lauantai 6. huhtikuuta 2024

Kaksi viikkoa operaatiosta

Ma 1km kävely (25.13min/km)
Ti 1,6km kävely Prisman ympäri (21,49min/km)
Ke 1,8km kävely (19,58min/km)
To 2km kävely (18,51min/km)
Pe 1,2km kävely juna-asemalla (16,30min/km)
La 500m kävely (12,33min/km)
Su 4km kävely juna-asemalta kotiin (13,12min/km)
__________________
yht. 12,50min/km

Ma 60min sisähiihtoa, iltapäivä 1km kävely satamassa
Ti 30min sali +30min sisäsoutu
Ke 60min sisähiihtoa
To 30min sali +30min sisäsoutu
Pe LEPO (tikkien poisto)
La 60min sisähiihtoa 
Su
________________
yht. 


Kävelyvauhdin kehitystä. 
Polvioperaatiosta on kulunut kaksi viikkoa. Aika on mennyt nopeasti ja ei niin nopeasti, sillä sairaslomalaisella on paljon luppoaikaa. Muutaman päivän lepopäivän jälkeen oli aika lähteä liikkeelle kävelykepeillä ja ensimmäinen "lenkki" oli lähikaupassa käynti. Seuraava oli uusissa Prisman maisemissa. Ajoin sinne autolla ja samalla testasin, kuinka autolla ajo onnistuu. Seuraavalle päivälle oli nimittäin tiedossa käynti valmentaja Anteron luo Ristonmaalle kahvittelemaan. 

Kävelyvauhti lähti jyrkkään kasvuun heti alusta lähtien. Noin 15min/km vauhtia kuljin perjantina juna-asemalla. Olin lähdössä veljen perheen luo Helsinkiin ja samalla päätin jättää kävelykepit pois. Helsingissä kävin American car show-messuilla, missä tuli jonkin verran käveltyä. Pelailimme ulkona petanki-peliä, mihin liittyi lyhyt 500m suoritus. 

Sunnuntaina palasin Jyväskylään, missä suoritin viikon pitkän lenkin kävellessäni juna-asemalta Halssilaan vajaat 4km. Ensimmäinen viikko alko olla paketissa ja seuraavaksi alkoi tikkien poiston odottelu. 

Hommasin salikortin uudelleen Lewellille ja maanantaina tein sisähiihtolaitteella (Skiergo) tunnin lenkin. Aika kuluu kohtuu mukavasti, mutta syke ei tahdo nousta edes 120 tuntumaan. Olen vähentänyt laitteen vastusta lukemasta 5 lähemmäs nollaa. Tällöin käsiin ei ota niin paljon, mutta syke pysyy edelleen matalla. Aineenvaihdunnalle "lenkit" tekevät kuitenkin hyvää ja polven turvotus alkoi selkeästi laskea loppuviikkoa kohti.

Tein salilla vaihtelun vuoksi jonkin verran kuntosaliliikkeitä (selkiä, vatsoja, penkkiä ym) sekä päälle pienen aerobisen osuuden. Salilta lähtiessä oli aina parempi olotila kuin sinne mennessä. Olen pari viikkoa syönyt Panadolia ja Buranaa sekä ajatellut vähentäväni Panadolia. Olen ajatellut lääkkeen vaikuttavan samalla takareisiongelmaan ja toivonut vaivan menevän ohi polven kuntoutusjakson aikana. Saa nähdä miten käy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muutoksia

Ma töiden jälkeen  50min vesijuoksua +10min uintia  Ti ilta  5,5km kävely (11,40km/h) Ke ilta 48km pyöräily (avg 118 23,3km/h) To 2km ver...