sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Keurusselän syyshölkkä 2024

Ma 4km juosten töihin, 10km töistö kotiin (avg 150? ka 5.28min/km) +5x100m rullaukset +kuntopiiri
Ti 3km +koord +6xHarjun kierros (viim. 6.31) +10x100m rullaukset +2km vr
Ke LEPO
To 4km vr +koord. +10x30m vuoroloikkaa mäkeen +2x4xHarjun portaat +10x100m rullaukset +2km
Pe 4km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 134km ka 5.05min/km)
La 3,5km vr +Keurusselän syyshölkkä 9,5km: 37.10 M40 sija:1 +3km vr
Su 22km pitkälenkki (avg 135 ka 5.02min/km)
____________
yht 96km juoksua

Kulunut viikko sujui mukavasti Keurusselän syyshölkkää odotellessa. Osallistuin siihen viime vuonna ja kisa taisi olla vuoden viimeinen. Enää ei ilmeisesti Hannunkivi-juoksua Kyyjärvellä järjestetä, mikä aiemmin oli syksyn viimeinen kisa. Harmi, sillä myös siellä juostiin maastossa mistä olen aina pitänyt.

Tiistaina keli oli huomattavan viileä ja Harjun kierroksen reippailuissa vauhti oli hieman maltillisempaa viimeistä kierrosta lukuunottamatta. Syke nousi lopussa yli 160 lukeman. Keskiviikkona pidin lepopäivän ja torstaina jätin yhden sarjan tekemättä Harjun portaita. Tarkoitus oli säästellä lauantain kisaan.

Aurinko paisteli Keuruulla kivasti lauantaina kun starttasimme kisaan. Viivalla oli tällä kertaa tasokkaasti juoksijoita ja olin viides maaliin tulija. Voitin kuitenkin 40 sarjan ja kotiin tuomisena oli mm ruisleipä. Ennakkoon arvelin jääväni kaksi minuuttia viime vuoden ajasta ja yllätyksekseni arvasin sekunnilleen oikein. Juoksun toisella kilometrillä nuoremmat miehet kiristivät vauhtia ja itse jatkoin samoilla sykkeillä. Itse asiassa sykekäyrä oli uskomattoman tasainen keskisykkeen ollessa 164. Ukko on ehkä hieman juminen polvesta johtuen ja parasta irtiottoa ei ollut. Sen huomasi lisälenkille lähdettäessa, missä oli aika jyrkkä nousu. Vauhtia ei vain löytynyt ja diisseli junnasi. Jalkaan laitoin ohutpohjaiset Reebokit, missä oli kuminappulat. Valinta oli hyvä, koska askel ei lipsunut viime vuoden tapaan. Se säästi etureittä ja polvea. Pystyin sunnuntainakin juoksemaan pitkän lenkin, mikä oli hyvä asia. Viikkokilometrit kuudessa päivässä ihan hyvät 96km!

Lähetä kommentti

Ma 4km juosten töihin,  10km töistö kotiin (avg 150? ka 5.28min/km) +5x100m rullaukset + kuntopiiri Ti 3km +koord + 6xHarjun kierros  (vii...