sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Heinäkuun viimeinen viikko ja loman alku

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 10km+5x100m +kuntopiiri +hieronta
Ti 4km +koord +4x100m +Harju 4x1200m/2min pal a3.15 +6x80m kovaa +aidat+hypyt +3km vr 
Ke  50km pyörälenkki (avg 118 ka 28,5km/h) +videon kuvailua (tutka sivusto)
To ilta 4km vr +koord +4x100m +Palokka 10x300m/90s pal (52-50s) +5x200m (32-31s) +3km vr
Pe 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin vesisateessa (avg 130 ka 4.42min/km) +kuntopiiri
La 5km vr +6x1min mäkeen maastossa +5km vr (
Su 121km pyörälenkki (avg 127 ka 31.2km/h)
_____________
yht.  77km juoksua +171km pyöräilyä
 
Heinäkuun viimeinen viikko alkoi työmatkalenkkeilyllä. Kropassa tuntui selkeästi edellisviikon urakointi ja sunnuntain Jaakon hölkkä. Päivä oli kuitenkin kevyt ja palauttava hieronta edessä. Tiistain pidemmissä vedoissa tuntui vielä jonkin verran, mutta sain pidettyä yllä 3.15 juoksuvauhtia. Loppua kohti kulku parani ja terävävät 80m vedot Jaakon kanssa kulkivat jo alle 12s
 
Keskiviikkona olisi saattanut olla hyvä pitää lepopäivä, mutta aurinko paisteli kauniisti ja parvekkeella odotti uusi Cyckle centeristä Helsingistä ostettu Cervelo R5. Lähdin rullailemaan Laukaan suuntaan ja paluumatkalla pysähdyin Häkkisen kaupan kohdalla kuvaamaan videota. Höpisin pyörästä ja takatutkasta. Keli oli aurinkoinen, mutta Jyväskylän suunnalla näkyi sadepilviä. Kova rankkasade iski vain pari minuuttia ennen kotia ja ilman kuvaamista olisin säästynyt sateelta. Keli oli kuitenkin lämmin ja video valmistui illan mittaan  läppäristä löytyneeltä Microsoftin ilmaisella Clipchamp ohjelmalla. 
 
Jyväskylän tulevien rallien ja niiden valmistelujen vuoksi Harjulle ei ollut asiaa ja juoksimme Palokan kentällä torstain vedot. Juoksu kulki loppua kohti jälleen ihan hyvin ja nautin vetoharjoittelusta Jaakon kanssa. Radalla näkyivät myös JKU:n Otto Kaario ja Juho Ylinen, jotka kilpailevat viikonloppuna Lahden Kalevan kisoissa. Omat urakoinnit Kalevalaisessa saattaa olla ohi ja pian voi vain muistella vanhoja. Itse asiassa on jo selvinnyt, että olen tilastokärjessä kympille peräkkäin osallistuneiden määrässä (15kpl vuosina 2004-2018). Yksi mitali (hopea 2008) minulla on myös kisoista eli sen puolesta ei jossiteltavaa ole. 

Eilen Lahdessa oli suotuisassa säässä kympillä naisissa ja miehissä hyvätasoiset kilpailut. Kärki on kummissakin hyvä. Hieman harmitti jyväskyläläisen Antti Ihamäen juoksu hänen tehdessään yksin töitä yli puolen matkan. Antti tarjosi vetoapua takana juokseville turhaan. Televisiossa näytti hänen turhauhtuneen ja hieman tönineen Eero Salevan kanssa ennen kuin vauhti alkoi tippua radikaalisti. Iltalehden tietojen mukaan Antti olisi vielä tullut auton töytäisemäksi suojatiellä ennen kisaa. Lisäksi Antti itse arvioi kunnon olleen keskinkertainen. Niin tai näin kärkinelikko kiitti vauhdin pidosta ja toisin kuin viime vuonna Joensuussa juoksivat maaliin reilusti alle 30min ajoissa. 

Lauantaina satoi Jyväskylässä lehtitietojen mukaan 100ml. Puolilta päivin oli hetken tauko sateesta ja lähdin juoksemaan mäkivetoja. Verryttelyssä sateli jonkin verran, mutta keli oli lämmin ja tarkeni vaikka vaatteet kastuivat. Sain Halssilan purulla juostua suunnitellut kuusi minuutin vetoa ja tein loppuverryttelyn. Vesisade jatkui ja hieman yllätyin säädetiedotuksia sunnuntain osalta. Keli nimittäin oli kesäisen aurinkoinen Pyöräilimme Teron ja Matin kanssa vajaat nelisen tuntia, mikä kyllä täyttää jo pitkän lenkin kriteerit. Kävimme kääntymässä Koskenpäässä Jämsän puolella ja paluumatkalla joimme munkkikahvit Petäjäveden Kyläsepässä. Poljimme pikkasen reippaampaa vauhtia paluumatkalla ja ehkä siksi keskisyke oli 121. Kesäloma on kuitenkin alkanut ja palautumispuoli sen puolesta kunnossa. Jatketaan tästä kohti ensi viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...