sunnuntai 4. joulukuuta 2022

6. treeniviikko ja Kuokkalan testijuoksu

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 137 ka 5.07min/km)+kuntopiiri
Ti 4km vr +6x Hipposhallin kierto "Keuruun maili" +5x100m +hypyt ylös +2km vr 
Ke 3,5km kävellen töihin, 8km töistä kotiin (avg 148 rannesyke ka 5.02min/km)
To 4km vr +2x4x50s Kyllön mäkeen siten, että 30m loikkaa juoksulla jatkuen, mäen alla kevyt spurtti +3km vr (Hipposhalli kiinni)
Pe ilta 9,5km (avg 131 ka 4.46min/km) +hyppyjä +sauna
La 4km vr +Kuokkalan testijuoksu 10km: 36.52 +4km loppuverr.
Su 20km sunnuntailenkki (avg 141 ka 4.47min/km)
_____________
yht. 104km juoksua

Kuudes treeniviikko pyörähti käyntiin ihan mukavasti. Maanantaina oli työmatkalenkkeilyiden jälkeen hieronta ja jalat olivat aika tukkoisen tuntuiset. Käsittely meni hyvin lihaksiin ja olivat arat seuraavana päivänä, kun juoksin reipasta. Keli oli sinänsä loistava, sillä lunta tuli vasta seuraavana päivänä keskiviikkona. 

Tiistain tuttu reippailu kulki neljän minuutin vauhtia noin 155 sykkeellä. Ainoastaan viimeisellä kierroksella yritin hieman kiristää vauhtia. Syke nousi 165 tuntumaan ja hengitys teki jo voimakkaasti töitä. Vauhti nousi ehkä 3.40 tuntumaan ja kertoo aika hyvin siitä, että mies ei ole ihan vielä kisakunnossa. Treeniä kuitenkin jatketaan maltilla edeten. 

Garminin kello havaitsi anaerobisen kynnyksen vauhtia kiihdytettäessä. Aiempi arvo oli 3.30 vauhdissa eli kynnys on hieman alhaisempi. Mitään hätää vielä ei ole, sillä kevääseen mennessä ehtii vielä muutaman lenkin juosta. 

Torstaina maa oli hieman luminen, mutta lenkkari piti riittävästi Kyllön mäkeen juostessa. Jopa alun loikat lähtivät riittävän hyvin. Olo oli varsin ryhdikäs vetojen jälkeen ja uskon mäkijuoksu tekevän hyvää. 

Perjantaina ilmoittauduin Jaakko Niemisen kanssa ensi vuoden MM-maantiekilpailuiden yhteydessä juostavaan avoimeen kilpailuun Latvian Riikassa. Matkana puolimaraton ja tavoitteena siellä juosta M45 Suomen ennätys (nyt 1.10.55 Jukka Kero 2021). Edellistä ennätystä piti vuodesta 1997 asti Pentti "Pena" Virmalainen ja puhetta hänen kanssaan ennätyksestä on varmaan sata kertaa. Omat synttärit on siis heinäkuussa ja vasta sen jälkeen pystyn yrittää ikäkausiennätystä 45-sarjassa. SM-kisoihin voin kuitenkin osallistua 45 sarjaan jo vuoden vaihteen jälkeen. 

Lauantaina ohjelmassa oli kauden ensimmäinen testijuoksu edellisen jäätyä väliin. Olosuhteet olivat talviset ja pakkasta -4c. Lumi oli kohtuu nihkeää ja Niken Tempojen kengät pitivät melko hyvin. Heti paukusta karkasivat 5km matkaa juosseet Antti H ja Heikki H. Sain juosta oman juoksuni ja vauhti jämähti ennakolta arvattuun 3.40 tuntumaan. Siinä on tämän hetkinen anaerobinen kynnykseni ja sen ylittäminen vaatii jo parempaa kuntoa. Maalissa kello ilmoitti havainneensa uuden kynnyksen ihan vähän paremmassa 3.37 vauhdissa. Parhaimmillaan se on ollut 3.20 tuntumassa, jolla maratonin ennätysvauhtiani. 

Kuokkalan testijuoksu tai oikeammin Keski-Suomen talvijuoksusarja keräsi jälleen vain 30 juoksijaa ja ihmetystä aiheuttaa, minne juoksijat ovat menneet. Korona varmaan vaikutti asiaan, mutta nyt ei ole rajoituksia ja luulisi juoksijoilla olevan halu juosta lappu rinnassa ja tavata toisia. Aina ei huippuvireisenä tarvitse esiintyä ja ainakin itse olen rapakuntoisenakin kilpaillut. Päivän juoksu (36.52) on aika kaukana siihen, mihin parhaimmillani pystyn. Kun toistaiseksi on vain 4.00min/km vauhtia juossut treeneissä ei 3.30 vauhti vielä onnistu. Harjoitusruuvia on vielä varaa kiristää ja kevääseen on aikaa. 

Sunnuntaina juoksin 20km lenkin, mikä on ns. puolipitkä. Jalat alkoivat väsyä lähellä kotia ja senkin puolesta lenkki oli sopivan mittainen. Sain kasaan taas sadan kilometrin viikon ja treenit jatkuvat normaalisti. 

Keski-Suomen Talvijuoksusarja 2/5
Kuokkala, Jyväskylä 3.12.2022
M 10 km			
			
1.	Miika Takala		JKU				36,52
2.	Harri Lamminsivu		Hippoksen Maratonkerho	41,42
M 5 km 1. Heikki Hakkarainen Hippoksen Maratonkerho 16,47 2. Antti Hyttinen Vaajakosken Kuohu 17,51 3. Vilho Hietala JKU 19,03

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottelua odottelua..

Ma 1h pyörällä töistä kotiin + kuntopiiri Ti 4km vr +koord + Hipposhalli rullauksia +2km vr (ei vetoja) Ke 3km töihin +kuvailua + 20km t...