keskiviikko 14. elokuuta 2019

Kalevan kisat 2019 Lappeenranta

Ma 82km pyöräilyä (Vuontee-Leivestuore, keskisyke 124, keskivauhti 29km/h)
Ti 6km aamulenkki+kuntopiiri, ip 5km wattipolkimien testausta, ilta 5km vr Harjulle+koord+5x80m +3x1000m suorat kovaa/kaarteet löysäten (3.37, 33, 24) +2km vr
Ke 68km kevyttä pyöräilyä (avg 115 keskivoima 156, keskivauhti 27km/h, FTP kynnystestiyritys loppumatkasta)
To 8km aamulenkki ->LEPO
Pe 113km pyöräilyä Jukan ja Teron kanssa Jyväskylä-Mikkeli (keskisyke 121, keskiteho 153, keskivauhti 30,6km/h +13c
La 110km Mikkeli-Lappeenranta (keskisyke 117, keskiteho 143, keskivauhti 29,4km/h +10C
Su aamu 8km "kisaverkka" +20min kuntopiiri
________________
yht. 43km juoksua +373km pyöräilyä

Ma LEPO +hieronta
Ti 5km vr+koord+5x80m+ 3x2000m/2min pal (3.30 vauhtia) +1km vr
Ke 51km pyöräilyä (sis 2x20min FTP tasotestiyritys Leppälahden tempoajoreitillä)
To 5km vr Harjulle +koord+5x80m +10x400m n.79-80s/hölkkäpal +1km vr+10x80m nurmi +aitakävelyä+ 2km loppuverr.
Pe 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin ->Parkanoon
La 100km pyöräilyä (keskisyke 129, keskiteho 177, keskivauhti 31,2km/h)
Su 9km aamulenkki +kuntopiiri
__________________
yht.  60km juoksua 151km pyöräilyä

Tero, Jukka ja Miika Savitaipaleen kohdalla.
Vuoden 2019 Kalevan kisat olivat omalta osaltani hieman erilaiset kuin aiemmat. Silloin katkesi 15 vuotta kestänyt yhtäjaksoinen putki kympin juoksuja. Olin ajatellut jatkavani sarjaa vielä jonkin aikaa, mutta polven patellan pieni repeämä on parantunut hitaasti. Tero Sillanpää ja Jukka Eskelinen saivat houkuteltua minut lähtemään pyörillä katsomaan Lappeenrantaan kisoja. Kauaa ei tarvinnut houkutella ja olinhan totutusti ottanut pari viikkoa lomaa ennen kisoja. Yleensä olen käyttänyt ajan juoksukunnon viilaamiseen, nyt käytin sen ahkeraan pyörän ulkoiluttamiseen.

Maanantaina pyöräilin itselleni uuden lenkin Laukaan Vuonteen kautta Lievestuoreelle ja sieltä Jyväskylään. Reitti on aiemmin ollut pyöräilijöiden suosiossa, mutta pätkältä on otettu n.5km asvalttia pois. Pyöräilin sen matkan toivoen pyöränkumien kestävän. Kestiväthän ne, mutta päätin vaihtaa Lappeenrannan reissulle vähemmän kuluneet ja pistosuojatut pikkasen paremmat gummit.

Tiistaina saapui joulu halssilaan. Sain nimittäin netistä tilaamani wattipolkimet, Faveron Assioma duot. Niitä oli heti pakko päästä hieman kokeilemaan. Iltapäivän vauhdinvaihtelu tonnit kulkivat ihan ok vauhtia, mutta ajatukset olivat wateissa. Pojat hieman Lappeenrannan reissulla naureskelivatkin innostukselleni watteja kohtaan. Antaa nauraa. Pyöräilystä on vamma-aikana avautunut uusi mielenkiintoinen maailma, joka on antanut samaa hyvää oloa kuin juoksu. Lisäksi vielä ilman kipuja.

Keskiviikkona yritin pyörälenkin päätteeksi tehdä 20min tasotestiä, jossa Garminin mittari pyrkii määrittelemään FTP arvon, mikä käsittääkseni on anaerobinen kynnys pyöräilypuolella. Testi vaatii todella tasaista polkemista tietyillä tehoalueilla enkä onnistunut siinä maatiellä polkiessa. Hyvän treenin kuitenkin tein.

