sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Määräviikko

Ma 6km juosten töihin, 15km töistä kotiin +3x12s mäkeen (avg 127 ka 4.45min/km)
Ti 4km +koord +4x80m +5x2000m/1min pal (a 3.25) +5x80m + aitakävelyä +hypyt ylös +3km vr
Ke 6km juosten töihin, 11km töistä kotiin (avg 131 ka 4.39min/km)+3x12s mäkeen+kuntopiiri
To 4km +koord +4x80m +20x200m/1min pal (35->32s) +aitakävelyä +hypyt ylös +3km vr
Pe 8km juosten töihin, 14km töistä kotiin (avg 132 ka 4.35min/km)
La 4km +10x1min mäkeen/hölkkä pal +6km vr 
Su 24km pitkälenkki +loppu 3km 4.00 reipasta (avg 136 ka 4.26min/km)
_________
yht. 131 km juoksua

Pyhtään kisareitti
Kevät etenee hyvää vauhtia ja luulen talven hiihtojen olleen siinä. Sukset siis voisi kohta viedä varastoon odottamaan ensi talvea. Parvekkeelta on tullut otettua jo jouluvalot pois ja asunnossa sisällä on verhojakin vaihdettu keväisempiin. 

Kuluneella viikolla lumet ovat sulaneet hyvää vauhtia ja pyörätietkin alkavat pääosin olla sulia. Juoksussa se tietää sitä, että askel ei enää lipsukaan yhtään kuten lumella tai jäällä juostessa. Lihaksilta tämä vaatii uusia toimintakäskyjä ja hyvä olisi pyrkiä juoksemaan hyvällä tekniikalla heti alusta alkaen. Vaarana on, että askeleen tökkiessä etureidet menevät tukkoon ja juoksu kärsii siitä. Aika yleistä on ollut, että moni juoksija on hankkinut rasitusvamman kevään koittaessa. 

Olen pyrkinyt lähestymään kevättä ajatuksella, että kilpailukausi lähestyy. Toivottavasti tutussa järjestyksessä eli ensin maantiejuoksuja, sitten SM-maastot ja myöhemmin ratakilpailuita. Lähitavoitteena on 17.4. toivottavasti juostavat SM-maantiet, missä matkana olisi puolimaraton. Veteraaniliitto eli SAUL jo ilmoitti siirtävänsä omat juoksut syksylle, mutta katsotaan miten kisojen muuten käyt. 

Omassa treenisyklissä edessä ovat määräviikot ja tälle viikolle olen asettanut tavoitteeksi 130km. Kilometrejä kertyy enemmän työmatkalenkkien pituutta lisäämällä. Tiistaina olisin mielelläni juossut seitsemän 2km vetoa, mutta 3.25 vauhti tuntui edelleen kovalta. Luulen halli-ilman tekevän juoksusta raskaan ja onhan 2km veto puolta pidempi kuin 1km veto :) 

Torstaina olin seuraavan kerran Hipposhallissa ja 200m vedot kulkivat 1min seisoskelupalautuksella kivasti. 35-34s vedot kulkivat aika helpon tuntuisesti ja 33-32s vetoihin sai tehdä jo huomattavasti enemmän töitä. Viimeisen vedon juoksin 31s, mikä oli jo melkein täysiä. Muuten iso määrä kierroksen vetoja tekee ihan hyvää nimenomaan nopeammalle juoksulle. Jalat ovat toki seuraavana päivänä pikkasen hapoilla, mutta palautuvat melko nopeasti. 

Perjantaina juoksin muutaman lisäkilometrin aamusta ja illasta. Laskeskelin, että tavoite täyttyy lauantain mäkivedoilla ja sunnuntain pitkällä lenkillä. Mäkivedot kulkivat sulalla pyörätiellä ihan kivasti, joskaan en aivan täysiä luukuttanut. Liikkeelle pääsin vasta klo 12 aikaan kun katselin naisten SM-hiihtojen viestiä.  

Sunnuntaille osui mukava aurinkoinen päivä kuten lauantaille. Kroppa oli poikkeuksellisesti hereillä heti alkumatkasta ja luulen auringon valon määrän vaikuttaneen asiaan. Juoksin Valtterin kanssa lenkin ja vastaan tuli paljon tuttuja. Sataman kohdilla porukkaa oli enemmänkin liikkeellä, mutta hyvin sai turvavälit pidettyä. Lenkin lopussa kiihdytin viimeiset 3km hiukan alle 4min vauhtia. Juoksu kulki ihan kivasti viikon rasituksesta huolimatta. Sain raavittua kasaan 131km, mikä on minulle nykyään jo ihan hyvä määräviikko. Ensi viikolle vielä toinen saman moinen niin alkaa olla jo tiedossa juostaanko SM-puolimaratonia 17.4. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...