sunnuntai 23. elokuuta 2020

Ennätysviikko

Ma ilta 10km (avg 143  ka 4.38min/km)+5x100m +hieronta
Ti 6km aamulenkki,  ilta 4km+koord+ 5x100m+ 3x2000m/1min pal (a 3.40, vika kiihtyvä) +10x100m +2km vr
Ke 4km aamulenkki+10min kuntopiiri, ilta 12km +100 penkille nousua (avg 133 ka 4.40min/km)
To 4km vr +koord +5x100m+ 10x400m/1min pal 73-71s +10x100m nurmi+ aidat +3km vr
Pe 24km pitkälenkki Leivonmäen kansallispuistossa (avg 131 5.25min/km)
La ap 8km+5x100m+10min kuntopiiri ->lepo
Su 2km+10km reipas maastossa (syke 155 vauhti 3.50) +20km pyöräilyä tt-pyörällä (avg 137 30,7km/h)
______________
110km juoksua +20km pyöräilyä

Lenkkikuva Leivonmäeltä.
Kesäloman viimeinen viikko sujahti nousukuntoisena nopeasti. Päällimmäisenä mieleen jäi, että töitäkin taas jaksaa tehdä kun juoksukunto on nousussa syksyn tulevia kisoja ajatellen. Tiedossa on melko kiireinen syksy töiden puolella ja saa nähdä miten koronatilanteen muutos vaikuttaa kuvioihin.

Maanantaina kävimme Hannen kanssa Kuopion Matkuksessa. Illaksi olin kalenteriini merkannut hieronnan ja ehdin käväistä pienellä lenkillä. Viime aikoina olen pitänyt lepopäivän kun olen mennyt hierottavaksi. Käsittely menee levänneisiin lihaksiin varmasti paremmin perille, mutta välillä on harjoiteltavakin. Positiivista on ollut SI-nivelen alueen jomotuksen väheneminen ja juoksu on muuttunut tasapainoisemmaksi.

Tiistaina olisin pystynyt hieman kovempaakin vauhtia pitämään Niken Lunaracerit jalassa. Askel tuntui niillä asteen kimmoisammalta. Viimeisen vedon viimeisen tonnin tulimme 3.15 vauhtia ja mukava oli kiristää vauhtia. Treeni meni varmasti perille. Kelikin oli varsin mainio loppukesän lämmin keli. Hihattomalla paidalla sai hikoilla oikein kunnolla hyvässä seurassa.

Loman kunniaksi sain sovittua keskiviikolle lenkin Jaakon kanssa ja vaihtelun vuoksi pääsin juoksemaan Tuomiojärven hiekkabaanoilla. Aikoinaan keskustassa asuessa niitä tuli juostua melkein joka lenkki. Vauhtikin oli hyvää luokkaa ja tulkitsen asian niin, että kunnon noustessa myös kevyiden lenkkien vauhdit paranevat. Bonuksena lenkin päälle oli korokkeelle nousuja, jonka virkaa teki Harjulla puunkanto.

Torstaina oli jälleen hyvää kulkua, kun Alexin, Valtterin ja Hannun kanssa pidimme omaa vauhtia Jaakon mennessä edellä. Lyhyellä seisoskelupalautuksella kroppa palautui aika hyvin aina seuraavaan vetoon. Treeni on melko armoton, jos vauhtia pitää liian kovana omaan kuntotasoon nähden. Joskus on menty reilustikin alle 70s kierroksia..

Perjantaille keksin lähteä Leivonmäen kansallispuistoon lenkille Hannen nukkuessa yövuoron jälkeen päivällä pitkään. Olen jo jonkin aikaa haaveillut maastopyöräilijöille suunnitellun MTB22 reitin kiertämistä. Melko hyvin opastettu reitti on 22km mittainen ja noin puoliksi metsikköä ja soratietä. Jalat olivat pikkasen väsyneet edellispäivän ratavedoista. En pitänyt kiirettä, mutta lämmin keli ja korkeuserot tekivät lenkistä melko raskaan. Kuvailin talvea varten treenistä videon, jota voi katsella myöhemmin. Pulahdin järveen, kävin syömässä Leivonmäella Karoliinan kahvimyllyssä ja ajelin Jyväskylään.

Lauantaina mies oli melko väsynyt ja juoksin vain yhden kevyen 8km lenkin. Ohjelmassa olisi ollut reipasta juoksua, mutta päätin siirtää sen seuraavalle päivälle. Mietiskelin seuraavan viikonlopun duatlonkisaa, missä sekä juostaan että pyöräillään. Keksin tehdä treenin Lievestuoreen Mustalammella, missä reippailin alle ja pyöräilin hieman päälle triatlonpyörällä, jonka olin saanut kaverilta lainaan. Hain samalla tuntumaa pyörään, sillä lauantaina pitäisi iskeä kovaa vauhtia 20km. Juoksu kulki maastossa hyvin ja nopean vaihdon jälkeen pyöräilin kovassa tuulessa pätkän verran. Kävin kääntymässä Vuonteella ja hain ajotuntumaa. Tehoja pitäisi löytää jonkin verran ja hallita aika-ajopyörä Tikkakosken Luonetjärven tiellä 5km edestakaisella reitillä mutkineen. Kuvasin treeniä videolle ja sain mielestäni tehtyä toisen ihan hyvän videon.

Kulunut viikko toi 110km juoksumäärät, mikä taitaa olla eniten sitten maaliskuun. Jalat alkavat sopivasti kesän päättyessä olla jälleen juoksukunnossa. Se ei nyt kovon paljoa harmita, vaikka olisihan sitä mielellään Kalevan kisoihinkin ihan tosissaan yrittänyt. Antero alkoi jälleen tekemään juoksupainotteista treeniohjelmaa, joka myös nostaa motivaatiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kalevin kirmasu 2023

Ma 4km juosten töihin,  11km  (avg 128 ka 5.33min/km) +10x100m rullaukset +hieronta  Ti 4km vr +koord +3x80m + Harju 5x800m /1min pal (1.50...