sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Koronaviikko kuusi

Ma aamu 8km+4x100m, ilta 11km sauvajuoksua maastossa (avg 122 5.54min/km)
Ti LEPO
Ke LEPO
To 8km juoksukokeilu (139 4.47min/km)+kuntopiiri
Pe 4km juosten töihin,  9km (avg 129 4.48min/km)+100 penkillenousua
La 51km pyörälenkki (avg120  ka 25,4km/h), ilta 4,5km kävelylenkki
Su 75km pitkälenkki (avg 127 ka 26,8km/h)
___________
41km juoksua

Pyöräilykausi 2020 aloitettu.
Hyvien treeniviikkojen jälkeen tuli lunta tupaan. Pääsiäisen aikaan sain treenattua aika hyvin ja lepoakin tuli enemmän kun ei tarvinnut töissä käydä. Molemmat nivuset tuntuivat hiukan jumisilta torstain mäkivetojen jälkeen. Lauantaina juoksin 4min vauhtisen pidemmän reippaan ja kulku oli ihan kohtalainen. Oikea nivunen tuntui ehkä jo silloin, mutta en asiaan kiinnittänyt enempää huomiota. Sunnuntain pitkälenkkikin kulki kivasti ja vielä seuraavanakaan päivänä ei ollut työt rasittamassa. Maanantaina oli aamulenkillä juoksu pientä varomista ja illalla lähdin ulkoiluttamaan kävelysauvoja. Maastossa oli vielä jonkin verran lunta ja nivunen ei tykännyt nuljuamisesta. Lenkin aikana kirkastui ajatus, että olen hommannut jälleen urheiluvamman itselleni.

Nivusongelmaa oli aikaa miettiä seuraavina päivinä. Tulin siihen tulokseen, että vaiva alkoi ehkä torstaina mäkivedoissa, mitkä juoksin kuperapohjaisilla Niken flykniteillä. Niillä saa juoksun rullaamaan aika hyvin, mutta lopputyöntö ei tapahdu kengän kärjellä ja nivunen ehkä rasittuu liikaakin. Toisaalta olen hyviä 120km viikkokilometrejä juossut varmaan neljä peräkkäin ja viikko-ohjelmaan on mahtunut aika hyvää ja kovaakin harjoitusta.

Päätin pitää pari päivää lepoa ja syödä meloxikamia. Tiistaille otin Timon hieronnan ja aloitin venyttelemään. Itse asiassa venyttelen joka ilta hieman, mutta enemmän olisi parempi. Lisäsin myös pientä jumppaa ohjelmaan. 25 vuotta juoksussa selkästi näkyy ja tuntuu kropassa. Periksi ei kuitenkaan anneta ja pienen juoksutauon jälkeen jälleen paluu entistä vahvempana. Itse asiassa pääkopan tuuletusmielessä juoksinkin 8km lenkin samalla kun hain Jyskän varastomyymälästä cd-aseman, jonka saa liitettyä läppäriin. Uusissa läppäreissä kun ei ole paikkaa cd/dvd levylle ja ajattelin siirtää Youtube kanavalleni vanhoja nauhoituksiani.

Viikonloppuna motivoiduin ulkoiluttamaan maantiepyörää. Lauantaina melko lyhyellä ajatuksen vaihdolla olin pyörän selässä ja melko mukavaltahan se tuntui. Pyöräillessä saa ainakin peruskuntoa yllä pidettyä ja ehkä myös reidet vahvistuvat. Viikonlopulle sattui aika hyvät +6 asteiset kelit, mutta perus keväinen pohjoistuuli oli aika navakka. Keskivauhti lauantain lenkillä oli heikko 25,4km/h, mutta sain tehtyä ihan hyvän videon. Sunnuntaina kiersin tutun Toivakka lenkin, jossa iskin hyvään myötätuuleen pätkän, joka lähestyy Toivakkaa. Pyöräilukunto ei kuitenkaan ole vielä timmissä ja vähän väsyin loppumatkasta. Kaksi pyörälenkkiä on kuitenkin parempi kuin kaksi kipeällä nivusella juostua lenkkiä.

Ensi viikko menee vielä kuulostellessa tilannetta. Ehkä juoksentelen hieman, mutta koitan pitää maltin tekemisessä. Hyvällä lykyllä kausi jatkuu juoksujen merkeissä jo melko pian ja jos jotain positiivista hakee niin pyörä sujuu paremmin pyörä/triatlonkisassa, sikäli mikäli kilpailuita järjestetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikot 23 ja 24

Ma 6km juosten töihin,  10km töistä kotiin (avg 129 ka 4.49min/km) + kuntopiiri Ti 5km vr +koord +4x80m + 4x1000m /1,5min pal (3.08,08,08 ...