sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Kohti SM-maanteitä?

Ma 6km juosten töihin, 9km töistä kotiin (avg 130 4.32min/km) +kuntopiiri +hieronta
Ti 4km +koord +4x80m +5x2000m/1min pal a 3.30-25 +4x80m +aitakävelyä+ hypyt ylös +3km vr
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 127 4.40min/km)+100 penkille nousua
To 4km +koord +5x80m +15x400m/10 200m hölkkäpal eli 1,5min ja loput 1min seiskoskelu palautuksella 76-72s +5x80m +aitakävely+ hypyt ylös +2km vr
Pe 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 129 4.43min/km)+3x15s mäkeen +kuntopiiri
La ap 4km+10x1min mäkeen/hölkkä pal +5km vr, ilta +6km hiihtoa Jyväsjärvellä +dronekuvausta
Su  22km pitkälenkki (avg 131 ka 4.40min/km)
___________
121km juoksua +6km hiihtoa

Jyväsjärvellä dronen kuvatessa.
Kuluneella viikolla on ollut ajatus mahdollisesti kuukauden päästä juostavasta puolimaratonin SM-kisasta. Treeniaikaa on kuukausi ja hyvä nousukunto tulisi saada aikaiseksi. Viime vuonna kisat siirrettiin syksylle ja Vantaan juoksun jälkeen herkuttelin ajatuksella saada juosta uusi puolimaraton jo puolen vuoden päästä. 

Tiistaille olin asettanut tavoitteeksi juosta kaikki seitsemän vetoa. Kroppa ei tällä kertaa kuitenkaan ollut vireessä ja tavoiteltu 3.25 kilometrivauhtikin teetätti töitä. Edellispäivän hieronta saattoi osaksi tuntua pehmeytenä jaloissa, mutta myöskään syke ei tahtonut nousta. Valmentaja Antero näki kellosta, etten pysynyt tavoitevauhdissa ja kertoi viiden vedon riittävän. Valittelin hänelle, että ehkä olisi pitänyt kahvia juoda ennen treeniä niin juoksu olisi kulkenut paremmin. 

Keskiviikkona oli palautuspäivä ja lenkin päälle tein penkille nousuja. Ne tuovat askellukseen sopivaa terävyyttä ja niitä tulisi muistaa tehdä säännöllisesti. Seuraavan päivän nelisataset kulkivat aika hyvin, vaikka alkuvaiheessa olin sekunnin jäljessä vetovauhdeissa. Teimme palautuksen niin, että hölkkäsin 1,5min aikana kierroksen rataa ja kymmenen vedon jälkeen seisoskelin minuutin paikallani. Tällä on melkoinen ero treeniin ja parempihan toki olisi pitää sykettä ylhäällä myös palautuksen aikana. Tällöin treeni ottaa enemmän hapenottoon ja treeni selkeästi kovenee loppua kohti. 

Viikonlopulle lauantaille oli suunniteltu mäkivetoja. Vaihtoehtona oli juosta lenkkareilla tai nastakengillä. Valitsin Icebugit, joiden tiesin tekevän helposti rakon kantapäähän. Vedot kulkivat nousujohteisesti ja pieni rakko oli vasemmassa kantapäässä niin kuin olin ounastellutkin. Iltapäivällä kävin vielä hiihtelemässä Jyväsjärven jäällä ja kuvailin dronella lyhyen videon. En ole hiihtänyt vapaata pariin vuoteen ja tekniikkani on kaikin puolin huono. 

Sunnuntain pitkän lenkin juoksin pitkästä aikaa (viime viikolla viimeksi). Sain Valtterin lenkkikaveriksi ja 22km meni ihan kivasti. Tuulta oli, mutta keli sen verran plussalla että liukasta ei ollut. Juoksu tuntui eilisen hiihtelyn jäljiltä vähän nihkeältä, mutta tuntuma parani loppua kohti ja sopiva juoksuaskel alkoi löytyä. Lenkin lopuksi tein polvennostojuoksua, syväkyykkyhyppyjä sekä päkiähyppyjä. Viikon saldoksi hyvä 121km. Jatketaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...