lauantai 29. marraskuuta 2014

Marraskuun viimeinen viikko

Su 28km
Ma 3km vr +8x1,6km reipasta 3.40 vauhdilla+ koord.+5x100m+2km vr
Ti ilta 12km iltalenkki Helsingissä
Ke aamu 8km +koulutusta
To 3km vr+ 2km Hippoksella hölkkää +Tasotesti 6x1000m (vauhdit 4.40/4.15/3.57/3.38/3.35/2.49, max syke 187)+2km vr.
Pe 8km juosten töihin+ 12km töistä kotiin
La Leppälahdessa: 3km+5km 4min vauhdilla+7km 3.50min/km+2km vr
Su pitkälenkki 28km
____ yht. 129km

Viikko on jälleen eletty tätä syksyä ja kohta kuukausi kääntyy joulukuun puolelle. Pimeää on ollut, mutta treenaamisen kannalta plussakelit ovat olleet vain hyvä asia. Maanantaina kiersimme vielä pienessä sohjossa reipasta juosten. Oma kulku oli kuitenkin edellisen päivän pitkän lenkin jälkeen loistava. Uskaltauduin vielä hallin puolelle koordinaatioitakin tekemään sekä kiskomaan muutaman satasen.

Maanantain ja tiistain otin kevyesti, sillä olin koulutuksessa Helsingissä. Otin kuitenkin lenkkarit mukaan ja tein pari lenkkiä nähtävyyksiä ihaillen. Pimeää toki oli, mutta olympiastadionin, Virenin sekä Nurmen patsaiden ohi juokseminen antoivat tsemppiä. Melko puuduttavaa puuhaa oli istua junassa ja koulutuksessa kohtuu pitkiä päiviä.


Torstain tasotesti oli ihan mielenkiintoinen. Testin tekijöinä olivat Kihun raudankovat ammattilaiset. Juoksimme valojänistä vastaan noin kahdessa kymmenen hengen ryhmässä. Jokaiselle oli asetettu omat vauhdit ja lähdin mukaan, kun junnut olivat juosseet jo pari vetoa. Matka taittui kivasti valoja seuraillen ja viimeisessä vedossa yritin jo mennä. Taustat huomioon ottaen aika 2.49 oli ihan hyvää kyytiä ja positiivista asiassa oli, että pakaraan ei tuntunut yhtään ja juoksu tuntui hyvältä. SI-nivel ei ottanut nokkiinsa siis radalla juoksemisesta eikä kaarteista, mikä oli positiivinen uutinen. Ehkä uskallan jatkossa talven alettua mennä vetelemään eri mittaisia vetoja hallille.

Perjantaina juoksin töihin ja sieltä pois ehtiäkseni JKU:n kauden päätöstilaisuuteen, joka oli varsin iso juttu. Seura on tämän hetken paras yleisurheiluseura Suomessa ja muutenkin tekemisen meininki on kohdallaan eri sektoreilla. Ohjelmassa oli puheita, palkitsemisia sekä hyvin koostettuja videoita kesän kisoista. Välillä meinasi tulla tippa linssiin ja totesin olevani oikeassa seurassa sekä oikealla asialla. Urheilu on positiivinen asia ja lääke moneen juttuun. Puhujana ollut Jarmo Mäkelä totesi hyvin sanoessaan, että aktiiviura kestää hetken, mutta kilpailuaika pitkään ikään katsomatta.

Lauantaina juoksin jo aamusta reipasta Leppälahden hiekkateillä. Siellä on todella rentouttavaa ulkoilla ja mäkiset maastot tekevät hyvää juoksulihakille. Kone tekee tarvittavaa työtä, eikä kilometriaikoja tarvitse niin tarkkaan vilkuilla. Tänään tein pikkasen alle neljän vauhtista juoksua 12km yhteensä ja fiilis oli sen jälkeen mainio. Huomenna vielä pitkälenkki hyvässä seurassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

40. Kiimasen savulenkki

Ma  4km juosten töihin,  6km töistä kotiin (avg 132 ka 5.36min/km) Ti 3km vr +koord. +Harju 6x600m /2min pal (20.17-10) +aitakävelyä +2km...