sunnuntai 28. helmikuuta 2021

juoksua ja hiihtoa

Ma 4km +koord +3x80m +15x400m/1min pal (77s-74s) + aitakävelyä +3km vr
Ti 10km hiihto +hieronta
Ke 4km +koord +3x80m +6x1000m/1min pal (3.20, 20, 20, 20, 20 ja 13) +1km vr +aitakävelyä+hypyt ylös +3km vr
To 12km hiihto +sauna
Pe 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 132 4.36min/km) +kuntopiiri
La 4km vr +koord +3x80m +8km tv-reipas/kova (160 syke 3.35 vauhti)+1km vr +10x80m +aikakävelyä +hypyt ylös +3km vr
Su 26,5km hiihtoa (avg 127 ka 12,1km/h)
________________
yht. 62km juoksua +48km hiihtoa

25km hiihdetty ja tauko paikalla
Kevät tekee tuloaan ja kelit vaihtuivat plussapuolelle kuluvalla viikolla. Se tietää pitkiä aikoja huonoja juoksukelejä, sillä lunta on talven aikana satanut paljon. Arvioisin, että koko maaliskuu menee loskassa juostessa. Onneksi käytössä on Hipposhalli, missä lenkkari ei lipsu ja vauhtia saa haettua erimittaisiin vetoihin. 

Maanantaina kokeilin juoksua ihan hyvällä menestyksellä. Jalassa olivat ostamani Sauconyn Endorphine speedit, jotka ostin samasta liikkeestä kuin maantiepyöräni. Pehmeä tuntuma teki ihan hyvää kantapää vaivaiselle enkä liikaa hoppuillut vetovauhdeissa. Jätin lyhyet spurtit juoksematta ja seuraavana päivänä kävin lyhyen hiihtolenkin tekemässä ennen hierontaa. 

Keskiviikkona tonneja juostessa vauhti kalibroitui harvinaisesti sekunnin sisään. Jalat olivat herkän tuntuiset hieronnan jälkeen, mutta muuten lihakset oli hieman löysät pitkiin vetoihin. Endorphinet toimivat ihan hyvin eikä jalat olleet yhtä rasittuneen tuntuiset kuten yleensä. Pidempiin vk-tyyppisiin kengät varmaan ovat hyvät, mutta lyhyempiin ratavetoihin kenkien pohjat saisivat olla ohuemmat. 

Torstai ja perjantai meni palautellessa ja hyvä mieli tuli siitä, että ehkä pieni vaiva ei ole pitkäkestoinen. Perjantain lenkkivauhti oli hyvää siihen nähden, että Jyväsjärven baana/ lumi petti askeleen alla ja liukasta oli. Illalla tuntui heti hieman säärten ulkosyrjässä mikä kertoo, että kielien jatkuessa tällaisena voi uusia yllätyksiä olla tiedossa..

Lauantaille suunnittelin treeniä, johon kuluu mahdollisimman paljon aikaa. Hanne tuli aamulla yövuorosta kotiin lähdin Hippokselle treenaamaan ajatuksella, että vasta neljän jälkeen palaan treeneistä. Kerran aiemmin juoksin tasavauhtista pidempää hallissa, kun viikolla olin jo kahteen kertaan vetoja juossut. Järkeilin, että tekisi ihan hyvää juosta putkeen puolisen tuntia eli niin sanottua hiihtokestävyyttä eikun veeällää. 

Suoritin siis aamutuimaan (klo 10) yhtäjaksoista kovempaa juoksua fiiliksen mukaan, joka vaikoitui 3.35 vauhtiin noin 160 sykkeellä. Aamulla juodut kahvit alkoivat tuntua hieman loppumatkasta enkä uskaltanut kovasti lopussa kirrata vauhtia. Viimeinen tonni kuitenkin 3.24 kun toivoin Garminin kellon havaitsevan uuden anaerobisen kynnyksen. Niin ei kuitenkaan käynyt, mutta syksyn Kihun testissä se oli 3.36 sykkeellä 164. Joskus on liikuttu 3.20 vauhdissa, mutta siitä on jo aikaa. 

Sunnuntaille mietin jo juosten tehtävää pitkää lenkkiä, mutta päädyin hiihtämään Mustanvuoren maastoissa Lievestuoreella. Olen siellä ennenkin pitkiä hiihtoja tehnyt ja ihan mielenkiinnosta lähdin katsomaan latujen kunnon. Perinteisen latu oli ihan hyvässä kunnossa ja ihmisiä parkkipaikan täydeltä. Loppumatkasta pysähdyin latukahvioon pullaa ja viineriä syömään. Seurakaveri Matti Kärkkäinen oli perheineen myös taukoa pitämässä ja mukava oli nähdä miestä. 

Uusi viikko on edessä ja perjantaina ansaittu lomapäivä, jolloin on hyvin aikaa katsoa Obersdorfin MM-kisojen viestihiihtoja. Kevään kisojen suhteen ei ole täyttä varmuutta ja Karhu-viestikin ilmoitti perumisesta. Saa nähdä kuinka käy SM-maanteiden ja -maastojen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

viikko 3.

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (avg 138 ka 4.52min/km) + kuntopiiri Ti ilta 3km +koord +3x80m + 8x1000m /1min pal (a 3.25min/k...