sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua 
Ti 20min sali 40min sisäsoutua 
Ke 60min sisähiihto 
To 6km kävely (10,32km/h) 
Pe 20min sali 40min sisäsoutu
La Lahti 4km kävely (13,11km/h)
Su 20min sali +40min sisäsoutu
___________
yht. 11,3km kävelyä ym. (7 tuntia)

Ma 6,5km kävely (11,52km/h)
Ti 8km kävely (11,06km/h) -> Jyväskylään
Ke ap 20min sali +40min sisäsoutu, 6,5km kävelylenkki (11,12km/h)
To 60min vesijuoksua, 4,2km iltalenkki (11,3km/h)
Pe 3,6km kävellen töihin, 7,6km kävely töistä kotiin (11,28km/h)
La 2km kävely +Lewell sali +2km kävely  
Su LEPO
_________
yht. 42,5km kävelyä ym. (10 tuntia)

Lahti SM-maantiejuoksut
Reilut neljä viikkoa on kulunut polvioperaatiosta ja on aika palata töihin. Arki täyttyy jälleen tekemisellä ja onhan sitä jo odotellut päiviin enemmän sisältöä. Sairasloman aikana päivät ovat kuluneet hitaasti ja päivärytmi on ollut verkkainen. Päivittäisen liikuntasuorituksen lisäksi vapaa-aikaa on ollut paljon ja sitä on pitänyt oikein tekemällä täyttää. Olen keksinyt itselleni töitä esimerkiksi kopioimalla vanhoja c-kasetteja digimuotoon ja se jos mikä on aikaa vievää puuhaa. Olen myös kuvaillut poikkeuksellisen paljon youtube videoita. Aivan viimeiselle viikolle täytetekemistä toi postissa tullut uusi HoverAir X1 pikkudrone. Sillä olen saanut kuvailtua jo monta videota, jotka ovat olleet mielestäni onnistuneita. 

Olen viime päivinä odottanut polven liikkeen palaamista normaaliksi. Leikkaushaava kuitenkin paranee ajallaan ja arpikudoksen poistuminen vie oman aikansa. Mukavaa tekemistä on kuitenkin ollut kävely sauvojen kanssa, jolla tekemiseen saa hieman lisää tehoa. Syke ei edelleenkään nouse 110 lukemaa korkeammalle. Ulkoilu on kuitenkin ulkoilua. Kokeilin polkupyörällä ajoa, kun vaihdoin kesärenkaat pyörään. Polvi ei kuitenkaan taivu vielä riittävän hyvin ja toiveissa onkin tämän viikon aikana saada pyöräytettyä kampia. Lauantaille olen nimittäin luvannut Pentin Pinkaisussa olla kärkipyöräilijänä. Täytyy kokeilla alkuviikosta, miten homma luonnistuu. Jalalle pitää kuitenkin saada jossain määrin liikettä. Vesijuoksussa jalat saavat tehdä liikettä ilman iskutusta ja itse veden painekin tekee hyvää. Edelleen kuitenkin saa tehdä töitä sen eteen, että kantapää osuisi pakaraan. 

Sairasloman viimeisellä viikolla kävin Parkanossa vanhemmilla ja tein yhden videon. Samalla reissulla vein tietokoneen huoltoon. Näytönohjainta hieman korjailtiin ja uskon Windows 11 päivittämisen jälkeen koneen pelittävän riittävän hyvin videoiden tekoon. Niitä onkin tullut kuin liukuhihnalla. Joka tapauksessa paluu arkeen on edessä ja kevätkin on pientä takatalvea lukuunottamatta hyvässä vauhdissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muutoksia

Ma töiden jälkeen  50min vesijuoksua +10min uintia  Ti ilta  5,5km kävely (11,40km/h) Ke ilta 48km pyöräily (avg 118 23,3km/h) To 2km ver...