juoksulenkki (avg 144 ka 4.36min/km)+Jämsässä kisoja katsomassa
Su 80km 29km/h keskivauhdilla (keskisyke 128, kuormittavuus 201)
________________________
yht. 49km juoksua +130km pyöräilyä


Pitihän sitä kuva ottaa hyvän lenkin jälkeen.
Juhannuksen jälkeen oli paluu sorvin ääreen ja työpaikalle. Viikko meni kuitenkin ihan mukavasti. Sain todeta, että kesällä työpäivän jälkeenkin ehtii ja jaksaa tehdä asioita eri tavalla kuin talvella. Esimerkiksi torstaina olimme Killerillä katsomassa raveja.

Alkuviikosta otin aika kevyesti. Ehkä siitä syystä keskiviikkona pyöräillessä oli ns. hyvä kulku päällä. Päätin yrittää pyöräillä lenkkini hyvällä keskivauhdilla ja se ei voi olla enempää tai vähempää kuin 30km/h keskivauhti. Jo alkumatkasta olin hyvässä vauhdissa ja lievä myötäinen Laukaaseen päin mentäessä auttoi asiaa. Paluumatkalla vastatuulesta huolimatta sain pidettyä vauhdin yllä. Olin tyytyväinen, että 30 keskivauhdin sijaan vauhti olikin 31km/h!

Garminin viikkoyhteenveto
Torstaina palauttelin jalkoja uimalla 40min. Päätin kokeilla kelluketta/pulleroa, jolla vapaan tyylin uinti onnistuu helpommin. Tällöin voi keskittyä paremmin käsien vetoon, kun aloittelijalla tahtoo kulua liikaa energiaa asennossa pysymiseen ja veden pinnalla pysymiseen :) Kilometri sujahti myös ennätysvauhtiani joten kyseessä on varsinainen ennätysten viikko. Katsotaan tuleeko käytyä uimassa useamminkin. Näin kesällä järvessä uiminen voisi olla yksi hyvä treenimuoto. Saattaa kuitenkin olla, että lähinnä tyydyn jalkojen palautteluun järvessä juoksulenkkien jälkeen.

Perjantaina juoksin töihin ja töistä kotiin. Kipeytynyt pohje tuntui aavistuksen verran paremmalta ja arvelin vaivan olevan paranemaan päin. Lauantaina olisi periaatteessa voinut yrittää iskeä reippaampaa lenkkiä, mutta tyydyin järven kiertoon aavistuksen verran reippaampaa juosten. Juoksu sellaista 4.30 vauhtia on tällä hetkellä puolireipasta minulle. Ei siis mitään kovin helppoa, mutta kehittävää kuitenkin uskoisin.

Stravan mukaan viikon reenien rasittavuus
Lauantaipäivä meni ihan ok mukavasti Jämsässä kestävyysjuoksukarnevaaleissa. Seurailin Valtterin, Alexin, Jonathanin ja Aleksin juoksuja suurimmalla mielenkiinnolla. Toki myös Eemil jne juoksivat hyvin, mutta aina oman harjoitteluporukan edesottamukset kiinnostavat eniten.

Sunnuntaina oli taas virtaa kiertää pyörän kampia. Keksin uuden lenkin mitä kiertää. Matkaa sille kertyi tasan 80km ja nytkin keskivauhti oli hyvä 29km/h. Mielenkiintoista asiassa oli, kuinka reiden sisäosan lähentäjät menivät lenkistä tukkoon. Aiemmin olin luullut, että pyöräily tapahtuu eniten etureisillä. Saattaa olla, että varon vielä rasittamasta vasenta polvea liikaa ja pyöräilykin saattaa juoksun tavoin olla hieman toispuoleista. Niin ja sunnuntain lenkillä pääsin pari 5km pätkää Tikkakosken kohdilla alle 9minuutin. Suoritus sekin.

(toissaviikkoinen tempolenkki, harjoittelua tämän viikkoista varten :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikot 23 ja 24

Ma 6km juosten töihin,  10km töistä kotiin (avg 129 ka 4.49min/km) + kuntopiiri Ti 5km vr +koord +4x80m + 4x1000m /1,5min pal (3.08,08,08 ...