sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Viikko 17

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin +3x12s mäkeen (4.27min/km)+kuntopiiri
Ti 3km vr +koord +5x80m +12x400m/ 1min pal (72-67s) +5x80m + 3km vr 
Ke LEPO
To 4km vr +koord +5x80m +12x200m/1min pal (33-30s) +1km vr +aitakävelyt ym +3km vr 
Pe 6km juosten töihin, 11km töistä kotiin (avg 130 ka 4.30min/km) +kuntopiiri
La 4km +8x1min mäkeen/hölkkä pal +10x100m rullaukset +6km vr 
Su 21km pitkälenkki reippaasti (avg 149 ka 3.55min/km) +5x30m polvennostojuoksua +5x80m rullaukset
 _________
su 99km juoksua

Mäkivedon viimeiset metrit.
Vappuviikko lähenee loppuaan. Tänä vuonna vappu osuikin viikonlopulle eikä se työssäkäyvälle tarjonnut ylimääräistä lepopäivää. Omaehtoisen lepopäivän juoksusta pidin sen sijaan keskiviikkona. Tiistain onnistuneiden vetojen jälkeen tuntuikin hyvältä huilailla työpäivän jälkeen. Kotimatkalla töistä kotiin kävin kaupassa, imuroin ja kävin saunassa. Ei siis varsinaista sohvalla makoilua, mutta välipäivä juoksusta kuitenkin. 

Torstaina jalat olivat levänneen tuntuiset ja kevyet kun Jaakon kanssa juoksimme melko kovia 200m vetoja. Minulle alle 32s menevät vedot alkavat olla jo aika kovaa vauhtia. Happoa kertyi jalkoihin treenin loppua kohti, mutta vetosarja meni hyvin. Tiistaina juostut vedot kulkivat myös hyvin ja toiveita on vielä pystyä 3min vauhtiin esimerkiksi 5000m matkalla. 

Viikonloppuna juoksin lauantaina tuttuja mäkivetoja vanhan Vaajakoskentien pyörätiellä, mikä on aika lähellä kotiamme. Juoksu kulki selkeästi, mutta pidin vauhdin rennon kovana ja Anteron ohjeiden mukaisesti pyrin teknisesti hyvään juoksuun. Talviolosuhteissa vetoihin meni noin viisi sekuntia enemmän aikaa. Lähtö on yhdeltä sähkötolpalta ja maali kuvan kohdan pyörätien viitoitusten tolpalla. Aikaa vetoihin kului nyt aika lailla tasan minuutti ja lopussa hieman vähemmän (57s). 

Perjantaina aloin kuvailla 360 kameralla, kun kävin kaupasta hakemassa perjantaipitsan. Halssilan kirjaston ja koulun pihalla tein erinäisiä temppuja ja tein niistä kameran sovelluksella erilaisia juttuja. Uutta oli saada videokuvaan tietoja nopeudesta ym. Lauantain mäkivetoihin otin puhelimen vyölaukun taskuun ja kuvailin vielä hieman lisää. Video valmistunee pian. 

Sunnuntaina juoksin pidemmän lenkin vähän reippaammalla vauhdilla. Mietin juostako nopeammilla pomppukengillä vai peruslenkkareilla. Valitsin Niken Tempot, joissa on ilmakapselit päkiän alla. Ne pompottavat kivasti ja sopivat omalle askellukselle. Vauhti oli aika nopeasti alle 4min vauhtia ja juoksu kulki muutenkin hyvin. Loppuvaiheessa alkoi hieman väsyttämään enkä tehnyt loppukiihdyttelyä. Sen sijaan rein polvennostojuoksua ja rullauksia, jota ylläpitävät nopeutta ja samalla myös palauttavat jalkoja lenkin jälkeen. Viikkokilometrit jäivät melko alhaisiksi, mutta treeneissä oli laatua. Viikko olikin hieman nopeuspainotteinen ja päättyi sunnuntain vauhtikestävyysosioon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Polvioperaatio 2024

Ma 3km töihin,  6km töistä kotiin järven jäällä + kuntopiiri +hieronta  Ti ilta 4km vr +Hipposhalli koordinaatiot +3km ulkona vr Ke töis...