sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Toinen lomaviikko ja Töllin Taival 2023

Ma ilta 12km saunalenkki Jaakon kanssa
Ti aamu 5km+5x100m +kuntopiiri, ilta 4km +koord +4x80m +Harju 4x1200m/2min pal (3.15-05) +5x80m +aidat +3km vr 
Ke aamu 5km, ilta 3km vr +12. Töllin taival Petäjävesi 11,4km: 41.43 sija:1 +2km loppuverr. 
To ilta 3km vr +koord +4x100m + Harju 10x400m/90s pal 73-70s +aidat ym +3km vr 
Pe ap 80km pyöräilyä (avg 115 ka 27,3km/h)
La LEPO (7km kävelyä ja kivien poimintaa heppareitillä)
Su 24km+6x100m sunnuntailenkki (avg 122 ka 4.41min/km)+kuntopiiri
__________
yht. 102km juoksua +80km pyöräilyä

Kesäloman kisa: Töllin Taival Petäjävedellä.

Kesäloman toisella viikolla satoi paljon. Parkanosta Jyväskylään palattuani vettä taisi tulla joka päivä. Koitin pitää lomafiilistä yllä mm. käymällä Jaakon kanssa saunalenkillä. Seuraavana päivänä eli tiistaina olikin oma 45v syntymäpäivät ja hieman oli kakkua tarjolla. Illaksi menin normaalisti Anteron treeneihin. Kahvia oli päivän aikaan tullut juotua sen verran, että vedot kulkivat nousujohteisesti ja viimeinen veto oli lopussa omaa kovaa. Jalassa oli piikkarit, jotka ovat melko pehmeät ja kimmoisat. Akilles tai pakara eivät ottaneet yhtään nokkiinsa ja treenin aikana puhuimme Jaakon kanssa seuraavan päivän hölkkäkisaan osallistumisesta. 

Keskiviikkona valmistauduin päivällä illan hölkkäkisaan Petäjävedellä. Edellispäivän treeni tuntui kropassa, mutta ajattelin hyvänä treeninä juoksevani Töllin taipaleen. Samalla saisin testata miten yhtäjaksoinen pidempikestoinen kovempi juoksu tuntuu pakarassa. Tähän asti kiristelyä on ollut pitkälläkin lenkillä. 

Lähdin 3.30 vauhtia liikkeelle ja sain melko pian kaveriksi suunnistaja Tuukka Senttulan. Hän meni ohi, mutta juoksi edellä risteyksestä harhaan noin 3-4km kohdalla. Pääsin siinä vaiheessa karkuun häneltä ja sain omaa vauhtia pitämällä juosta loppuun. Unohdin sykevyön kotiin ja rannesyke näytti nousevan puoleen matkaan saakka. Siinä vaiheessa kroppa olikin aika kovilla ja reitti kääntyi laskusuuntaiseksi. Loppu oli pientä väsymystä vastaan taistelua, mutta kohtuu hyvän tuntuisesti tuli loppuun saakka. Keskivauhti oli 3.40, mikä on arviolta anaerobinen kynnys tällä hetkellä. SM-maastojen jälkeen tuli ensimmäinen vauhtikestävyysharjoitus siis tehtyä ja suunta on vain ylöspäin. 

Torstaina menin normaalisti Anteron treeneihin ja juoksin vanhoilla lämmöillä Jaakon peesissä kymmenen 400m vetoa. Jätin loput viisi vetoa juoksematta, kun rasitusta oli tullut kerrytettyä useampana päivänä aika lailla. Vielä perjantain pyörälenkki kolmen tunnin mittaisena oli aika kuormittava, vaikka keskisyke olikin 115. Vettä sateli vähän inhottavasti, mutta kesäisen lämmintä oli. 

Lauantaina vettä sateli jälleen ja päätin pitää lepopäivän. Iltapäivälle oli tiedossa heppalenkillä kivien poimintaa ja kävelyä parissa tunnissa tuli hieman vajaa 7km. Sunnuntaina lähdin pitkälle lenkille periaatteessa palautuneilla jaloilla. Kuitenkin puolimatkan jälkeen alkoi jaloissa vähän hyydyttämään ja varmaan viikon treenit tuntuvat kintuissa. Huomenna on kuitenkin hieronta tiedossa ja työt alkavat parin viikon lomailun jälkeen. Onneksi elokuussa on vielä pari viikkoa jäljellä.

Alla tuorein torstaina tekemäni video. Kuvasin hieman dronella samalla ja höpötin kameralle viimepäivien kuulumisia.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vappu 2024

Ma 3,6km töihin,  6km kävellen kotiin (11,2km/h) +hieronta Ti 3,5km pyöräillen töihun,  6km töistä kotiin Ke 28km pyörälenkki (avg 120 ...