sunnuntai 11. joulukuuta 2022

7. treeniviikko

Ma ap 17km juoksulenkki (ka 4.44min/km)+penkille nousuja +kuntopiiri
Ti 4km +6xHipposhallin kierros kiihtyvä +5x100m +2km vr 
Ke 6km aamulenkki, 11km töistä kotiin (avg 142 ka 4.49min/km)
To ilta 3km vr +2x5x50s Kyllön mäkeen siten, että 30m vuoroloikkaa juoksulla jatkuen/ hölkkä pal ja mäen alla kevyt spurtti +2kmvr +hallissa koord +10x80m +hypyt ylös +2km vr 
Pe aamu 3,5km töihin, 12km töistä kotiin (avg 130 ka 4.52min/km)+kuntopiiri
La 3km vr +10km reipas (150 syke n.4.40/km) +2km vr 
Su 24km pitkälenkki (avg 138 ka 4.53min/km)
_______________
yht. 121km juoksua

Miika ja Antero
Tiistaisen itsenäisyyspäivän viikko sujui rauhallisissa merkeissä. Maanantain otin töistä vapaaksi ja juoksin hieman normaalia pidemmän lenkin. Loppupäivän otin rennosti. Meinasin jo varata hieronta-aikaa, kun jalat tuntuivat tukkoisilta viikonlopun testijuoksun ja lumella juoksemisen jäljiltä. Päätin kuitenkin passata ja odottaa viikon päähän. 

Tiistaina juoksin lumella hieman tukkoisilla jaloilla hyvän reippaan. Syke oli noin 5 pykälää aiempaa korkeammalla ja vauhti oli aika lailla myös 5s/km kovempaa. Juoksin kiihtyvänä siten, että lopussa syke oli reilusti yli 160 lukeman ja vauhti ehkä alle 3.40. Viikonlopun kisailut ehkä herättelivät kroppaa kovempaan ajoon. 

Torstaina juoksin jälleen lumessa Kyllön terveyskeskuksen melko jyrkkään mäkeen. Veto on aika lyhyt 50s ja pitäisi kehittää enemmän juoksuvoimaa kuin hapenottoa. Olemme nyt syksyllä alkaneet loikkimaan alkumatkasta ja jatkaneet siitä juoksulla. Luulen, että se sopii ihan hyvin kuvioihin. Antero oli alun perin ajatellut loikkimista vedon loppuvaiheilla. Ehdotin hänelle alkumatkaa ja se sopi valmentajallekin. 

Vetojen jälkeen olimme ensimmäistä kertaa tämän harjoituskauden puolella Hipposhallissa koordinaatioita ja rullauksia tekemässä. Hallin kaarre on ollut alhaalla jo jonkin aikaa ja ilmeisesti kaarteessa nostavissa moottoreissa on jotain ja osia tilattu Saksasta. Hommassa kestää ja reilusti tammikuun puolelle mennään ennen kuin kaarteet on jälleen kunnossa. Ensi torstaina olisi tarkoitus juosta 2km vetoja ja pitää varmaan vauhteja hieman tiputtaa..

Suomeen näyttäisi talvi nyt tulleen ja lunta on sadellut tämän viikon puolella lisää. Sinänsä talvessa ei ole mitään uutta, mutta kyllähän lumessa tarpominen välillä ärsyttää. Vauhteja reilusti tiputtamalla talvesta kuitenkin selvitään. Lauantaina en yrittänytkään ylärekisterissä liikkua kun reipasta juoksua oli jälleen ohjelmassa. Laitoin Niken Supercompit jalkaan, joissa ei pito ole kovin hyvä. Vaimennus kuitenkin sitä parempi ja sopii rasittuneille jaloille. Huomiselle pitkälle lenkille olisi tarjolla Asicsin nastoitetut Cumulukset, jotka sain Tomi Kannolta. Teen niistä jossain vaiheessa videon. Alla kuitenkin lista uusimmista Youtube videoista. 

Sunnuntaina juoksin siis pitkän lenkin uusilla Cumuluksilla, joihin sain vielä nastat. Koskaan aiemmin en ole raaskinut lenkkareihin nastoja laittaa ja nyt sain ne vielä uusiin käyttämättömiin lenkkareihin. Kengät tuntuivat hyviltä ja jalkaan sopivilta heti alusta lähtien. Pito oli hyvä lumella ja askel paljon varmempi. Varmaan juoksen jatkossa melkein kaikki lenkkini niillä. Kiitokset vielä tätä kautta Tomille lenkkareista. Itse lenkki sujui ihan kivasti ja kotiin palasi tyytyväinen, mutta hieman väsynyt juoksija. Viikkokilometrit nimittäin nousivat lukemaan 121km, mikä on jo ihan hyvä lukema. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

viikko 3.

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (avg 138 ka 4.52min/km) + kuntopiiri Ti ilta 3km +koord +3x80m + 8x1000m /1min pal (a 3.25min/k...