maanantai 17. marraskuuta 2014

Kuokkalan testijuoksu osa 1.






Juoksukausi 2015 pyörähti osaltani käyntiin Kuokkalan testijuoksulla. Edellisen kerran olin ollut numerolappu rinnassa Höyryn hölkässä elokuun puolessa välissä. Jo tuolloin pakaraan tuntui, mutta ajattelin vaivan menevän ohi särkylääkkeellä. Ei mennyt ja edessä oli oman urani pisin tauko. Edessä oli kuitenkin monta muuta mukavaa haastetta kuten naimisiin meno, töiden aloittaminen ja yhteisen asunnon osto. Häiden suunnittelu ja asuntokauppojen käynti oli aika työlästä puuhaa töiden ohessa ja senkään puolesta ei haitannut, vaikka ns. nollapäiviä tuli.

Vaikka ehkä omien ennätysten tavoittelusta on tässä vaiheessa täytynyt luopua, niin kuntoilusta en ole luopumassa. Kyseessä on sen verran mainio keino päänupin hyvinvoinnille ja vastapainolle työssäkäynnille. Voi olla, että oma kroppa ei tule enää kestämään maratonin rasitusta, mutta se ei estä juoksusta nauttimista. Edelleenkään en tule lopettamaan juoksua tai tekemään lopettamispäätöstä, sillä se tarkoittaisi vuodesta 1995 jatkuneen juoksu-urheiluni kieltämistä. Lenkillä ehtii käydä, vaikka 8-16 välisen ajan viettäisikin töissä. Muutamana päivänä olenkin jo juossut töihin ja sieltä kotiin. Varsinkin perjantaipäivään tuo systeemi tuntuu sopivan kuin nenä päähän.

Pararan seudun kipujen vuoksi juoksin aluksi vain max 10km lenkkejä. Paikat tuntuivat kestävän sen verran juoksua ja kroppahan tykkää kun pikkasen hikoilee. Antero ei ole tehnyt enää vähään aikaan treeniohjelmaa, mutta senkin aika toivottavastu tulee vielä. Tämän viikonlopun Kuokkalan testijuoksun olin laittanut jo ajoissa kalenteriin ylös ja pikkasen olin täpinössä edellisenä päivänä. Itsensä haastaminen taitaa olla se juttu juoksussa tai se, että pystyy pahaa oloa vastaan taistelemaan edes 3.20/km kilsavauhdeilla. Se nimittäin oli aika lähellä juoksuvauhtiani lauantain testissä. Harmittavasti edellisyönä lunta oli satanut sen verran, että juoksualusta oli melko liukas. Alkumatkasta roikuin vaihtari Markin peesissä. Eka kierros 16.58 eli kymmenisen sekuntia aika tippui toisella kierroksella. Olen silti äärimmäisen tyytyväin suoritukseeni ja kropassakin tuntui hyvältä. Mikään paikka ei mennyt rikki ja seuraavanakin päivänä kävin lenkillä.


M 10 km

1. Mark Ridger  Jyväskylä  33.39
2. Miika Takala  JKU   34.08
3. Vesa Taanila  NousKi   35.13
4. Tommi Ronkainen KPK - 24/7  35.35
5. Konsta Vilkman JKU   35.38
6. Jari Hakola  Kyyjärven Kyky  35.53
7. Tuukka Jurvakainen JKU   36.03
8. Antti Hyttinen Vaajakosken Kuohu 37.03
9. Aleksi Niemelä JKU   37.39
10. Lauri Pohjola Suunta-JKL  38.19

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...