perjantai 23. elokuuta 2019

Juoksukausi 2019 paketissa

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin
Ti ilta 6km vr harjulle +4x2000m 3.30 vauhtia + 4x100m + 2km vr (vesisade-kastui-kurkku kipeäksi)
Ke LEPO
To 5km vr +5x80m +8x400m 75s + 2km vr +8x80m rullauksia
Pe 51km pyörälenkki (Leppävesi-Laukaa reippaammin) (keskisyke 130, keskivoima 197 keskivauhti 30,4km/h)
La LEPO
Su 62km pyöräilyä Saarijärvelle (avg 134, normalized power 210 keskivauhti 32km/h+14km Lannevedelle
____________________
yht.  45km juoksua  +133km pyöräilyä

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin+20min kuntopiiri
Ti 5km vr Harjulle +koors+5x80m +10km nurmella sisältäen rentoja rullauksia +aitakävelyä
Ke 72km pyörälenkki (keskisyke 134, normalized power 210, keskivauhti 32,1km/h)
To 41min kevyt punttis (monipuolisesti kaikkea)
Pe 1km uintia (vapaa/rintauinti)
La 74km pyöräilyä (30min vauhtikestävyyttä, keskisyke 139, keskivauhti 31,7km/h keskivoima 207)
Su 100km pyöräilyä Teron kanssa (keskisyke 120, keskivoima 160 keskivauhti 27,9km/h
_________________
yht. 32km juoksua +246km pyöräilyä

Kesäretki Saarijärvelle
Heinäkuun vaihtuminen elokuulle on väkisinkin tuonut mieleen ajatuksia kesän päättymisestä. Kelit ovat jatkuneet kohtalaisen lämpiminä, vaikka sateisiakin päiviä on ollut. Ensimmäisen kerran kastuin tiistaina jo Harjulle verrytellessäni. Vesisade vain yltyi ja teimme koordinaatioliikkeitä katsomossa. Sateen laannuttua lähdimme iskemään vetoja. Kulku oli melko huono ja pystyin noin kolmen ja puolen vauhteihin kaksitonnisissa. Vasta seuraavana päivänä huomasin vilustuttaneeni itseni. Kurkussa tuntui hieman ja vielä enemmän olotila oli väsynyt. Huilailin keskiviikon. Torstaina olin jo uudelleen radalla ja neloset kulkivat viisi sekuntia kovempaa kuin edellisviikolla. Kymmenenkin vetoa olisi mennyt, mutta tyydyin kahdeksaan.

Perjantaina pyöräilin tutun Leppävesi-Laukaa lenkin ja jälleen 30km keskivauhdilla. Nykyään siihen vauhtiin ei tarvitse erityisemmin tsempata, joten ainakin pyöräikunto on kesän mittaan parantunut. Lauantaina sai nukkua kohtuu pitkään ja ajatuksissa oli käydä kevyellä juoksulenkillä. Olin kuitenkin väsynyt ja päätin keskittyä seuraavan päivän retkeen Lannevedelle. Olin suunnitellut käyväni Jaakkoa morjestamassa siellä. Olo oli edelleen kohtalaisen flunssainen, mutta onnistuin silti pitämään vauhtia Uurainen-Lannevesi välin. Itse asiassa jo ennen Uuraista Strava ilmoitti mittapätkän alkamisesta (Luonetjärventie-Uurainen). Pätkä liikahti 38km/h ja sijoituin sillä viidennelle sijalle.

Nälkä kasvaa syödessä ja jatkoin hyvään myötäiseen kovemman vauhdin ylläpitämistä. Syke oli 150 nurkilla ja watit 230 paikkeilla. Arvelin kynnysarvon olevan niillä paikkeilla ja tunnustelin hieman pystyisinkö tunnin verran pitämään rytmiä. Joidenkin ohjeiden mukaan se wattimäärä on FTP arvo. Uuraisten jälkeen kulku oli edelleen aika hyvä ja ajattelin jatkavani Lannevedelle saakka. Siinä oli itse asiassa toinen mittapätkä ja olin siinä seitsemäs.

