lauantai 24. lokakuuta 2020

Kausi 2021 alkanut

Ma LEPO
Ti 2,6km kävelyä
Ke 3km kävelyä
Pe 7km kevyt lenkki maastossa (4.59min/km)
La 8km+5x100m (4.32min/km)+ 15min  kuntopiiri
Su 8km kävelyä (12min/km) Salama Santun kanssa
___________
yht. 16km juoksua

Ma 6km juosten töihin, töistä kotiin 13km (4.35min/km) +3x20s mäkeen 
Ti 4km + 11km reipas 150 syke 3.50 vauhti +5x100m +4km vr
Ke 6km juosten töihin, töistä kotiin 10km (4.32min/km)+ 2x50 penkille nousua
To 3km+ 2x5x50s Kyllön mäkeen/hölkkäpal/5min pal. mäen alla 100m rennosti +3km +hallissa koord.+8x80m +3km vr
Pe 6km juosten töihin, töistä kotiin 12km (4.33min/km)
La 15km Lievestuoreella kiihtyvä 4.40-3.40
Su 20km pitkälenkki 
_______________
yht. 106+

Valmistautuminen kauteen 2021 on aloitettu viikon huilijakson jälkeen. Jaksoin olla muutaman päivän mitään tekemättä, mutta jo melko pian paikata alkoivat mennä jumiin ja oli pakko liikkua edes pikkasen. Kävin Hannen kanssa pienillä kävelylenkeillä ja saunoin myös, mikä helpotti olotilan pitämistä "normaalina". Lauantain juoksulenkki oli harjoitus, joskaan ei kovin pitkä. Tein lisäksi normaalit sadan metrin spurtit ja kroppa alkoi olla normaalin tuntuinen. Vielä sunnuntaina maltoin olla juoksematta, kun tiesin seuraavana päivänä harjoittelun jälleen alkavan. 

Vuodesta 1998 valmentajani toiminut Antero Liukkonen pisti sähköpostilla tulemaan neljän viikon harjoitusohjelman ja tiesin mitä toteuttaa seuraavan kuukauden ajan. Ohjelma antaa selkeän suunnitelman mitä tehdä ja olen kiitollinen jokaisesta saamastani treeniohjelmasta. Vielä kiitollisempi olen valmentajan läsnäolosta tiistain ja torstain treeneissä, jotka ovat olleet suunnitellusti klo 18 ja joiden mukaan arkiviikko rytmittyy kivasti. 

Tiistaina juoksimme poikkeuksellisesti reipasta satamassa, minne olin tehnyt 2,2km lenkin. Normaalisti juoksisimme Hipposhallia kiertävää pyörätietä "Keuruun mailia", mutta Keskussairaalantiellä on rakenteilla pyörätunneli ja pyörätie on katkaistu. Tein juostulle reitille Stravaan segmentin, jonne kirjautuvat suoritukset. Tavoitteena on vielä joskus pitää yllä kovempaa vauhtia ja kirjata hyvä aika. Nyt kuitenkin mennään reippailla, koska on peruskuntokausi. 3.50 vauhteihin sykkeet olivat kohtuu korkeat 150, mikä kertoo kunnon tippumisesta lyhyen tauon aikana. Vauhtikestävyys kuitenkin paranee nopeasti ja parin viikon päästä testijuoksussa pitäisi mennä jo 3.30 vauhtia. 

Torstain 50s mäkivedot olivat viikon toinen pääharjoitus. Jalat toimivat melko jyrkässä Kyllön mäessä ihan kivasti osittain siksikin, että edellispäivänä olin tehnyt penkillenousuja 50 per jalka. Tavoitteena ei ollut puskea vetoja täysiä ja taisimme Valtterin kanssa onnistua siinä aika hyvin. Verryttelyn jälkeen teimme hallissa vielä koordinaatioita ja rullauksia. Vettä oli sadellut koko treenin ajan niin oli ihan senkin puolesta siirtyä sisätiloihin. Toivotaan, että syksy jatkuisi mieluummin aurinkoisena kuin sateisena. 

Olen hieman suunnitellut tulevaa harjoituskautta ja mutustellut ajatusta kilpailla hallissa tammikuulla. Se voisi olla hyvä välipala nopean juoksun tekemisessä ja sitä kautta toisi edellytyksiä juosta kovempaa keväällä. Pieni riski vammojen suhteen asiaan aina liittyy, mutta pitää toivoa kuminauhajumpan auttavan tähänkin. Mielessä on käynyt uusien piikkareidenkin hankkiminen hiilikuitupohjilla, mutta saa nähdä miten homma etenee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...