sunnuntai 15. elokuuta 2021

130km treeniviikko

Ma 5km aamulenkki, 12km iltalenkki (avg 121 ka 4.27min/km) +hieronta
Ti ilta 4km +koord +4x80m +4x1600m/ min pal (3.19, .17, .17 ja .11) +aitakävely ym +3km vr
Ke 6km aamulenkki, 6km+10x100m +4km+kuntopiiri (avg 133 4.30min/km)
To 5km aamulenkki, ilta 6km +koord +5x80m +10x300m/2min pal (52-49s) +aitakävelyä +hypyt ylös +5km vr
Pe 5km aamulenkki -> Parkanoon, 10km iltalenkki (avg 129 ka 4.29min/km)
La 15km kiihtyvä (avg 154 ka 3.38min/km)+2km vr 
Su 25km pitkälenkki+5x100m  (avg 133 ka 4.23min/km)
__________
yht 130km juoksua 

Turun kympin jälkeen paluu treenien pariin tapahtui nopeasti. Jo viikonlopulle Antero oli laittanut kunnon treenejä. Jaloissa painoi pikkasen kisa, mutta maanantaina lähistöllä asuva Arto Pasanen hieroi jumit hyvin pois. Hänelle voi tarvittaessa lukijatkin varailla aikoja. 

Tiistaina käsittely tuntui ehkä hieman jaloissa. Juoksu oli melko herkän tuntuista, mutta vauhti tippui hieman pitkien vetojen aikana. Kierroksia oli juostavaksi neljä kappaletta. Viimeiseen vetoon sain Jussi Eskolan kaveriksi ja vauhti parani heti. Jaloissa oli Niken Vaporflyt ja sen puolesta vauhtia oli tarjolla. Kenkien pehmeys vaikutti siihen, että jalat ei kipeytynyt yhtään treenin jälkeen. 

Keskiviikkona oli palautuspäivä, joskin iltalenkkiin oli yhdistettynä rullauksia. Juoksin ne hiekkapätkällä ja juoksu tuntui kulkevan hyvin. Muutenkin juoksu on ollut nautittavaa elokuulla, kun helteistä ei ole enää ollut tietoakaan. Lisäksi kesäloman viettäminen on näkynyt hyvinä ja pitkinä yöunina.

Torstaina oli tarkoitus juosta vetoja Harjulla, missä olikin junnukisat menossa. Päätimme siirtyä yliopiston kampuksen 300m radalle. Kaarteet ovat siellä melko jyrkät ja enemmän etukäteen jännitti jalkapalloilijat ja radalle tulevat pallot. Aika hyvin kuitenkin selvisin ja ainoastaan viimeisessä vedossa piti alkukiihdytyksen jälkeen keskeyttää kun koripallo pomppi kohti. Ehkä se auttoi asiaan, sillä viimeinen veto oli kaikista nopeina (48,9s).

Viikonlopuksi ajelin vanhempien luokse Parkanoon, missä tein suunnitellut harjoitukset. Perjantaina olisin voinut pitää lepopäivänkin, mutta en ollut kovin rasittunut. Pidän sen kun sille on tarvetta. Päivä oli kuitenkin kevyt ja palauttava. Iltalenkki Parkanossa kulki todella kevyen tuntuisesti ja nautin juoksusta. Ajattelin juoksukunnon olevan nousussa ja siitä tunne.

Lauantaina lähdin palautuneena kotiovelta juoksemaan reipasta niin, että vauhti kiihtyi pikkuhiljaa koko ajan. 15km kiihtyvävauhtisen suunnittelin niin, että loppuvaiheessa syke ja vauhti nousee koko ajan. Jalkaan laiton Sauconyn Endorphinet, jotka hankin keväällä. Ne tuntuivat todella hyviltä varsinkin vaimennuksen osalta. Hyväkuntoisena juoksutekniikkaa ja lihaksisto toimivat aika hyvin ja ehkä siksi myös kyseiset kengät toimivat hyvin. Talvella hallissa välillä tuntui, että juoksu kyntää samoilla kengillä. 

Sunnuntaina oli kiva juosta hieman sateisessa kelissä hiekkatiellä 25km pitkälenkki. Edelliskerralla Parkanossa oli kuuma keli ja sama lenkki tuntui huomattavasti rasittavammalta (keskisyke oli 136). 

Alla kolme uutta videota maanantain iltalenkistä, keskiviikon aamulenkistä ja perjantain iltalenkistä Parkanossa. Videoita valmistuu nyt poikkeuksellisen paljon ja se johtuu kesälomastani. Mikäli katselet videota laita kanavani tilaukseen ja tykkää niistä niin autat minua siinä että uudet seuraajat löytävät videon Youtubesta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...