sunnuntai 18. joulukuuta 2022

8. treeniviikko

Ma LEPO (hieronta)
Ti 3km vr +6x"Keuruun maili" (155-160 sykkeillä 3.55-3.50min/km) +koord +5x80m +2km vr 
Ke 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 132 ka 4.53min/km) +kuntopiiri
To 4km vr +2x5x Kyllön mäki (alussa 30m loikkaa) +Hipposhallissa koord +10x60m +hypyt ylös +3km vr 
Pe 3,5km töihin, 10km töistä kotiin (avg 162? ka 4.49min/km)
La 12km reipas kiihtyvä (4.14->3.50)+2km vr 
Su 24km pitkälenkki (avg 134 ka 5.02min/km)
___________
yht. 101km juoksua


Joulu tulee jolkotteleepi. Sunnuntaina vietetään kolmatta adventtia ja sitten on jo jouluviikko. Otin torstain ja perjantain vapaaksi töistä niin saa edes lyhyen joululoman. Muuten tänä vuonna joulunpyhät sattuvat pahasti viikonlopulle ja ainoastaan maanantai olisi vapaapäivä. Treenit jatkunevat normaalisti ja Hipposhallikin taitaa olla sopivasti auki. Ainoa huoli on hallin toisen kaarteen rikkoontuminen jo syksyllä ja se on laskettu alas. Lyhyttä 200m rataa kovempaa juostessa kaarre olisi hyvä olla nostettuna ylös niin nilkan alueelle ei tule käännöksissä niin kovaa vääntöä. Nyt siis toinen kaarre on ylhäällä ja toinen alhaalla.

Tiistaina oli tarkoitus juosta hallissa 2000m vetoja, mutta siellä oli jotkin taitokisat ja radalla juokseminen ei ollut mahdollista. Onneksi olin ottanut ulkovaatteet ja verrytellyt ulkona. Juoksinkin ulkona reipasta pikku pakkasessa (-9c) ja uudet Tomi Kannolta Tempo Running Storesta saamani nastoitetut Asicsin Cumulukset purivat hyvin lumella. Loppuvedot juoksin hallin puolella ja treeni sijui hyvin. 

Maanantaina olin pitänyt lepopäivän, kun töiden jälkeen tiedossa oli Arto Pasasen hieronta. Jalat alkoivat olla aika jumiset ja arvelin hieronnan menevän paremmin perille rasittuneisiin jalkoihin. Taktiikka toimi hyvin ja tiistaina jalat olivat kuin uudet. Keskiviikon kevyen päivän jälkeen juoksin Anteron valvovan katseen alla Kyllön kohtuu jyrkkään mäkeen 50s sekunnin vetoja, missä alku 30m loikitaan. Nastalenkkarit purivat lumeen aivan uudella tavalla ja joku jänne kinnasi polven sivusta/takana. Tuntemukset menivät nopeasti ohi ja vasta illalla kropan jäähdyttyä tuntemukset palasivat. Perjantaina melkein kävelin töihin, kun tuntemukset olivat sitä luokkaa. Kropan lämmetessä töistä kotiin juostessa juoksu oli ihan ok tuntuista. Pitää kuitenkin hieman kuulostella, ettei uutta vammaa tule. 

Lauantaina lähdin juoksemaan kiihtyvää reipasta hieman tunnustellen. Jalassa oli Asicsin Novablastit, missä ei siis nastoja ole. Juoksu kulki kohtuu rennon tuntuisesti 4.15 vauhtia ja ainoastaan lopussa hieman vielä nostin vauhtia. Polven takaosassa tuntui hieman kiristelyä loppulenkistä, mutta ei pahemmin. Näyttäisi siltä, että isompaa vaivaa en ole onnistunut hankkimaan. 

Sunnuntaina aamulla oli uutta lunta maassa. Puolilta päivin pyörätiet olivat kuitenkin jo hyvin auratut eikä sen puoleen ollut valittamista. Olotila vain on perjantaista lähtien ollut hieman flunssainen ja väsymystä on ollut normaalia enemmän. Juoksinkin sunnuntain pitkän lenkin hieman normaalia rauhallisemmin, mutta silti kotona väsytti. 

Kuluneella viikolla sain yhdellä lepopäivällä raavittua kasaan 101km juoksua. Tavoite onnistui, mutta kyllä tuohonkin saa nykyään juosta. Ensi viikko on jouluviikko ja töitä vain ma-ke. Sitten on tiedossa joulun viettoa ja katsotaan kuinka ahkerasti sitä tulee lenkkeiltyä. Alla viime sunnuntain lenkistä tekemäni video: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

viikko 3.

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (avg 138 ka 4.52min/km) + kuntopiiri Ti ilta 3km +koord +3x80m + 8x1000m /1min pal (a 3.25min/k...