sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

KOM= King of the mountain

Ma 12km juoksulenkki Laajavuoressa +hieronta
Ti 5km+6km reipasta (150 syke, vauhti 4.10) 2km vr
Ke 50km pyörälenkki (keskivauhti 30km/h, keskisyke 125)
To 5km vr treeneihin+koord+3x80m+ 6x600m/2min pal (2min jokainen veto) +5x100m +aitakävelyä
Pe 6km juosten töihin 10km töistä kotiin +10min kuntopiiri
La 8km+5x100m, ilta1km kaupassa käynti
Su 77km pyörällä Teron kanssa (yksi KOM haltuun!)
________________________
yht. 68km juoksua + 127km pyöräilyä

Uusi haaste: Strava mittapätkät=segment!
Uuden vuoden juoksussa tullut pieni repeämä polven patellajänteeseen vaivaa vieläkin puolen vuoden jälkeen. Samaan aikaan miestä on alkanut myös vaivata huono kunto. Myös paino on pikkasen noussut. Se ei nyt sinänsä haittaa, mutta vauhtikestävyystasojen laskeminen ottaa pikkasen pattiin. Tiistaina Harjun kentän ollessa kiinni jalkapallopelin vuoksi juoksin hieman reipasta Tuomiojärven rannalla. 4.10min/km vauhti noin 150 sykkeellä teetätti aika paljon hengityksessä töitä. Sain tehtyä jonkinlaisen reippaan, mutta eniten harmitti kunnon laskeminen.

Olen yrittänyt pitää kuntoa yllä pyöräilemällä melko ahkerasti. Olen myös yrittänyt pitää vauhtia fillaroidessa ja ainakin pikkasen olen niissä hengästynyt. Sellainen 30km/h keskivauhdilla pyöräileminen voisi vastata noin 4min juoksuvauhtia. Ainakin tunne on suunnilleen sama. Myös jonkin asteinen onnistumisen kokemus treenin jälkeen on suunnilleen sama. Itseäni on vammajakson aikana helpottanut erilaisten mittareiden seuraaminen. Pyöräillessä se on Garminin tarjoama data. Syke ei pyöräillessä nouse kuten juostessa. Ehkä täytyykin luottaa siihen, että vauhtikestävyystasojen tippuessa ainakin peruskunto pysyy yllä.

Torstaina piipahdin harjulla ja sain todeta jalkojen huonon toimivuuden radalla. Iskutuksen puute näkyy sekä vauhdeissa että juoksutuntumassa. Edellispäivän pyöräilyt varmaan vaikuttivat herkkyyteen ja 2minuutin 600m vedot olivat se, mihin kulku tällä kertaa riitti. Polveen tuntui toki jonkin verran, mutta enemmän otti lihaksiin. Aitakävelyt tekivät tällä kertaa ihan hyvää ja takaavat sen, että lantio toimii edes jollakin lailla. Pyöräily kun ei ole parasta liikkuvuusharjoittelua.

Perjantaina juoksin töihin ja sieltä kotiin. Vielä on viikko töitä jäljellä niin saan pitää pienen kesäloman. Loma oli ajoitettu ennen Kalevan kisoja pidettäväksi. Tänä vuonna 15 vuoden yhtäjaksoinen putki kympin juoksuja päättyy. Sen sijaan, kuten olen tainnut kirjoittaakin pyöräilemme Teron ja Jukan kanssa Lappeenrantaan katsomaan muiden juoksuja. Toivotaan hyvää keliä ja reipasta kisamieltä.

Tänään sunnuntaina pyöräilimme Teron kanssa tuttua Toivakka-Lievestuore reittiä, mutta vastakkaiseen suuntaan. Otimme siis vastaan Leppälahden jälkeen alun mäet ja käännyimme Lievestuoreen Shellin kohdalta Kangasniemen tietä. Siinä oli muistaakseni Stravan mittapätkä ja iskimme Teron kanssa menemään hyvää vauhtia Toivakan risteykseen saakka. Vasta kotona jälkikäteen huomasin, että mittapätkä oli tehty vastakkaiseen suuntaan. Ei siis auttanut kuin luoda oma Segmentti ja menimme Teron kanssa kärkeen (6,3km aikaan 10.26 keskivauhdilla 36,3km/h). Osuus oli loivaan ylämäkeen. Aivan lopussa sykkeeni nousi 164 lukemaan ja tein ihan kunnolla töitä. Sen jälkeen rullailimmekin Toivakkaan ja jatkoimme sunnuntain fillarilenkkiä. Strava teki työtä käskettyä, kun loin segmentti. Se löysi 77 suoritusta alkuunsa reitille ja meidän edelle meni pian vain neljällä sekunnilla ohi yksi henkilö. Elämä kuitenkin jatkuu ja KOM eli reitin nopein aika sai olla hetken hallussa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...