sunnuntai 9. toukokuuta 2021

SM-maastot 2021 Joensuu

Ma 6km juosten töihin, 12km +5x100m töistä kotiin +kuntopiiri
Ti LEPO (hieronta)
Ke 5km +koord +5x80m +4x500m (1.32-30)/5min hölkkäpal. +3x200m (32-30)+aitakävelyä +hypyt ylös +5km vr 
To ilta 10km+10x100m rullauksia (avg 130 4.30min/km)
Pe 6km juosten töihin, 10km+10x100m rullauksia (avg 132 4.25min/km) +kuntopiiri
La -> Joensuuhun +kisaverkka 6km (kevyt kiihdytys)
Su 4km kevyt vr +SM-maastot 10km: 33.27 sija: 13s joukkuepronssia! (avg 171 ka 3.21min/km) +4km vr 
____________
yht. 87km juoksua

Pientä hassuttelua palkintopallilla.
Vuoden 2021 Suomenmestaruus maastot on käytynä. Olen vuodesta 1996 (Keuruu) lähtien ollut mukana maastoissa muutamaa kertaa lukuun ottamatta (1997 Lahti-armeijasssa, 2009 Savonlinna-kantaluu, ja 2015 Lempäälässä-pakaravaiva). Menestystä on tullut JKU:n joukkueessa aika paljon, mutta henkilökohtaista mitalia en saavuttanut. Melko lähellä silti olin, sillä 2008 Vammalassa olin neljäs ja 2018 Perniössä (Salo) myös neljäs. 

Maastokilpailuun valmistautuminen alkoi omalta osalta palauttelulla. Olin juossut lauantaina Karttulassa hyvän 2km katukisan ja vaikka matka oli lyhyt sai siitäkin rasitusta kerättyä kroppaan. Tiistaina kävinkin varmuuden vuoksi hierojalla ja jotain jumia löytyi. Käsittely meni hyvin perille ja vielä perjantaina se tuntui kropassa. 

Keskiviikkona pyörähdin Harjulla muutaman vedon ottamassa. Juoksu ei kulkenut erityisen hyvin, mutta palautukset olivat pitkiä eikä vauhtikaan kovin kovaa. Torstaina hölkkäsin illasta Äijälän rannan hiekkateitä ja tein monta rullausta. Pidin vauhdin rentona ja mitä enemmän tein sitä paremmalta tuntui. Rullailin vielä perjantaina kun juoksentelin töistä kotiin. Kaikki työ oli tehtynä ja nyt piti vain odotella sunnuntain kisaa. 

Antero haki kotiovelta lauantaina puolilta päivin ja lähdimme ajelemaan Joensuuhun. Jyväskylässä paisteli aurinko, mutta niin vain Joensuussa satoi vettä. Etukäteen oli tiedossa, että lunta oli satanut perjantaina ja järjestäjillä täysi työ saada reitti kuntoon. Ilmeisesti soraa jouduttiin ajamaan reitille ja reittiä piti hieman muuttaa (taisi olla työkoneet reitin päällä). Niin vain kävi ihme, että sunnuntaina aurinko paisteli kirkkaalta taivaalta. Keli oli melko lämmin, mutta tuuli voimakas. Laitoin päälle pitkähihaisen paidan varmuuden vuoksi, vaikka vähemmälläkin olisi tarjennut. 

Kisassa startti (Strava) tapahtui hyvin ja olin asemissa heti alkumatkasta. Vauhti oli melko kovaa ja omaa juoksua oli pakko rentouttaa. Ensimmäinen kilometri 3,11 ja seuraava 3.23. Edellä menivät Turun Matti Rauma ja Juuso Hakala. Molemmilla vieterikengät. Uskoin pysyväni piikkareilla vauhdissa, mutta he karkasivat tasaisesti. Aki Nummela oli edellä ja tuli selkä edellä vastaan kuten seurakaveri Jaakko Nieminen. Taistelin GIF:n Konsta Puution kanssa, joka kehitteli hyvän loppukirin. Pääsin Jaakosta ohi lopun alamäessä, mutta hän meinasi vielä kiriä loppusuoralla ohi. Hereillä oleminen oli tärkeää, sillä mahduin joukkuekilpailuun, jossa olivat Juho Ylinen (8s) ja Anna-Elina Heikkinen (11s). Myös Katri Niemistö oli 13s kuten minä, mutta ilmeisesti ero kärkeen ratkaisin asian. Kotimatkalla kuitenkin selvisi, että myös Katri sai mitalin ja uuteen sekajoukkueeseen mahtui siis kaksi miestä ja kaksi naista. 

Joukkueena JKU taisi menestyä aika hyvin ja yhteensä 22 urheilijaa oli ilmoitettu kisoihin. Seurassa on tehty hyvää työtä ja toivotaan, että kestävyysjuoksijat ovat edelleenkin seuran tukipylväs. Hyviä valmentajia tarvitaan, mutta myös kestävyysjuoksusta kiinnostuneita nuoria/aikuisia. 

1 kommentti:

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...