lauantai 3. huhtikuuta 2021

SM-maantiet järjestetäänkin!

Ma 6km juosten töihin, 15km töistä kotiin (avg 128 ka 4.37min/km)
Ti 4km +koord +5x80m +8x1200m/1min pal  (3.30-25) +5x80m +aida+hypyt +3km vr 
Ke 6km juosten töihin, töistä kotiin 10km+5x100m (avg 131 4.29min/km)+kuntopiiri +hieronta
To 4km +koord +5x80m +15x400m/1min pal (76-74s) +aitakävelyä +hypyt ylös +3km vr 
Pe 16km (sis loppukiihdytys) (avg 134 4.36min/km)+2x50 penkille nousua
La 4km vr +10x1min mäkeen/ hölkkäpal +7km vr +5x30m polvennostojuoksua +kuntopiiri
Su 26km pitkälenkki (avg 136 ka 4.34min/km
___________
yht. 131km juoksua

Torstaina tuli tieto Suomen Urheiluliitolta (SUL), jonka mukaan Pyhtään SM-maantiejuoksut pystytään järjestää erityisjärjestelyin. Käytännössä se tietää, että kokoontumisia ei ole eikä myöskään suihkuja/ makkaramyyntiä. Kummastakin näistä luultavasti selviää hyvällä valmistautumisella. Lähtöviivalle tullaan mahdollisesti omasta autosta ja juoksun jälkeen ajellaan hikisenä takaisin Jyväskylään. Pakolliset juoksun jälkeiset spekuloinnit porukalla jäänevät myös melko vähiin. 

Kisoihin on siis aikaa kaksi viikkoa. Omalta kohdalta tuli painettua jonkinlaista paniikkinappulaa, kun juminen kroppa sai hierontaa keskiviikkona. Luulin kaiken olevan kuten ennen, mutta seuraavana päivänä hallissa vasen askel ei oikein pitänyt. SI-nivelessä oli selkeästi jumia, jonka päällimmäisten lihasten käsittely toi esiin. Antero näytti viidennen vedon jälkeen (2min palautus) hyvän liikkeen, kuinka käsitellä aluetta. Tilanne helpotti jonkin verran, mutta hieman arastellen juoksin seuraavat kymmenen vetoa. Vauhti ei päätä huomannut. Tilanne ei mennyt onneksi huonompaan suuntaan ja kuntoutussuunnitelma on tiedossa. 

Tiistaina eivät pitkät vedot edelleenkään oikein kulkeneet ja 3.25 vauhti tuntui työläältä. Hieronta oli vasta seuraavana päivänä, mutta nyt ymmärrän kropan olleen hieman jumissa (lumen sulaminen ja pitävä alusta?) ja siksi kulku oli huono. Askelpituus lyhenee ja juoksun tehokkuus kärsii jos joku kohta prakaa. Niin yksinkertaista kuin juoksu onkaan pitää kokonaisuus olla silti kunnossa. 

Määräviikolla juoksua on tullut ihan kivasti eikä kevyessä juoksussa ole tuntenut kropan olevan jumissa. Perjantaina oli onneksi jo töistä lomaa ja mies sai nukkua pitkään. Kropassa on ehkä myös talven jäljiltä yleistä väsymystä, jota on nyt hyvä levätä pois. Käytännössä sen on huomannut siinä, että olen vasta puolilta päivin lähtenyt treenailemaan. Treenit ovat sinänsä kulkeneet ihan hyvin. Torstain käsittelyn jälkeen huomasi, että lihaksiston jumi helpottaa ja kipeytyvät hieman. Erilaisia liikkeitä on siis tiedossa ja toivotaan ajan riittävän kropan saamiseksi kilpailukuntoon. 

Pääsiäisen lomapäivät kuluvat treenaillessa sulilla pyöräteillä aurinkoisessa säässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...