maanantai 11. heinäkuuta 2016

Jämsä 10000m: 31.36

Ma aamu 8km, ilta 4km+koord+6x100m avarit +10x200m/200m hölkkäpal (32-31) +4km vr
Ti 20km (ka 4.44 avg 128) + hieronta
Ke aamu 8km (sis. 5x100m), ilta 4,5km vr+avarit +Töllin Taival Petäjävesi 11,4km: 38.35 + 2km
To aamu 8km (sis. 5x100m), ilta 8,5km juoksua Kuopion Puijolla
Pe aamu 5,4km Puijolla, ilta 8km (sis. 6x100m)
La ilta 4km+kiihdytyksiä +Jämsä kestävyyskarnevaalit 10000m 31.36,33 sija:III +3km vr+uinti
Su 75km pyöräilyä
_________________
yht. 117km juoksua 75km pyöräilyä

SM-viestien jälkeinen viikko meni nopeasti. Kilpailureissu Helsinkiin ei juurikaan painanut jaloissa vaan päinvastoin. Mieli teki heti maanantaina radalle, vaikka mielessä kävi pyörälenkin tekeminen. Keli oli toisaalta muuttunut sateiseksi ja viileäksi eli ehkä se vaikutti enemmän pyöräilyintoon.

Juoksu rullasi lenkkareilla ihan kivasti radalla, vaikka en nuorempien poikien peesissä tahtonutkaan pysyä. Muuten juoksu tuntui hyvältä vesisateessa. Mukana treenejä oli katsomassa myös Antero, mikä toi lisäbuustia treeniin.

Tiistaille oli varannut hieronnan ja järkeilin, että yksi puolipitkä on parempi kuin kaksi lyhyttä lenkkiä. Juostu parikymppinen olikin pisin lenkki pitkään aikaan. Se teki varmasti kunnolle hyvää samoin kuin Timon hieronta.

Keskiviikkona oli edelleen sateista. Illaksi matkasimme Petäjävedelle, missä ajattelin juosta treeninä Töllin Taipaleen kisan. Järkeilin, että 3.25 vauhti voisi olla rasittavuudeltaan sopivaa vauhtia lauantain kisaa varten. Reitti oli pääosin hiekkatietä ja kohtalaisen mäkinen. Sain tehdä ihan kunnolla töitä matkan varrella, mutta pelivaraa toki vielä jäi. Viimeinen kilometri oli alamäkeen asvaltilla ja keskivauhti lipsahti 2.24 paikkeille.

Torstaina suuntasimme pienelle lomamatkalle Suomen Kuopioon, missä majoituimme Puijon päällä näkötornin vieressä. Majoitus oli edullinen, joskin hotelli tasolle se ei aivan yltänyt. Aamupala oli hyvä samoin kuin maisemat eri suuntiin. Majoittujat pääsivät näkötorniin ilmaiseksi ja mäkihyppääjän treeniä pääsi myös katselemaan. Pasi Huttununen päästi meidät hyppyrimäen hissillä ylös asti, mistä oli varsin hurja katsella rautaritikilön läpi alhaalla olevaa maata..

Juoksin pari lyhyttä ja palauttavaa lenkkiä mäkisellä Puijolla. Jaloissa kyllä tuntui pienikin nouseminen, mutta hyvin kintut palautuivat lauantain kisaan. Jämsässä oli melkoisen lämmintä sadejakson jälkeen. Markku Nikkasen kanssa vedimme vuorovedoin. Itellä oli heikko hetki puolen matkan paikkeilla, mutta olo helpottui 8 kierrosta ennen maalia. Sain hyvän draivin päälle, mutta en lähtenyt pitkään kiriin. Annoin poikien ratkaista, milloin kiri lähtee ja tällä kertaa se tapahtui vasta 200m ennen maalia. Markku jäi taakse, mutta Niklas Wihlmanille piti antautua. Juoksusta jäi hyvä mieli, sillä vauhti kiihtyi loppua kohti ja aika 31.36,33 oli alle tavoitellun 3.10 vauhdin.

Juoksin kisan riskillä piikkareilla ja yllätykseksi loppuverkka avojaloilla meni hyvin ilman ontumista. Kävimme porukalla vielä joessa viilentäytymässä ja meininki oli muutenkin hyvä. Sunnuntaina pyöräilin varmuuden vuoksi kuunnellen samalla EM-puolimaratonia Yle areenan kautta. Lenkki korvasi hyvin pitkän lenkin ja toivotaan, että kunto vielä pikkasen nousisi Kalevan kisoihin mennessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muutoksia

Ma töiden jälkeen  50min vesijuoksua +10min uintia  Ti ilta  5,5km kävely (11,40km/h) Ke ilta 48km pyöräily (avg 118 23,3km/h) To 2km ver...