sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Takaisin töissä ja Eemil Helander

Ma 6km juosten töihin, 11km töistä kotiin +hieronta
Ti 3kmvr +koord +4x80m +5x1000m/2min pal 3.15-3.06 +6x80m kovaa n.12s +aidat +3km vr 
Ke töiden jälkeen 67km pyörälenkki Teron ja Matin kanssa (avg 117 ka 28km/h) 
To 4km +koord. +4x100m +15x300m/90s pal 52-50s +aitakävelyä ym +3km vr 
Pe 6km juosten töihin, töistä kotiin 13km (avg 128 ka 4.51min/km) +kuntopiiri
La 5km +6x1min mäkeen maastossa +5km vr 
Su 78km pyörälenkki (avg 115 ka 29km/h)
_______________
yht. 82km juoksua +146km pyöräilyä

Eemil Helander (JKU)
Kahden viikon lomailun jälkeen töihin on palattu. Maanantaina oli aikainen klo 6.30 herätys ja mielellään sitä olisi vielä jatkanut unta. Töissä odotti nippu postia läpikäytäväksi. Juoksin töihin ja työpäivän jälkeen kotiin hieman pitemmän kautta. Hieronta oli klo 17.30 ja siihen asti tiesi tarkkaan päivän ohjelman. Kotimatkalla innostuin kuvaamaan mukana olleella puhelimella ja tein juoksuvideon. Editoin sen puhelimella, mikä säästi aikaa. Aika kätevää, että uusissa puhelimissa on myös editointiohjelma. Ennen piti olla maksullinen sovellus. 

Tiistaina juoksin ehkä hieman löysillä jaloilla tonneja. Toisaalta tällä viikolla ei ollut Jaakko treeneissä, jonka peesissä olisin voinut juosta omaa vauhtia. Hengitys teki hyvin töitä ja tunne oli, että kunto on ehkä hieman noussut. Viimeinen tonni 3.06 oli ihan ok. Olen nyt kaksi viikkoa juossut piikkareilla, mikä kertoo vammatilanteen selättämisestä. Harmi vain, että Keski-Suomessa ei heinäkuulla ole juuri sopivia startteja. 

Keskiviikkona pyöräilin Matin ja Teron kanssa, mistä myös tein lyhyen videon. Seuraavan päivän lyhyet ja terävät 300m vedot kulkivat ihan kiitettävästi. Jalat ovat mahdollisesti tottuneet pyöräilyyn ja ainakin pohkeet toimivat aktiivisemmin juoksussa. Jaksoin juosta kaikki 15 kappaletta vetoja, missä on jonkin verran savottaa.

Perjantaina oli mukava juosta töistä kotiin viikonlopun viettoon. Liikun pururadalla ja maastossa mahdollisimman paljon, mikä säästää jalkoja ja on muutenkin viihtyisä ympäristö. Lauantain muutamat mäkivedotkin juoksin Halssilan purulla. Keli oli jotenkin tuskasen kuuma ja kostea. Olo ei ollut myöskään kaikista tuorein ja vedin vedot maltilla. Kuitenkin sopivasti niin, että jokaisessa vedossa lähti yksi sekunti pois edellisestä. Viimeinen veto tuli reippaasti kovempaa ja varmaan kiristämisen varaa olisi ollut aiemmissa vedoissa. Hyvä kuitenkin näin. 

Olin katsellut viikonlopulle hölkkäkisaa, mutta ihan hyvä kun sellaista ei löytynyt. Työviikko saattoi tuoda hieman rasitusta viikkoon ja telkkaristakin tuli nuorten EM-kisoja Espoosta. Menestystä on tullut roppakaupalla ja omaa mieltä lämmitti JKU:n Eemil Helanderin hopea 5000m matkalla. Ennakkoluuloton juoksu ja rohkea veto toivat mitalin ja ennätyskin parani 5s aikaan 13.40. 

Sunnuntaina päätin lähteä pyöräilemään ja säästellä hieman jalkoja. Viime viikonloppuna juoksin ja nyt kun ei ole kisoja pyöräileminen on ihan ok. Keli oli tosiaan viikonloppuna kuuma ja varsinkin pyöräilyyn sopiva. Siinä ei helteet samalla tavalla tunnu kunhan muistaa juoda nestettä. Pyöräilin Matti Haapalan kanssa Toivakan suuntaan, missä pidimme munkki-kahvitauon Huikon Helmessä. Taukoa piti myös tuntemattomaksi jäänyt CC Picaron eläköitynyt pyöräilijä, joka veti Matin kanssa vuorovedoin tauon jälkeen. Itse peesailin eikä lenkki muuttunut liian rasittavaksi missään vaiheessa. Tein lenkistä videon, mikä löytyy alta. Kokonaisuudessaan ihan hyvä treeniviikko niin juoksujen kuin pyöräilynkin osalta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...