Kalevan kisoihin valmistauduin siis tänä vuonna vaihtamalla päällykumit, ottamalla käyttöön wattipolkimet ja ottamalla torstaipäivän melko rennosti. Perjantaina alkoikin sitten urakka puolilta päivin, kun törmäsin Teroon Halssilan uimarannan kohdalla. Lähdimme siitä Vaajakosken suuntaan ja Laukaan Liepeen kohdalla Jukka iskeytyi peesiin. Matka jatkui melko rauhalliseen tahtiin. Myötätuuli oli mukavasti lenkkiseurana ja Kangasniemellä pidimme kahvitauon. Sen jälkeen mulla ja Terolla nousivat pyöräilyhalut ja pikkasen liiankin reippaasti tuli pyöräiltyä. Mikkeliin saavuimme hyvissä voimin ja poikien hyvin suunnittelemaan reissuun kuului suoraan majoitukseen ajaminen. Pyörän varastointi jne oli kaikki etukäteen suunniteltu. Ehdimme käväistä Mikkelin torillakin katselemassa kaupunkia ja täytyy sanoa, että ihan viihtyisän näköinen kaupunki on.

Lauantaina olimme jälleen aamutuimaan liikkeellä kohti Lappeenrantaa. Myötätuuli jatkui edelleen, mutta maasto muuttui hieman mäkisemmäksi. Keli oli pilvinen (n.+12-14c) kuten edellisenäkin päivänä ja ainoastaan yksi vesisade yllätti hieman ennen Lappeenrantaan. Lounastauon pidimme Savitaipaleella. Lappeenrannassa jälleen nopea sisäänkirjautuminen hotellilla, suihku ja urheilukentälle kävelleen kisoja katsomaan. Sää oli hyvä kestävyysjuoksijoille tulosten tekoon, mutta yleisö ehkä hieman vierasti viileyttä. Katselimme kisoja siis lauantain ja sunnuntain, jolloin Markku Savioja tuli hakemaan meitä Jyväskylästä ja paluu tapahtui moottorin avulla. Paripäiväinen urakka ja ulkona raikkaassa ilmassa oleminen kyllä pikkasen ramasi kun maanantaina loman jälkeen palasin töihin. Viikkoon tuli ennätykselliset 373km pyöräilyä.

Maanantaina pidin lepopäivän ja kävin hierojalla. Ajattelin tiistaina pitkien vetojen kulkevan hyvin, mutta ei. Vaajakosken urheilukentän pinnoite ei ollut kovin nopea tällä kertaa ja nyt tiedän olevani 35min kympin kunnossa (kaksitonniset 3.30 vauhtia). Tiistaina ehkä pikkasen sisuuntuneena lähdin yrittämään Leppälahden tempoajoreitille FTP testin tekemistä. Ajoin kaksi kertaa 20min testin, ja kummankin jälkeen Garmin antoi tiedon ettei tasotesti onnistunut. Tämä johtuu siitä, että en millään pystynyt ajamaan tavoiteltua tavoitetehoa (4min 190-210vattia +4min 210-230wattia +4min 230-250wattia ja 3min 270-290wattia). Sain kuitenkin ajettua paluumatkan tempoajoreitillä kohtalaisen kovalla vauhdilla. Opin samalla kuinka reitti pitää ajaa, sillä paluumatka on loivaan ylämäkeen. Saa nähdä, jos 28.8 käyn ajamassa Leppälahti tempajon niin pääsenkö alle 20minuutin.

Torstaina edellspäivän pyöräilyn jälkeen juoksu toimi yllättävän kivuttomasti. Polveen ei juurikaan tuntunut ja sain juostua kymmenen kappaletta 400m vetoja. Vauhti ei päätä huimannut, mutta itse olin tyytyväinen vetojen lukumäärään. Perjantaina juoksin töihin ja sieltä takaisin ennen Parkanoon vanhempien luo ajelua. Siellä lauantaina sain pyöräiltyä hyvän lenkin. Vähän niin kuin ohimennen sain suoritettua kesän pyöräilytavoitteeni: polkea 100km 30km/h keskivauhdilla. Jossain kohtaa ennen Jämijärveä totesin olevani hyvässä vauhdissa enkä malttanut pitää kahvitaukoa. Pyöräilin Niinisalosta Parkanoon hyvillä mielin. Vielä hetki sitten pystyin juuri ja juuri 50km pyöräilemään sitä vauhtia, mitä nyt paljon helpommalla tunteella puolta pidemmän matkan.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...