lauantai 16. tammikuuta 2016

Viikko 2.

Ma 4km vr+10x1000m/200m hölkkäpal (3.15-2.57) +10x100m +aitakävelyä +2x5 syväkyykkyhypyt +4km vr
Ti aamu 8km, ilta 12km lumisateessa
Ke LEPO
To 2km vr+12km reipasta (45min, avg 156, ka 3.45) +4km km vr+päkiähyppyjä+2x50 syväkyykkyä +selkiä/vatsoja
Pe aamu 8km, ilta 12km +3x50 päkiähypyt +2x50 syväkyykyt
La 35,6km pitkälenkki (keli n.-18c)
Su puolipitkä
____________
yht. XX km

Vuoden 2015 juoksukilometrit Polar Flown mukaan. 

Viime ja tämän viikon alussa tuli käytyä hallissa useasti. Lauantain reippaan jälkeen maanantaina oli ohjelmassa tonnin vetoja. Miestä väsytti jonkin verran ja töiden jälkeen piti melkein saman tien lähteä treenaamaan. Valmentajalle jo tuumasin Hippoksella, että vedän vain kahdeksan vetoa. Hän sai kuitenkin motivoitua minut juoksemaan kymmenen ja jälkikäteen olo oli taas kuten voittajalla. Palautus vetojen välissä oli aika lyhyt 200m, mikä tiesi sitä että syke ei ehtinyt palautua juuri 140 pykälää alemmaksi. Kyseessä on niin sanottu nylkkytreeni, joka tekee kestävyydelle järkyttävän hyvää. Jalat eivät tällä kertaa väsyneet pahasti loppua kohti ja jaksoin kirrata viimeisen vedon alle tietyn rajan eli 3minuutin.

Iso ilonaihe viime kuukausina on ollut, että pakaraan ei ole tuntunut ollenkaan. Sen huomaa siinä, että esimerkiksi loppuvetoja juostessa juoksu on tasapainoista. Sen pitäisi auttaa vauhtien kehittymisessä. Toivotaan, että homma jatkuu yhtä hyvänä kuin nyt näyttäisi.

Keskiviikkona oli järkyttävä lumimyräkkäpäivä. Kaupungin auramiehet eivät käyneet auraamassa teitä koko päivän aikana ollenkaan vaan luultavasti odottelivat lumisateen päättymistä. Veivasin pyörällä aamulla töihin kinoksia vastaan taistellen ja paluumatkalla työnsin pyörää pitkät pätkät. Tuuli oli puhaltanut pyörätielle mukavia kinoksia eikä lenkille lähtö huvittanut yhtään. Päätin pitää lepopäivän.

Torstina oli hyvä kulku päällä ja reipas kulki ihan kivasti. Tossu lipsui koko ajan Jyväjärveä kiertäessäni, mutta se ei menoa haitannut. Treeni meni perille ja siitä tuli hyvä olo. Perjantaina palauttelin kahden lenkin merkeissä ja latailin akkuja tämän päivän pitkää lenkkiä varten. Ajattelin, että joudun juoksemaan yksin, mutta sai seurakseni entisen kasin juoksijan Rami Oravakankaan ja Timo Valkosen. Kilometrit taittuivat oikein kivasti, eikä lähellä -20 astetta ollut pakkanen harmittanut yhtään. Lenkkari lipsui edelleen ja taidan seuraavalle lenkille laittaa toiset kulkuvälineet.

Sääennusteen mukaan ensi viikolle olisi luvassa jälleen kovia pakkasia. Siihen kun asennoituu oikein, niin eiköhän treenit jatku normaalisti ja mieli pysy hyvänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kalevin kirmasu 2023

Ma 4km juosten töihin,  11km  (avg 128 ka 5.33min/km) +10x100m rullaukset +hieronta  Ti 4km vr +koord +3x80m + Harju 5x800m /1min pal (1.50...