sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen +kuntopiiri
Ti 3km vr +koord +Hipposhalli 6x1000m/1min pal 3.25-3.15 +4km loppuverr.
Ke LEPO
To ilta 4km vr +koord +Hipposhalli 10x400m/1min pal (77-70s) +1km  +3km vr
Pe 6km juosten töihin , 11km töistä kotiin (ka 4.43min/km)
La 2km vr  +Pestis kuntosali, matolla 12km reipasta (10km 16km/ +2km 17km/h) +2km vr 
Su 20km hiihto Käenkoskella (avg 125 ka 11,3km/h)
______________
yht. 81km juoksua +20km hiihtoa

Kuntosali Pestiksen juoksumatto
Taas on yksi talvinen viikko elelty. Odottelin alkuviikosta magneettikuvan lausuntoa, joka tuli keskiviikkona. Osoittautui, että polven päällä kulkevassa patellajänteessä on kroonista tulehdusta sekä polven sisäsyrjällä pientä kulumaa. Jälkimmäiselle ei voi oikeastaan tehdä mitään, mutta tulehdus pitäis saada pois. Jänteen tulisi liikkua vapaasti ja etureisien kireys haittaa sitä. Olen lisäksi huomannut, että harjoittelun pieni keventäminen pitää vaivan paremmin kurissa. Viime aikoina olenkin juossut 80km viikkoja sekä hiihdellyt jonkin verran. Myös vetojen määrissä olen malttanut hieman sekä jättänyt ns. auki- ja loppuvedot oikeastaan juoksematta. Pääpaino on ollut siinä, että edes jotain pystyy tekemään. 

Tiistain tonnit kulkivat loppua kohti paremmin ja jaloissa oli pientä väsymystä. Kroppa kuitenkin lämpeni veto vedolta. Jalkalihasten pysyessä kohtuu rentoina myös tuntemukset polvessa ovat minimissään. 

Keskiviikkona ajattelin mennä hiihtämään, mutta lunta satoi enkä uskonut Halssilan hiihtolatujen olevna kunnossa. Pidinkin lepopäivän ja kotona pesin pyykkyä ym. 

Torstaina sain juostua hyvät 400m vedot alussa maltilla juosten. Polvi olisi antanut juosta enemmänkin, mutta etukäteen olin päättänyt kymmenen vetoa riittävän. Perjantaina työmatkalenkkeilyiden jälkeen ajoin autolla Parkanoon ja polvi jomotti normaalisti. Kaasun painaminen selkeästi rasittaa aluetta. Vaikeusastetta lisäsi huomattavasti erittäin huonot ajokelit. Jyväskylästä lähtiessä sateli lunta eikä teitä aurattu. Virroilla yllättäen oli aura-auto käynyt. Ennen Kihniötä nollakeli ja vesisade teki tiestä erittäin liukkaan. Vauhti tippui 60km/h ja aika lailla kolmen tuntia kesti ajo Jyväskylästä. Normaalisti 2,5h riittää hyvin.

Lauantaille katselin juoksumattoa Parkanon kuntosaleilta. Löysin sopivan 6,5e hintaan ja matto kuljetti miestä ihan kivasti. Juoksu kulki ja oli rennon tuntuista. Viimeiset pari kilsaa kiihdyttelin siten, että syke 160 ylittyi. Näillä kun mennään niin kevät ei ole täysi katastrofi. Huhtikuun puolimaratoni tuntuu kuitenkin aika epärealistiselta. 

Olen nyt sunnuntaisin hiihdellyt ja Parkanossa samoin. Ajattelin käsistä löytyvän puhtia jo 25km hiihtelyyn, mutta kummasti sitä naruista loppuu voima. Yritän jaloilla helpottaa hiihtoa, mutta kyllähän siinä käsivoimiakin tarvitaan. Katsotaan ensi sunnuntaina sitten. Keli Parkanon Käenkosken maastoissa oli aurinkoinen ja sen puolesta oli mukava hiihdellä tutuissa maisemissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...