sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Viikko 14.

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 134 ka 4.34min/km)+kuntopiiri +hieronta
Ti 3km +koord +5x80m +6x1000m/1min pal (3.17, 16, 15, 10, 10, 00) +1km vr +6x80m kovaa +aidat ym +3km vr 
Ke ap 21km juoksulenkki (avg 133 ka 4.43min/km)
To 6km aamulenkki, 4km +koord +5x100m +2x6x200m kovaa (33-31s) 1/5min pal +aitakävelyä +hypyt ylös +3km vr
Pe  6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 130 ka 4.33min/km) +kuntopiiri
La 3km vr +10km tv-reipas/kova (vauhti 3.40-30 syke 160-165)  +2km vr  
Su 23km sunnuntailenkki (avg 137 ka 4.28min/km)
___________
yht. 131 km juoksua

Rauman SM-puolimaratonin 2022 reitti
SM-puolimaraton kilpaillaan Raumalla viikon päästä. Kunto alkaa olla viilattu niin hyvään vireeseen kuin mahdollista. Juoksukunto on selkeästi noussut ja treenien vauhditkin ovat parantuneet. Hetkellinen takatalvi ei meininkiä ole hidastanut. Toivotaan, että kesästä tulee kuitenkin vähäsateinen ja lämmin. 

Tiistain tonneja oli pari kappaletta vähemmän kuin edellisviikolla. Vauhdit olivat hieman nopeampia kuin aiemmin, joskin 3.10 tonneihin sai tehdä töitä. Parina edellisviikkona seurakaveri Otto Kaario on lähtenyt vauhteihin mukaan ja tällä kertaa sain peesailla häntä. Viimeinen veto tuli huomattavan hyvin ja pienellä kirillä pääsin 3min tuntumaan. Joskus viisi vuotta sitten kyseinen vauhti ei olisi ollut maksimia, mutta nyt 43-vuotiaana se alkaa olla sitä. Ihmettelen, jos pääsen 5km sitä vauhtia ensi kesänä. Toisaalta ihmeitä tapahtuu ja lenkillä pitää käydä. 

Antero oli laittanut keskiviikolla puolipitkän lenkin ja se sopi oikein hyvin ohjelmaan, sillä töistä oli lakkopäivä. Sain nukuttua 10h yöunet ja lenkki oli vasta aamupalan jälkeen. Jaloissa tuntui edellispäivän vedot, mutta lenkkivauhti oli kevyehköä ja loppumatkasta pysähdyin vielä mielenilmaukseen kirkkopuistoon kaupungintalon edustalle. Eri alojen lakkolaisia (opettajat, varhaiskasvatus, sosiaalityöntekijät ym) oli paljon koolla ja meininki varsin hyvä. Keli oli kaunis ja aurinkoinen toisin kuin edellispäivänä. 

Torstaina sain myös nukkua pidempään ja illalla oli lyhyitä vetoja Hipposhallissa. Ne menivät ihan mukavasti ilman treenikaveria. Juoksu tuntui muutenkin ihan hyvältä eikä kropassa ollut kolotuksia. Edellisviikolla jalkapohjaan tuntui hieman, mutta nyt sekin tuntuu menneen ohi. 

Perjantaina olisin voinut pitää lepopäivän, mutta koska edellisviikolla oli omatoiminen lepo enkä ollut juurikaan rasittunut sain Anterolta juosta kevyet lenkit töihin ja takaisin. Seuraavana päivänä eli lauantaina olisi aika tärkeä kympin kovempi vauhtikestävyystreeni. 

Keli oli lauantaina hieman tuulinen ja juoksin noin 3.35 kilometrivauhtia edestakaisena Jyväsjärven pyörätiellä. Se oikeastaan näkyy kotimme ikkunasta. Tuuli tuli idänsuunnalta eli Vaajakoskelta. Joskus aiemmin lähdin Viherlandian kohdalta tuuppaamaan ja Lutakossa käännyin takaisin eikä 5km ollut tullut aivan täyteen. Olikin tuskaista keräillä loppumatkasta lisämetrejä. Nyt käännyin takaisin jo 1km päästä ja lähdin tavallaan uudestaan Viherlandiasta liikkeelle. Sen jälkeen vedin 3km putkeen vähän Keskisuomalaisen ohi ja käännyin takaisin. Paluu oli vastatuuleen, joskin lähempänä Äijälää/ junaradan sillan kohdilla oli aika hyvää tuulensuojaa. Syke nousi hieman, mutta vauhti pysyi aika tasaisena. Heti vedon jälkeen ei ollut katkipoikki vaan jatkoin juoksua saman tien. Se on aina hyvä merkki ja tuo itseluottamusta. 

Sunnuntain pitkälenkki oli tällä viikolla hieman kevyempi ja ainoastaan lopussa nostin vauhtia hieman. Vähän huonosti juuri silloin alkoi satamaan lunta ja jotain rakeen tyyppistä. Ne iskivät kasvoihin aika voimakkaasti ja naama varmaan puntti jonkin aikaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...