lauantai 24. tammikuuta 2015

Pakkasviikko Suomessa

Ma 4km+koord+6x80m+3x2000m (3.20)+3x1000m (3.10/3.05/2.52)+10x80m+2km vr
Ti 1h vesijuoksua+10min uintia +hieronta
Ke 5km vr+ 10km TV-reipas Hipposhallissa (ka 3.25min/km)+6km vr
To 5km vr+ koord+2x5xmäkijuoksua (kadenssi 100/min, lenkkeillessä 84) Kuokkalan Graniitissa +10x80m kovaa+ 7km vr
Pe 8km juosten töihin, 17km töistä kotiin
La 20km "reipas kiihtyvä" (kympit 48.21/47.37), raskas keli, uutta lunta 2-3cm epätasaisella pohjalla +mäkivedot tuntuu jaloissa, illalla 6km hiihtoa (kauden avaus)
Su 30,4km isolla porukalla
______
yht. 129km

Kulunut viikko sujui ihan kivoissa merkeissä. Töissä jaksoi hyvin ja treenit sujuivat mallikkaasti. Sunnuntaina juoksimme pitkän lenkin isossa porukassa, jossa oli mukana nuoria mailereita joten lenkkivauhdit eivät päässeet nousemaan liian koviksi. Etureisiin tuntui silti edellispäivän liukastelu Icebugeilla ja ajattelin säästellä voimia maanantain treeniin.

Maanantaina olin varautunut jo tykittämään kovempaa, mutta juoksimme vielä maltillilla vauhdeilla. Viimeiseen vetoon Antero antoi luvan tuupata kovempaa ja se kulki 2.52 melko hyvällä tuntumalla. Selkeästi vielä vaatii treenejä että kovavauhtinen juoksu sujuu ja kroppa kestää happoja. Oikealla tiellä kuitenkin ollaan ja tästä on hyvä jatkaa. Positiivista treenissä oli hyvä tuntuma.

Jo pidempään olen miettinyt mikä asia auttaisi jumisiin hartioihin ja siihen, että vasen korva on soinut kuukauden verran. Istumatyö tietokoneen äärellä varmasti vaikuttaa asiaan ja juoksijan olisi hyvä tehdä joskus jotain myös käsillä. Tästä syystä menin uimahallille vesijuoksemaan ja uin pikkasen päälle. Hartioiden tilanne ei vielä sillä kertaa hoitunut, mutta kroppa palautui. Hieronta vesijuoksun päälle teki myös todella hyvää. Kuten kuvasta näkyy syke vain laski ajan kuluessa vettä polskiessa.

Keskiviikkona tiistain tapaan oli pakkasta -20 astetta ja lähdin suoraan töistä juoksemaan. Keksin mennä Hippokselle reipasta juoksemaan ja jalat tuntuivat toimivan oikein hyvin. Kilometrivauhdit olivat siinä 3.25 paikkeilla ja kymppi sujahti siis 34min tuntumaan. Sykevyötä ei harmittavasti ollut mukana, mutta luulen juosseeni aika lailla kynnyvauhtia. Loppuverkka 6km kotiin treenin jälkeen sujui, mutta ukko oli aika väsynyt loppumatkasta. Viereisestä kuvasta näkyy, että Hippoksen alueella olin pyörinyt pitkään ja hartaasti. Laitoin Gps:n pois päältä hallissa ja käytin footpodia, joka mittasi melko tarkkaan 200m radalla juostut kilometrit. En ole sitä sen tarkemmin kalibroinut, mutta heitto oli siinä 5s luokkaa per kilometri.

Torstainakin pakkasta oli reippaasti ja Hippokselle oli levitetty matto pesäpalloilijoita varten. Antero keksi kutsua meidät Kuokkalan graniitin väestötiloihin juoksemaan mäkivetoja. Mukaan tuli varsin mukavasti juoksijoita ja treeni sujui hyvässä hengessä. Ite juoksin loppuvetoja aivan täysiä ja piilossa olevan olemattoman nopeuden etsiminen jatkuu edelleen. Syksyllä tuli vammojen vuoksi 3kk tauko rullauksista ja se kyllä näkyy. Kuten kuvasta näkyy on askelfrekvenssi 100 askellusta per minuutti vedoissa, kun se normaalilenkkivauhtia juostessa mulla on 83:n luokkaa.

Eilen työviikon päätteeksi juoksin töihin ja kotiin. Kilometrejä tuli ihan kivasti. Jalat eivät vielä olleet kipeät mäkivedoista, mutta torstai kyllä tuntui lauantaina. Uutta lunta oli satanut 2-3cm ja epätasainen pohja teki sen, että reippaasta juoksusta ei tullut mitään. Lähdin liikkeelle Killeriltä, missä Heralda oli harjoitusraveissa. Yritin kiihdyttää pikkasen 5km jälkeen, mutta askel ei vain noussut eikä myöskään syke. Ukko oli joko väsynyt ja lihakset jumissa tai sitten olosuhteet olivat harvinaisen huonot juoksemiseen. Niin tai näin treenit jatkuvat ja hiihtolenkitkin saattaisivat alkaa kiinnostamaan.

Sunnuntaina eli tänään jälleen hyvä pitkis isolla porukalla. Mukana oli suunnistajaa, maileria, pyöräilijää, nuorta ja vanhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

5. treeniviikko

Ma LEPO Ti ilta 4km vr + 6x Hipposhallin kierto "Keuruun maili"  (syke 155 vauhti 4min/km) +5x100m +hypyt ylös +2km vr  Ke ilta 12...