Jatkoin hieman kevyempää pyörittelyä Saarijärvelle ja jatkoin videon kuvaamista. Keksin käydä katsomassa onko Lumperon hölkän juoksijat vielä reitillä. Heitä ei näkynyt ja menin ärrällä käymään kahvilla. Kännykästä katsoin startin olleen jo ennen puolta päivää. Vahingossa pysäytin pyöränmittarin ja jouduin aloittamaan uuden treenin Lannevedelle palatessa. Yllätyksekseni Garmin ilmoitti havainneensan uuden FTP arvon 239 (4,12w/kg, syke 155), joka on siis ensimmäinen mittarilla saatu arvo! Yllätys oli siis melkoinen, kun monen testiyrityksen jälkeen laite määritteli itsestään automaatisesti nyt kun pyöräilin noin 20min lähellä kynnysarvoa.

Jatkoin lenkkiä Lannevedelle ja pääsin Jaakon porukoiden luona savusaunaan. Ruuat myös olivat maittavia. Ukko oli pikkasen reenistä ja pienestä flunssasta johtuen väsynyt. Tein reissusta videon, joka on tuossa alhaalla.

Seuraavalla viikolla oli totuuden hetki. Olin edellisviikon perjantaina käynyt magneettikuvassa. Edellisen kerran kävin kuvauttamassa polven seutua maaliskuussa. Silloin lausunnossa puhuttiin monesta vaivasta ja ajattelin isoimman ongelman olleen patellan pieni repeämä. Nyt lausunnossa puhuttiin IT-jänteestä ja juoksijan polvesta. Tulehdusta on siis alueella, vaikka aikaa on kulunut se 8kk. Lääkärin suosituksesta aloitin 2kk juoksutauon. Sen pitäisi rauhoittaa tilanne. Toivotaan, että näin todella tapahtuu. Melko suoraan lääkäriltä kotiin mennessäni lähdin käymään Lewellillä, jossa aloin kroppaa totuttamaan punttiharjoitteluun. Suunnitelmissa on aloittaa salilla käynti ja voiman hankinta. Hyvällä ohjelmalla homma saattaa osoittautua mielekkääksi, vaikka en muuten sisätiloissa viihdykään. Perjantaina käväsin uimassa kilometrin. Ensi kerralla suunnitelmissa on 1,5km.

Ohimennen voin todeta torstaina pyöräilleeni Metsolahdesta Vihtavuoreen niin kovaa, että pääsin top kolmoseen. Matkan varrella oli toinen pätkä, joka päättyi jo Vihtasiltaan. Pääsin siinä top seiskaan.

Päivitin tätä blogia perjantaina, jonka jälkeen vedin lauantaina ja sunnuntaina kaksi pyörälenkkiä. Lauantaille olin suunnitellut "kalastelevani" kolme segmenttiä välillä Toivakka-Huikko-Lievestuore. Keli oli kuitenkin sateinen ja pieni vesisade kasteli asvaltin. Vedin suunnitellusti aluksi 145 sykkeillä noin 230 watilla ja viimeiseen pätkään nostin watteja ja sykkeitä noin 155 tuntumaan. Siihen sai jo tehdä aika lailla töitä. Tuuli ei myöskään ollut suotuisa ja parantamisen varaa ja seuraaville kerroille. Garmin oli tyytyväinen työskentelyyn ja sai uuden ennätyksen 20min vk-työskentelylle. Noin kerran viikossa varmaan kannattaa yrittää raastaa pyörällä ja mukavan motivaation tarjoaa joku pidempi Stravan osuus jossain päin Jyväskylää. Myös mäkiä olisi tarjolla Tikkalaan johtavalla tiellä. Pitää vielä opiskella asiaa. Tänään sunnuntaina pyöräilin mukavan 100km Teron kanssa. Etelästä puhalsi tuuli koko paluumatkan, mutta tarkoitus ei ollu vauhdin ylläpito. Pysähduimme Kuusaan kanavan kahvilaan hetkeksi ja jatkoimme siitä vielä tunnin Jyväskylään. Kolme ja puoli tuntia pyöräilyä on aika pitkä aika, mutta pyöräilykunto on sen verran hyvä, että urakointi ei edes pahemmin väsytä. Kohti ensi viikkoa ja keskiviikon mahdollista Leppälahden tempoajoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...