sunnuntai 13. elokuuta 2023

Toinen lomaviikko ja Kuukan hölkkä 2023, Uurainen

Ma ap 6km+5x100m +kuntopiiri, ip 8km kevyt kiihtyvä+4km +pulahdus Viinikanjokeen
Ti ap 6km+5x100m ->Jyväskylään 3km vr +koord +4x100m +Palokka 5x1000m a3.15 +5x200m (33-32s) +aidat +3km vr 
Ke ap 75km pyörälenkki (avg 122 ka 28.9km/h) +hieronta 
To ap 5km+5x100m +kuntopiiri ilta 4km vr +koord +Palokka 5x150m hiekalla kovaa/hölkkä pal +4km vr 
Pe ap 12km juoksulenkki +videon kuvailua
La 3,5km vr +Kuukan hölkkä 6,8km: 22.31 (avg 167 ka 3.18min/km) +3km loppuverr. 
Su 86km pyörälenkki (avg 119 ka 30,6km/h)
___________
yht. 82km juoksua +161km pyöräilyä


Valmentaja Antero ja Miika 
Toisella lomaviikolla olin vielä alkuviikosta vanhempien luona Parkanossa. Keli oli maanantaina erittäin tukala (+30c) ja enteili tulevaa myrskyä. Sitä ei Suomeen loppujen lopuksi tullut vaan ainoastaan hieman kovempia sateita. Kotitalouksia oli ilman sähköä rannikolla ja Keski-Suomessakin taisi kaatua puita. Lähdin maanantaina lenkille kuumimpaan aikaan ja hieman turhaan lähdin puskemaan vauhtia reippaamman puolelle. Jalat olivat helteestä löysät ja aamulla tehdyt muutamat penkille nousut tuntuivat jaloissa. Olotilaa helpotti pulahdus Viinikanjokeen, mutta turhaan tuli rasitusta haettua. 

Tiistaina ajoin Jyväskylään tekemään Anteron treeniä. Harjun kentälle emme päässeet jalkapallopelin vuoksi, mutta onneksi Vaajakoskella oli vapaata. Kovassa etusuoran tuulessa yritin sätkiä Jaakon peesissä, mutta en siinä onnistunut ja juoksu oli aika tukkoisen tuntuista muutenkin. Aina ei lomallakaan juoksu kulje erityisen hyvin. Treenin saimme kuitenkin tehtyä ja se oli pääasia. 

Keskiviikkona säästelin akilles/kantapääseutua ja pyöräilin puolipitkän lenkin. Paluumatka Toivakasta tuli mukavasti myötätuuleen eikä olotila ollut kovinkaan rasittunut lenkin jälkeen. Hieronta oli tunti lenkin jälkeen ja varmaan meni lihaksiin. Torstaina oli onneksi vain kevyt valmistava treeni lauantain Uuraisten Kuukan hölkkää varten. Tarkoituksena oli Palokassa juosta enemmänkin vetoja, mutta siellä olleen jalkapallopelin vuoksi juoksimme hiekkapohjaisella pyörätiellä muutaman 150m vedon. 

Perjantaina oli kevyt päivä jälleen ja kävin juoksemassa Halssilan maastoissa, missä riittää jonkin verran mäkiä. Kuvailin kolmannen osan Miikan juoksuvinkit videoon, jonka julkaisen myöhemmin. Keskittyminen oli lauantain Kuukan hölkkään Uuraisilla, missä tiesin kohtaavani treenikaveri Jaakon. Heti lähdössä Jaakko meni kärkeen vetämään ja alamäki kilometrit tulivat 3.01 ja 3.03. Sen jälkeen käännytään mäkiselle hiekkatielle. Pysyin vielä tässäkin vaiheessa Jaakon peesissä ja juoksu alkoi tuntua aika vahvalta. Neljännellä kilometrillä uskaltauduin rinnalle ja hieman ohikin. Ajattelin pystyväni vauhdin pitoon ja arvelin sen olevan väliaikaista. Jaakko kuitenkin hieman jäi ja jatkoin yrittämistä. Viimeisellä kilometrillä oleva tappava nousu tuli myös melko vahvasti ja arvelen pyöräilyn ym. nostaneen kuntoa kivasti. Maalissa eroa oli reilu puoli minuuttia ja sain tuulettaa maalissa voittajana. 

Uuraisille valmistui uusi urheilukenttä viime vuonna ja vanha 300m piteni sadalla metrillä. Kenttä sai pinnoitteen ja tekonurmen. Juostu reitti on pysynyt pääsääntöisesti saman mittaisena ja ehkä reitti on 100m pidempi kuin ennen kenttäremonttia. Reittiennätys on Mikael Bergdahlilla 20,53 ja sitä ei ihan heti tulla rikkomaan. Periaatteessa juoksin reittiennätyksen uudella reitillä, joka varmaan jää jatkossa pysyväksi. Urheilukentän viereen valmistuu S-market, mutta se ei varmaan reittiin vaikuta. 

Sunnuntaina pyöräilin Teron ja Matin kanssa mukavan 85km lenkin. Pysähdyimme Huikon Helmeen jälleen tauolle ja toinen tauko tuli, kun Teron pyörän takarengas tyhjeni ja vaihdoimme uuden takakumin. Huomenna töihin kesäloman jälkeen.

Linkki: 2016 ja 2020 juoksut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vappu 2024

Ma 3,6km töihin,  6km kävellen kotiin (11,2km/h) +hieronta Ti 3,5km pyöräillen töihun,  6km töistä kotiin Ke 28km pyörälenkki (avg 120 ...