sunnuntai 13. marraskuuta 2022

3. treeniviikko

Ma 3,5km kävellen töihin, töistä kotiin 4km kävellen +kevyt punttisali +2km 
Ti 5km vr +5xHarjun kierros reipasta (avg 160 ka 4.15min/km) +10x100m +hypyt ylös +2km
Ke ilta 12km juoksulenkki (avg 140 ka 4.42min/km)
To 5km vr treeneihin +koord +6x30m vuoroloikaa mäkeen +2x10xporraskävelyä Harjun portaissa+1xjuosten +10x100m rullaukset/ välissä 3x5x hypyt ylös +2km
Pe 3,5km juosten töihin, 9,5km töistä kotiin (avg 138 ka 5.58min/km)
La 14km reipas lenkki (avg 152 ka 4.19min/km)
Su 21km pitkälenkki maastossa (avg 141 ka4.55min/km)
_____________
yht 100km juosten

Kolme viikkoa alkaa olla kulunut koronasta. Myös kolme viikkoa treeniä juoksukautta 2023 alkaa olla takana. Edellisen viikon sunnuntain 20km lenkki vanhoilla New Balancen 880 lenkkareilla otti jalkoihin ja akilleksiinkin alkoi hieman tuntua. Maanantaina oli parempi tyytyä kävelyyn ja palautella jalkoja. Tympi hiukan kävellä aamulla töihin ja sieltä pois, mutta hyvää mieltä toi käynti Lewellin punttisalilla. Tein siellä perus selkiä ja vatsoja enkä viihtynyt 20min pidempään. Silti kroppaan sai hyvän tunteen ja uskoisin keskivartalon lihasten treenistä olevan hyötyä juoksuunkin. 

Tiistaina mies oli kuin uusi. Juoksu toimi hyvin Harjun purua kiertäessäni. Jalassa oli tosin uudet New Balance Fuellcell SuperCompit, joista olen aiemminkin kirjoittanut. Pehmeä pohja ja hyvä vaimennus sopivat jaloille paremmin, eikä epätasainen maasto ja pimeys juurikaan vaikuttanut. Treeni oli ihan onnistunut ja viiden kierroksen loppuaika oli jälleen parempi kuin edellisellä viikolla. 

Keskiviikkona kävin vasta alkuillasta lenkillä. Jalassa oli taas SuperCompit. Pimeää ja melko märkää oli, mutta ihan kivaa oli kuitenkin tunnin verran hölkkäillä ulkosalla. Torstaina Harjun portaat kulkivat aika hyvin ja jalat olivat riittävän terävät portaiden nousemiseen. Perjantaina oli parin lyhyen lenkin päivä ja illalla ajelin vielä Parkanoon vanhempien luokse isänpäivää viettämään. 

Lauantaina juoksin tutun reippaan lenkin. Hengitykseen otti tällä kertaa jonkin verran eikä vauhdit kovin hyviksi nousseet. Tuntuma SuperCompeilla oli kuitenkin hyvä ja kyllä kunto tästä pikku hiljaa nousee taas. Illalla olisi ollut mahdollisuus käydä vielä toisella lenkillä, mutta maltoin mieleni. Noin sadan treenikilometrin viikko oli tulossa, mikä on jo ihan ok. 

Sunnuntaina päätin lähteä maastoon juoksemaan. Otin suunnaksi Käenkosken hiihtokeskuksen, mistä löytyy hyviä baanoja juostavaksi. Kiersin kaksi kertaa 5km lenkin ja päälle 3km lenkin. Juoksua Käenkoskelle kertyi 3,5km ja sama takaisin. Hieman etukäteen katselin, että puolimaratonin verran pitäisi juosta, että 100km tulisi täyteen tälle viikolle. Maastossa juokseminen teki hyvää jaloille eikä viime viikon tapaan akillekset/pohkeet rasittuneet liikaa. Keskivauhti oli normaalia hitaampaa, mutta rannesyke oli 141. 

Viikolla kuvasin jälleen uuden videon ja tällä kertaa aiheena oli kympin juoksu. Samalle päivälle sattui merkkipäivä eli 10v sitten tapasin vaimoni Hannen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...