sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Maaliskuu vaihtuu

Ma 6km juosten töihin, 11km töistä kotiin (ka 4.47min/km) +kuntopiiri
Ti 2km vr +Lewell 12km matolla (4km 4.10 +4km 4.00 04km 3.50) +2km vr 
Ke ilta 12km hiihto (hölkkä sukset kädessä ladulle) +sauna
To 4km vr +koord +5x100m avarit +Hipposhalli 5x200m (33-32) +3x400m (72-70) +10x60m kovaa  +3km vr 
Pe 6km aamulenkki (pakaraan tuntui), ilta 12km hiihto (kävelle ladun varteen)
La LEPO
Su 25km hiihto (ka 10,4km/h) avg 123(sis.hölkän ladun varteen) 
_____________
yht. 54km + 37km hiihtoa 


2017 ostetut Salomonin sukset 
Kulunut viikko on määrällisesti ollut heikoin pitkään aikaan. Hipposhallin ollessa kiinni tiistaina kävin työpäivän jälkeen illalla juoksemassa Lewellin matolla. Ohjelmassa ei ollut erityisen kova harjoitus ja juoksin 12km vain hieman vauhtia kiihdyttäen 4km välein. 

Keskiviikkona olen viime aikoina usein levännyt. Nyt kuitenkin napsautin saunan päälle ja sen lämmetessä kävin lyhyellä hiihtolenkillä. Kelit eivät olleet erityisen hyvät, sillä karvapohjasukset eivät pidä kovin hyvin jäisellä lumella. Hiihtonautinto kärsii kun suksi lipsuu. Lenkki tuli kuitenkin tehtyä ja hiihdon jälkeen on aina hyvä olotila. 

Torstaina pääsi jälleen Hipposhalliin ja juoksin vähän terävämpiä vetoja. Oli mukava päästellä kaasu pohjassa. Uskaltaudin juoksemaan lyhyitä 60m vetoja ja polvi ei tällä kertaa ottanut nokkiinsa. Sen sijaan oikea pakaran seutu alkoi tuntua. Juoksu jäisillä teillä on rasittanut aluetta eikä hiihdon lipsuttelukaan varsinaisesti ole tehnyt hyvää. Perjantain aamulenkki oli aika surkean tuntuista ja illalla päätin hiihtää. 

Lauantaina tunnustelin kroppaa ja päätin levätä koko päivän. Kävin ainoastaan kävellen kaupassa hakemassa kissoille vessan puruja (=pellettejä). Koitin lyhyellä varoitusajalla saada turhaan hieronnan. Treenaamattomuus hermostuttaa aina hieman ja purin energiaa uuteen youtube videoon, missä muistelin vuoden 2009 SM-maratonia. 

Sunnuntaina ajattelin ensin mennä järven jäälle vapaata hiihtämään. Menin kuitenkin Halssilan maastoihin ja suuntasin Vaajakosken suuntaan perinteisen suksilla. Karvapohjasukset eivät edelleenkään toimineet erityisen hyvin. Käsissä alkaa onneksi olla jonkin verran kestovoimaa ja jaksoin 25km hiihdellä ihan rauhassa. Nautintoa hiihtäminen ei varsinaisesti ollut, mutta ei ihan kauheatakaan. Edellispäivän lepopäivän ansiosta olisin jaksanut pidempäänkin hiihdellä. Mielessä on ollut ajatus ensi viikon Ski marathonista ja hiihdosta Peurunkaan. Huonoilla suksilla en viitsi lähteä ja maksaa siitä. Taitaa olla niin, että kevät on aika pitkällä ja jäinen lumi on ainoa vaihtoehto tämän vuoden puolella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...