sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Päätös tehty

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin +kuntopiiri +hieronta
Ti 3km vr  +Hipposhalli koord +6x1000m (3.25-3.08) +5x100m (jokainen veto edellistä nopeampi!) +3km loppuverr. 
Ke LEPO
To ilta 3,5km vr +koord +Hipposhalli 2x400m (74,73s) +5x200m (34-33s) +5x60m kovaa +3km vr 
Pe aamu 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (ka 4.46min/km)
La 2km +LeWell matolla 10km reipasta (4km 16km/h+6km 17km/h) +20min sali +3km vr 
Su 1km +20km hiihtoa (avg 123 ka 10km/h) +1km
_____________
yht. 78km +20km hiihtoa 

Vanha JKU paita päällä.
Taas alkaa olla yksi helmikuinen viikko vietetty. Edellisviikonlopun runsaiden lumisateiden jälkeen kelit menivät harmittavasti plussan puolelle. Vielä maantantaina oli hyvät lenkkeilykelit ulkona kun juoksin töihin ja sieltä kotiin. Loppuviikosta sitten alkoikin tulla haasteita. 

Hallitreenit tällä viikolla koostuivat tiistain tonneista, mitkä menivät ihan kivasti. Normaalin keskiviikon lepopäivän jälkeen (tein videon) jälkeen jalat ovat olleet aina palautuneen tuntuiset seuraavan päivän treenissä. Juoksin ihan mielenkiintoisen sarjan eri mittaisia vetoja ja pääpaino oli nopeammassa juoksussa. Treeni meni ilmeisesti perille, koska perjantaina lihaksissa tuntui jonkin verran. Haastetta toi lisäksi liukkaus, joka ainakin takareisiin hiukan ottaa. Vaikka nastoitetuilla lenkkareilla juoksin lipsui askel silti hieman. 

Lauantaina salille juostessa lenkkari lipsui myös, mutta se päättyi heti kun käynnistin juoksumaton. Alussa 16km/h vauhti tuntui todella helpolta, mutta 4km juoksun jälkeen vauhdin lisäys 17km/h:iin lisäsi tuskan tunnetta pikku hiljaa. Syke nousi lähelle 160 lukemaa eli pysyi reippaan puolella kuitenkin. Päätin kuitenkin tyytyä kympin juoksuuna ja kävin salilla hieman tekemässä totuttelevia voimaliikkeitä. 

Päätös polven operoinnista on tehty ja se on noin kuukauden päästä. Siinä on tarkoitus tähystyksellä hieman elvyttää tulehtunutta patellajännettä ja tarvittaessa poistaa luun kalkkeumaa. Polven nivelpintoihin ei tarvinne tehdä mitään. Kulumaahan sieltä vähän jo löytyy kun kohta 30 vuotta juoksua on takana. Joulukuussa 2019 operoitiin vasen polvi ja sieltä löytyi pieni irtopala. Vaiva sai alkunsa vuotta aiemmin uuden vuoden juoksussa ja vuoden sitkuttelu/ odottelu ei silloin parantanut vaivaa. 

Sunnuntaina hiihdin Halssilan/Kangaslammen maastoissa 20km. Keli oli edelleen plussan puolella eikä yöpakkasia ollut. Karvapohjasukset toimivat huonosti, sillä luisto oli normaalia heikompaa. Ylämäkiin ei olisi tarvinnut niin vahvaa pitoa ja kävelemällä pääsi nopeammin kuin liuttamalla. Vauhti oli hidasta 6min/km ja en vieläkään päässyt tavoitteeseen eli 25km mittaiseen lenkkiin. Jatketaan kuitenkin harjoittelua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...