sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Viikko 47

Ma 6km juosten töihin, 11km töistä kotiin (avg 128 4.39min/km)+3x12s mäkeen +kuntopiiri
Ti 2km +7xKeuruun maili + 2km vr (halliin ei päässyt)
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 130 ka 4.30min/km)
To ap 5km +kuntopiiri, ilta 4km +2x5x50s Kyllön mäki/mäen alla 100m spurtti +1km vr +hallissa koord +10x80m +aitakävelyt +3x5 hypyt ylös +3km vr 
Pe 18km +5x100m (avg 129 ka 4.48min/km)
La 10km 4.20 +5km 4.00 +3x1min mäkeen (=yht. 18km) +kuntopiiri
Su 24km pitkälenkki (avg 134 ka 4.33min/km) +5x100m 
________
yht. 134km juoksua

Marraskuun viikko numero 47 oli töiden puolesta kohtuu kevyt, sillä otin töistä vapaaksi torstain ja perjantain. Se tiesi sitä, että seuraavien päivien lenkit oli mahdollista tehdä päivän valossa. Lunta sateli jo alkuviikosta ja sen puolesta on ollut myös hieman valoisampaa. Tiistain vauhdikkaampi harjoitus meni osittain lumen, mutta myös pakkasen vuoksi heikohkosti. Laitoin tuulihousujen alle Compresportin trikoot, jotka yllättäen eivät toimineetkaan. Kompressio teki juoksusta jäykän tuntuista ja trikoot eivät lämmittäneet yhtään. Muistinkin, että trikoiden kerrotaan viilentävän ihoa kesällä. Järkeilin, että viilennys toimii myös talvella. Niinpä kun iho on viileä ei myöskään veri kierrä hyvin jaloissa ja siksi vauhdikas juoksu sakkaa.

Torstaina juoksimme Anteron valmennusohjelman mukaisesti mäkivetoja Kyllön melko lyhyessä, mutta jyrkässä mäessä. Vetojen vauhti oli aluksi viitisen sekunttia normaalia hitaampaa johtuen lumesta. Lenkkari piti kuitenkin aika hyvin ja sain juostua kaikki vedot rennon kovaa. Loppua kohti kulku vain parani ja sykkeitten mukaan ihan hyvä kova harjoitus tuli tehtyä. Kummasti se auttaa kun on valmentaja kellon ja pillin kanssa ottamassa aikoja ja ilmoittamassa, milloin veto päättyy. 

Perjantaina juoksin 360 kamerallani Vaajakosken suunnalla, missä viimeksi kesällä tein videon. Nyt olosuhteet olivat talviset ja ajattelin uuden videon teon olevan ihan paikoillaan. Kuvasin materiaalia aika paljon ja poikkeuksellisesti jätin jotain poiskin. Silti videosta tuli 10min mittainen. Tällä kertaa laitoin musiikkia puheen lomaan sopivasti rytmittämään videota. Mahdollisesti lopputulos oli ihan onnistunut. 

Lauantaina lämpömittari näytti jo -13c lukemia, mutta onneksi päivän mittaan hieman lauhtui. Juoksin reippaampaa lenkkiä loppua kohti kiihtyen. Juoksu kulki hyvin ja oli nautinnollista juosta vasta loppumatkasta reipasta. Nousee se kunto näilläkin treeneillä. Vielä kun sunnuntaina ulkoilin 24km verran oli viikon yhteiskilometrit ihan hyvää luokkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottelua odottelua..

Ma 1h pyörällä töistä kotiin + kuntopiiri Ti 4km vr +koord + Hipposhalli rullauksia +2km vr (ei vetoja) Ke 3km töihin +kuvailua + 20km t...